reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Wczoraj ubierałam choinkę. Przyjechaliśmy do mojej mamy. Szukalam lampek i znalazłam pudelko z ubrankami robionymi na szydełku takimi dla noworodka.Pytam Mamy czyje to jest, a ona mówi że to był prezent dla mojego siostrzeńca ale był za duży i tak leży. I ona mówi, że chce to oddać, a ja ze nie oddawaj, bo my będziemy mieć dziecko, w domyśle w przyszłym roku. A ona z takim tonie "tak ty bedziesz miala"
No ***** jak mi się zrobiło przykro, płakałam pzy tej jebanej choince.
I postanowiłam że to ostatnie święta u nich.
W dodatku wylewają swoje pisowskie frustrację na wszystkich. To jest moja wina że im.tvp wyłączyli, że przejebali wybory - bo my nie głosowaliśmy na nich.
Na Wigilii też było drętwo.
Dyskusje z nimi nie mają żadnego sensu, a jeszcze jak w rozmowie mi powiedziała że dzieci z invitro są chore to mi wszystjo opadło. /o moich staraniach wie tylko siostra/

Żal.
Przytulam !🫂 żadna z nas nie powinna przez coś takiego przechodzić. Ale to tylko świadczy o poziomie tych, którzy to mówią. Ludzie są beznadziejni....

reklama
Wczoraj ubierałam choinkę. Przyjechaliśmy do mojej mamy. Szukalam lampek i znalazłam pudelko z ubrankami robionymi na szydełku takimi dla noworodka.Pytam Mamy czyje to jest, a ona mówi że to był prezent dla mojego siostrzeńca ale był za duży i tak leży. I ona mówi, że chce to oddać, a ja ze nie oddawaj, bo my będziemy mieć dziecko, w domyśle w przyszłym roku. A ona z takim tonie "tak ty bedziesz miala"
No ***** jak mi się zrobiło przykro, płakałam pzy tej jebanej choince.
I postanowiłam że to ostatnie święta u nich.
W dodatku wylewają swoje pisowskie frustrację na wszystkich. To jest moja wina że im.tvp wyłączyli, że przejebali wybory - bo my nie głosowaliśmy na nich.
Na Wigilii też było drętwo.
Dyskusje z nimi nie mają żadnego sensu, a jeszcze jak w rozmowie mi powiedziała że dzieci z invitro są chore to mi wszystjo opadło. /o moich staraniach wie tylko siostra/

Żal.
Szkoda gadać😕 Bardzo mi przykro, wiem co czujesz bo osobiście też niekiedy zdarzyło mi się załapać taką szpilę od osób z najbliższej rodziny...bardzo współczuję😥
Przytulam.

Dalej nie dostałam okresu… test negatywny, a moje emocje w te święta to jakiś żart. Miałam nadzieję, że dostanę do wigilii okres i będę mogła się normalnie umawiać na histerolaparoskopię, ale nie, znowu coś. Wiecznie to samo😭
U mnie sytuacja ta sama testy negatywne okresu brak🤷🏻‍♀️ cycki chcą mi eksplodować 😅 mam nadzieję, że to nie jeden z tych cyklów który bd trwał 36 dni😂 bo raz do roku max dwa mi się takie zdarzają 😂

Ja może nie o 3, ale godzina 23:30, wróciliśmy od teściów, wykąpaliśmy się, kładziemy z mężem do łóżka. I on „to co, po rybce?”. I wtedy do mnie doszło że śmiało zmieszczę jeszcze rybę mimo że chwilę wcześniej byłam full 🤣

Ja mam pytanie z innej beczki - łamiecie się opłatkiem? Składacie życzenia? Wiele razy się z tym spotkałam, że w rodzinach pan domu składa przed kolacją wszystkim takie „grupowe” życzenia i nie ma indywidualnych

W moim rodzinnym domu i w sumie w Niemęża tak samo było, że każdy z każdym. Od pandemii i w sumie odkąd Wigilia była pierwszy raz u nas tylko Pan domu składa wszystkim i rozdaje opłatek. Wolimy w ten sposób 😊 mniej jest "wesołych" i "nawzajem"🤣

U nas też są życzenia każdy z każdym 🙈 zawsze mnie stresuje ten moment, co usłyszę. Ale jakoś nie było mi przykro. „Zrealizowania postawionych sobie wyzwań, celów”, wiadomo, o co chodziło, ale jakoś to było powiedziane w taki sposób, że mnie nie zraniło.
Dzisiaj od 10 są u nas siostrzeńcy i siostrzenica męża, nie potrafili wytrzymać do wieczora i przyszli poszukać prezentów 🎁
Z dwoma oglądamy grinch’a, a mąż ze starszym układa puzzle z Assasyna 500 elementów 🙈
Wieczorem u nas poczęstunek z kawą ☕🎄
I tak pierwszy dzień zleci 🎅🏼 jutro impreza rodzinna ze strony męża 😬

Dalej nie dostałam okresu… test negatywny, a moje emocje w te święta to jakiś żart. Miałam nadzieję, że dostanę do wigilii okres i będę mogła się normalnie umawiać na histerolaparoskopię, ale nie, znowu coś. Wiecznie to samo😭
U mnie sytuacja ta sama testy negatywne okresu brak🤷🏻‍♀️ cycki chcą mi eksplodować 😅 mam nadzieję, że to nie jeden z tych cyklów który bd trwał 36 dni😂 bo raz do roku max dwa mi się takie zdarzają 😂
To możemy sobie zbić piątki 😅 u mnie dziś 37 dzien🫣

Mnie dwa dni temu bolał brzuch i byłam pewna, że dostanę okres. W nocy też mnie bolał. Dziś 33 dzień cyklu, oczywiście okresu nie ma. Chyba pójdę do ginekologa i poproszę o progesteron na dwa/trzy cykle zanim zrobię zabieg, bo tak to nigdy mi go nie zrobią jak ciągle będzie mi się spóźniać okres. Nie mam na to wszystko już siły. Tamten cykl piękne 29 dni. Za to dostałam wysyp… 35 pryszczy! Świetny prezent na święta😞

Mnie dwa dni temu bolał brzuch i byłam pewna, że dostanę okres. W nocy też mnie bolał. Dziś 33 dzień cyklu, oczywiście okresu nie ma. Chyba pójdę do ginekologa i poproszę o progesteron na dwa/trzy cykle zanim zrobię zabieg, bo tak to nigdy mi go nie zrobią jak ciągle będzie mi się spóźniać okres. Nie mam na to wszystko już siły. Tamten cykl piękne 29 dni. Za to dostałam wysyp… 35 pryszczy! Świetny prezent na święta😞
a jaką masz długość fazy lutealnej?

reklama
Do góry