reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Dziewczyny, dzisiaj rano wyszło mi takie coś. Termin okresu dzisiaj. Czy mogę ten wynik już uznać za wiarygodny?
Bez wątpienia można gratulowac :)
Przebieram nogami w oczekiwaniu na Twój wpis [emoji16][emoji16]
Ja też ;)
Zdecydowanie tak! gratulacje I spokojnej, nudnej ciąży [emoji8]

U mnie dziś (15dpo) co prawda nie z samego rana, ale na teście śnieżna biel, @ brak, nawet typowego dla mnie plamienia przed @.... Nie mogła być owu kiedy indziej, bo wszystko mi się zgrało idealnie (temp, testy, śluz, szyjka, bóle)... Jutro zatestuję znowu, a co mi tam [emoji16] może nawet bobo test, który czekał na wyraźne [emoji3498] by na pamiątkę zostawić zużyję [emoji1787]
Póki nie ma @ To zawsze jest nadzieja [emoji4]

reklama
Dziękuję dziewczyny. Trochę w szoku jestem, bo zupełnie nie mam żadnych objawów poza brakiem okresu i tym wynikiem testu. Zrobię bete HCG po niedzieli. Chętnie bym Was wszystkie zaraziła tym wirusem ciążowym. ☺ Jak tylko złapię chwilę czasu i o ile to faktycznie ciąża to też mogę wam rozpisać co robiłam inaczej w tym udanym cyklu.

Dziękuję dziewczyny. Trochę w szoku jestem, bo zupełnie nie mam żadnych objawów poza brakiem okresu i tym wynikiem testu. Zrobię bete HCG po niedzieli. Chętnie bym Was wszystkie zaraziła tym wirusem ciążowym. [emoji5] Jak tylko złapię chwilę czasu i o ile to faktycznie ciąża to też mogę wam rozpisać co robiłam inaczej w tym udanym cyklu.
Napisz już teraz

U nas tym razem sprawdziła się taka strategia: w dzień pozytywnego testu owu działanie rano, wieczorem i jeszcze dwa dni później. W listopadzie na badaniach krwi wyszło, że mam podniesiony poziom glukozy, zaczęłam stosować dietę z niskim indeksem glikemicznym. I drugi problem jaki się pojawił to podniesiona prolaktyna. Na obniżenie jej brałam przez 4 tyg. Dostinex. Wczoraj z badań wyszło, że prolaktyna jest w normie. Ponadto przez cały ten czas brałam wiesiołek (tzn. od 1 dnia cyklu do owulacji) i kwas foliowy. I stosowaliśmy Fertilsafe Plus (ale w jego działanie za bardzo nie wierzę). I to jest jeszcze mega ważne sprawdźcie sobie poziom wit. D3 25OH u mnie wyszła ona na mocnym niedoborze. Teraz muszę zażywać ją sporych dawkach. A dowiedziałam się, że niedobory bardzo utrudniają zajście i donoszenie ciąży, więc trzeba tego pilnować. Ja nie miałaś świadomości, że to taka ważna sprawa.

Dziewczyny mam już wynik dzisiejszej kolejnej bety - jest ładny przyrost wszystko ok to napisze co nam pomogło w tym cyklu bo był inny niż wszystkie.

1)suplement dla kobiet inofem (połączenie inozytolu ktory reguluje gospodarke hormonalna kobiet i poprawia owulacje z kwasem foliowym). Brałam go pierwszy raz w sensie pierwszy cykl i nawet nie skończyłam jeszcze opakowania❤️

2)suplement dla mężczyzn Profertil

(Trzy miesiace brania przez męża - zaczął w październiku. Ten suplement zaczyna działać dopiero wlasnie po 2-3 miesiacach - poprawia jakość nasienia)

3)Po każdym wytrysku w tym cyklu zacisnęłam pochwę i nie wypuściłam ani kropelki nasienia zatkałam ją specjalnym korkiem aby sperma nie wypłynęła leżałam tak przez pół godziny z poduszką pod tyłkiem :D (Możecie się śmiać z tego sposobu ale dotychczas jak mąż wychodził ze mnie to wszystko się wylewało i miałam wrażenie że nic w środku nie zostaje a tym cyklu coś mnie tknęło że to może mieć znaczenie)

4)Coś dla wierzących- nowenna pompejańska z intencją zajścia w ciąże jestem dopiero w jej połowie a już zdarzył się cud ❤️

Co prawda ja mam ułatwioną sprawę bo wiem kiedy mam owulacje - seks mieliśmy dzień przed, w owu i dzień po. Pozdrawiam Was i trzymam za Was kciuki ❤️❤️

Dziewczyny mam już wynik dzisiejszej kolejnej bety - jest ładny przyrost wszystko ok to napisze co nam pomogło w tym cyklu bo był inny niż wszystkie.

1)suplement dla kobiet inofem (połączenie inozytolu ktory reguluje gospodarke hormonalna kobiet i poprawia owulacje z kwasem foliowym). Brałam go pierwszy raz w sensie pierwszy cykl i nawet nie skończyłam jeszcze opakowania❤️

2)suplement dla mężczyzn Profertil

(Trzy miesiace brania przez męża - zaczął w październiku. Ten suplement zaczyna działać dopiero wlasnie po 2-3 miesiacach - poprawia jakość nasienia)

3)Po każdym wytrysku w tym cyklu zacisnęłam pochwę i nie wypuściłam ani kropelki nasienia zatkałam ją specjalnym korkiem aby sperma nie wypłynęła leżałam tak przez pół godziny z poduszką pod tyłkiem :D (Możecie się śmiać z tego sposobu ale dotychczas jak mąż wychodził ze mnie to wszystko się wylewało i miałam wrażenie że nic w środku nie zostaje a tym cyklu coś mnie tknęło że to może mieć znaczenie)

4)Coś dla wierzących- nowenna pompejańska z intencją zajścia w ciąże jestem dopiero w jej połowie a już zdarzył się cud ❤️

Co prawda ja mam ułatwioną sprawę bo wiem kiedy mam owulacje - seks mieliśmy dzień przed, w owu i dzień po. Pozdrawiam Was i trzymam za Was kciuki ❤️❤️
Kupuje wszytsko co zalecasz 😍😍😁😂😂😂

U nas tym razem sprawdziła się taka strategia: w dzień pozytywnego testu owu działanie rano, wieczorem i jeszcze dwa dni później. W listopadzie na badaniach krwi wyszło, że mam podniesiony poziom glukozy, zaczęłam stosować dietę z niskim indeksem glikemicznym. I drugi problem jaki się pojawił to podniesiona prolaktyna. Na obniżenie jej brałam przez 4 tyg. Dostinex. Wczoraj z badań wyszło, że prolaktyna jest w normie. Ponadto przez cały ten czas brałam wiesiołek (tzn. od 1 dnia cyklu do owulacji) i kwas foliowy. I stosowaliśmy Fertilsafe Plus (ale w jego działanie za bardzo nie wierzę). I to jest jeszcze mega ważne sprawdźcie sobie poziom wit. D3 25OH u mnie wyszła ona na mocnym niedoborze. Teraz muszę zażywać ją sporych dawkach. A dowiedziałam się, że niedobory bardzo utrudniają zajście i donoszenie ciąży, więc trzeba tego pilnować. Ja nie miałaś świadomości, że to taka ważna sprawa.
Mogłabyś powiedzieć jaka bierzesz dawkę d3? Tez zbadałam poziom i wyszło nisko :/, 27 :o. Nie wiem ile zażywać dziennie tej D3. Nie chce tez przedawkować. Kojarzę ze w ciąży gin mi kazała spożywać chyba 10tys j.m. przez miesiąc i wtedy spr poziom jak wzrosło. Mam jeszcze to d3 w kroplach, wiec chce wykorzystać. Tez zaczęłam brać wiesiołka pierwszy raz od tego cyklu. Liczę ze pomoże. A zauważyłaś zmianę w śluzie? Piękne te Twoje kreseczki 😍.

reklama
Mogłabyś powiedzieć jaka bierzesz dawkę d3? Tez zbadałam poziom i wyszło nisko :/, 27 :o. Nie wiem ile zażywać dziennie tej D3. Nie chce tez przedawkować. Kojarzę ze w ciąży gin mi kazała spożywać chyba 10tys j.m. przez miesiąc i wtedy spr poziom jak wzrosło. Mam jeszcze to d3 w kroplach, wiec chce wykorzystać. Tez zaczęłam brać wiesiołka pierwszy raz od tego cyklu. Liczę ze pomoże. A zauważyłaś zmianę w śluzie? Piękne te Twoje kreseczki [emoji7].
Standardowa dawka to 2 tys. jeśli ma się niedobory i lekarz zaleci inaczej to można ją zwiekszyc, myślę że 4 tys możesz brać bez obaw, a więcej bez konsultacji z lekarzem bym się bała

Do góry