reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Glukophage - odstawienie

Anezka11

Fanka BB :)
Hej! Jestem w 6tc, serduszko.
Od lipca biorę glukophage xr 500 (hiperinsulinemia)
Lekarz kazał odstawić już.
Zdania na temat glukophage są podzielone.
Z mężem mamy wątpliwości co do odstawienia metforminy w tak newralgicznym momencie.
O ciążę staraliśmy się prawie 4 lata.

Proszę o radę co robić. Brać? Czy rzeczywiście mogę odstawić? Zmienić lekarza? :p
Nie mam pcos, biorę heparynę i acard.

reklama
Ja brałam w dawce w dawce 3x750 i w dniu pozytywnego testu odstawiałam wg zaleceń mojego lekarza. Obie ciążę donoszone beż żadnych problemów. Ja bym posłuchała lekarza bo wie co robi 😉 jeżeli nie do końca mu ufasz to skonsultuj się z jakimś jeszcze .

Z mężem mamy wątpliwości co do odstawienia metforminy w tak newralgicznym momencie.

Proszę o radę co robić. Brać? Czy rzeczywiście mogę odstawić? Zmienić lekarza? :p
To jest malutka dawka więc odstawienie nie wpłynie na ciążę. Ja bym się słuchała lekarza.

Mi kazali odstawić, zarówno gine jak i endo. Ale to był 2020 r.

Mi kazali odstawić, zarówno gine jak i endo. Ale to był 2020 r.
No właśnie, to było 4 lata temu. Tak wiele osób bierze metformine, dlaczego te stanowiska są tak chwiejne..
Zapytałam jedną endokrynolog - odstawić. Drugą - brać :D
Chyba wybiorę się do diabetologa po prostu i jego wskazań posłucham

No właśnie, to było 4 lata temu. Tak wiele osób bierze metformine, dlaczego te stanowiska są tak chwiejne..
Zapytałam jedną endokrynolog - odstawić. Drugą - brać :D
Chyba wybiorę się do diabetologa po prostu i jego wskazań posłucham
Raczej słuchałabym endokrynologa :) 4 lata temu tak samo były różne zalecenia, też niektóre dziewczyny dalej brały. Ja posłuchałam się po prostu swojego lekarza.

reklama
Do góry