Witam, dzięki Wam I forum zrobiłam sobie krzywe cukrową i insulinową i po 1,5 roku chyba znalazłam winowajcę, nam za wysoka insulinę i glukozie, dostalam Glucophage, powiedzcie wasze doświadczenia z nim, czy mogłyście się przy nim starać a jeśli tak to jak szybko się udało..
reklama
Mimi1987
Fanka BB :)
Witam, ja biorę Glucophage od około pół roku przed staraniami. W ciążę zaszłam w lipcu przy pierwszym cyklu starań, choć akurat zawsze zachodziłam w pierszym cyklu. Glucophage biorę cały czas, a jestem teraz w 25 tygodniu ciąży. Od tygodnia dopiero powoli schodzę z dawki, tzn.biorę tabletkę co drugi dzień.
blanny
Witam, ja biorę Glucophage od około pół roku przed staraniami. W ciążę zaszłam w lipcu przy pierwszym cyklu starań, choć akurat zawsze zachodziłam w pierszym cyklu. Glucophage biorę cały czas, a jestem teraz w 25 tygodniu ciąży. Od tygodnia dopiero powoli schodzę z dawki, tzn.biorę tabletkę co drugi dzień.
A mi lekarz kazał natychmiast odstawić. Bo ponoć w ciąży brać nie można.Ja zaszłam w ciążę i zaczęłam stosować metforminę w tym samym cyklu (pierwszy cykl starań) obecnie jestem w 14 tc i kontynuuję leczenie
I efektem tego cukry na czczo mi wróciły do mega wysokich, mam cukrzycę ciążowa, dietę, a na noc insulinę...
G
guest-1714079215
Gość
Na mnie glucophage kiepsko działał i brałam siofor, ale chodzi chyba o metforminę jako taką. Faktycznie schudłam, zdrowie mi się poprawiło, zaszłam w ciążę, ale nie jestem pewna czy tylko od metforminy, bo dostałam też lek na wywołanie owulacji. Niemniej w pierwszym cyklu się udało. W ciąży brałam do 12 tygodnia i tak jak Blanny też musiałam brać insulinę.
olka11135
A mi lekarz kazał natychmiast odstawić. Bo ponoć w ciąży brać nie można.
I efektem tego cukry na czczo mi wróciły do mega wysokich, mam cukrzycę ciążowa, dietę, a na noc insulinę...
W Polsce, zagranicą normalnie dziewczyny całą ciąże biorą metforminę
G
guest-1714079215
Gość
tak, a efekt jest taki, że musimy w siebie walić insulinę i wiem, że kilka kobiet ciążę straciło po odstawieniu tabletek.W Polsce, zagranicą normalnie dziewczyny całą ciąże biorą metforminę
annemarie
Mozesz brac i starac sie o dzidziusia,wrecz jest to zalecane, caly swiat bierze ,tylko w Pl ciagle sa lekarze ,ktorzy zakazuja czy kaza odstawiac.Ja bralam Metformine cala ciaze,w drugiej od 27 tc insuline.Wszystko ok.Witam, dzięki Wam I forum zrobiłam sobie krzywe cukrową i insulinową i po 1,5 roku chyba znalazłam winowajcę, nam za wysoka insulinę i glukozie, dostalam Glucophage, powiedzcie wasze doświadczenia z nim, czy mogłyście się przy nim starać a jeśli tak to jak szybko się udało..
reklama
olka11135
tak, a efekt jest taki, że musimy w siebie walić insulinę i wiem, że kilka kobiet ciążę straciło po odstawieniu tabletek.
Ja tego w ogóle nie rozumiem
Podziel się: