reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie w Krakowie USG 3d/4d

Mi znowuż lekarz powiedział, że połówkowe robi się między 18, a 23tc. ;)
Ja byłam dokładnie na początku 22tc u dr Ingi Ludwin w Ludwin&Ludwin przy ul.Rakowickiej. Wszystko było dobrze widać. Chciałam do dr Wiechecia, ale niestety, akurat wtedym kiedy ja się chciałam umówić miał z miesiąc urlopu :p

reklama
Zdaje sie ze co lekarz to inne zdanie. Moja lekarka z kolei na ostatniej wyzycie mi powiedziała ze najlepiej miedzy 20 a 21 tyg, pomimo tego ze równie dobrze mozna zrobić i w 23.
Columbina o dr Indze same pozytywne opinie słyszalam, wiec pewnie dobrze trafiłaś :). Sama chciałam u niej robić genetyczne I trym. ale niestety terminy były wszystkie zajęte w czasie kiedy akurat usg mialoby sens w moim przypadku.
Ja po ostatniej wizycie u mojej lekarki prowadzacej zdecydowałam sie przełożyc usg o jeden tydzien. Na szczęście było jeszcze miejsce u dr Wiecheć.

Widze ze ty już szybkimi krokami do finiszu się zbliżasz :). Gdzie planujesz rodzić? to twoja pierwsza czy kolejna ciąża?

Kalita to moja pierwsza ciąża :)
Rodzę na Kopernika. Tam pracuje mój lekarz, tam mam położną... we czwartek mam się zgłosić na oddział, a w piątek z rana mam być cięta. Młody niestety się nie obrócił, więc nic innego jak cc. Ale przynajmniej jestem na nie nastawiona :) Choć nie wiem czy dotrwam do piątku, bo bóle krzyżowe i krocza mam straszne... :p
Do dr I.Ludwin też rejestrowałam się jakoś w 18tc. na 22tc... też ledwo zdążyłam, a to był u niej pierwszy wolny termin... Mi lekarz podał 3 nazwiska lekarzy, do których warto było na to badanie iść. To poszłam do jednego z nich i tyle :) zadowoleni byliśmy!
A Twoja ciąża też pierwsza? :)

Kalita to moja pierwsza ciąża :)
Rodzę na Kopernika. Tam pracuje mój lekarz, tam mam położną... we czwartek mam się zgłosić na oddział, a w piątek z rana mam być cięta. Młody niestety się nie obrócił, więc nic innego jak cc. Ale przynajmniej jestem na nie nastawiona :) Choć nie wiem czy dotrwam do piątku, bo bóle krzyżowe i krocza mam straszne... :p

Pewnie już jesteście razem. Mam nadzieje ze maluch zdrowy i wszytsko w porzadku. Chłopczyk czy dziewczynka?
Ja również pierwszego potomka się spodziewam ale przed nami jeszcze 20 tygodni w dwupaku ;). Mam nadzieje ze cc uda sie uniknąć, ale jak trzeba to trzeba.
Powodzenia i ściskam Was gorąco!;-)

reklama
VIPMED ul. Cegielniana 4a polecam bardzo :) bylam tam dwa razy u dwoch innych lekarzy, super specjalisci wszystko dokladnie wytlumaczyli :))
cena to 200zl, a z plytka 220zl :)

Do góry