reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie w Krakowie USG 3d/4d

reklama
Cześć
Czy może ktoś mi podać telefon/link do przychodni na Oboźnej gdzie przyjmuje dr Wiecheć?
Byłabym bardzo wdzięczna, bo nie bardzo mogę znaleźć....

Mam pytanie, gdzie w Krakowie mozna niedrogo (poniżej 200zł) zrobić USG 3d/4d? Niestety takie centra jak Ultramedica bardzo się cenią i USG kosztuje 280 zł.

Od dzisiaj w ULTRAMEDICE w Krakowie jest promocja badan USG 3D HDlive za 199zł ! Przynajmniej na pierwszej stronie mają taka informacje... nie dzwonilam jeszcze. Tam teraz jest najlepszy sprzet w Krakowie to HDlive właśnie.

Dziewczynym ja również robiłam USG genetyczne I trymestru u dr Wiecheć. Goraco polecam. Rzeczowy i bardzo kompetentny lekarz. Odpowiada na dodatkowe pytania, nie spieszy się nawet pomimo opóźnienia. Na zakończenie wizyty dostalismy zdjęcie :), niestety bobas w 13 tygodniu byl wiec zdjecie nieco nieczytelne, natomiast sam obraz w trakcie USG bardzo dobrej jakości.
Ja byłam na wizycie na ul. Felińskiego.

Czy z USG II trym. mozna dostać płytke z nagraniem przebiegu badania? Z pierwszego USG nie dostałam, nie wiem czy to dlatego ze nie ma takiego zwyczaju podczas I trym, czy to dlatego ze o to nawet nie zapytałam.
Czy ktoras z Was robuła już USG połówkowe na Felińskiego?

Dziewczynym ja również robiłam USG genetyczne I trymestru u dr Wiecheć. Goraco polecam. Rzeczowy i bardzo kompetentny lekarz. Odpowiada na dodatkowe pytania, nie spieszy się nawet pomimo opóźnienia. Na zakończenie wizyty dostalismy zdjęcie :), niestety bobas w 13 tygodniu byl wiec zdjecie nieco nieczytelne, natomiast sam obraz w trakcie USG bardzo dobrej jakości.
Ja byłam na wizycie na ul. Felińskiego.

Czy z USG II trym. mozna dostać płytke z nagraniem przebiegu badania? Z pierwszego USG nie dostałam, nie wiem czy to dlatego ze nie ma takiego zwyczaju podczas I trym, czy to dlatego ze o to nawet nie zapytałam.
Czy ktoras z Was robuła już USG połówkowe na Felińskiego?

Aby dostać płytkę z nagraniem należy uprzedzić lekarza przed badaniem, że chcemy mieć pamiątkę- wtedy nie ma z tym najmniejszego problemu :)

Dziekuje Karuzela za odpowiedz :)
Nastepnym razem napewno poprosze. Dzidzia juz troche wieksza bedzie to i wiecej bedzie do ogladania :)

A nie wiesz czy dodatkowo placi sie za plyte?
życze Szczęśliwego Nowego Roku 2013!

Dziekuje Karuzela za odpowiedz :)
Nastepnym razem napewno poprosze. Dzidzia juz troche wieksza bedzie to i wiecej bedzie do ogladania :)

A nie wiesz czy dodatkowo placi sie za plyte?
życze Szczęśliwego Nowego Roku 2013!

Niestety nie wiem ponieważ my dopiero po badaniu USG przypomnieliśmy sobie o płytce i dostaliśmy tylko info o tym, że następnym razem trzeba poinformować przed badaniem, nic nie wspominano o dodatkowej opłacie, zawsze możesz przedzwonić na Felińskiego i spytać.

reklama
Dziewczyny a jesli chodzi o USG połówkowe, to w którym tygodniu najlepiej je zrobić?
Jestem umówiona dokładnie na 19 tydzien i zastanawiam sie czy aby nie za wczesnie. Niby na stronie u gr wiecheć wyczytałam ze najlepiej robic miedzye 18-20 tygodniem, ale na innch stronach z kolei piszą ze lepiej po 20-21 tygodniu.
Jak wam się wydaje?

Do góry