reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
no poprostu

WYSLIJ SMS O TREŚCI FRANIU NA NUMER 7527
koszt smsa 2,44 zł

możesz też mieć drozsze smsy np po 10 zł

szukam tej stronki gdzie to sie załatwia i znaleźć nie mogę

Ostatnia edycja:
Mnie dzis moja koleżanka zszokowala.. Ma dziecko 5 letnie z MPD
Zbiera kasę na wyjazd do Chin do jakiejś kliniki gdzie leczą dzieci akupunktura... Podobno sprawdzona metoda.. wychodza dzieci stamtad wyprowadzone... Trwa to 2 mce.. Dziecko oddaje sie im na cały dzien.. Dziennie wbijaja ok600 igiel z jakimiś ziolami.. Koszt 30tys
Slyszalyscie o czymś takim???????

Beti, ja w ub roku dzwoniłąm do naszej Fundacji w sprawie smsów, bo dziewczyny z BB mi ten pomysł podsunęły. Tak pomyślałam ze to podchodzi pod zbiórkę publiczną.. Babeczka w Fundacji powiedziała, że nie jest możliwa taka forma zbiórki.. Jak by Frania skreślono z listy podopiecznych Fundacji za złamanie regulaminu to bym się pocięła..:(

Bershka a czy ta Twoja znajoma zna jakieś mamy z Polski, które tę terapię przeprowadziły na swoim dziecku? Wiesz..matka chwyta sie kaźdego sposobu..tylko mi to na kilometr pachnie hochsztaplerstwem i wyciąganiem kasy od matek chorych dzieci..:-(

Zaczęłam pisac bloga:)
Jak będę miała choc dwa wpisy to dam linka:)

Wiesz, gdyby wyleczenie dziecka z tak ciężkiej postaci MPD jak ma dziecko Twojej znajomej, bylo takie proste, to NFZ na bank by te terapię finansował..

Co do finansowania przez NFZ to jestem pewna że nic z tego. W sumie to ciekawy pomysł z akupunkturą. Wiecie jak mój Wojtuś był w szpitalu i nikt nie dawał mu nawet procenta szansy na przeżycie to jeździłam do mojej starej znajomej która jest bioenergoterapeutką. Jedynie ona powiedziała że z tego wyjdzie. Wiele razy byłam w szoku, gdy z 1-2 dniowym wyprzedzeniem mówiła nam że mały ma infekcję, gdy po wylewach obawialiśmy się o stan jego mózgu (wylewy III/IV stopień) i lekarze nie dawali nam dużych złudzeń że będzie ok (ordynator po 2 usg powiedział nam że mały nie ma połowy mózgu) ona mówiła że będzie ok i wiecie co gdy Wojtuś miał 4 miesiące USG wyszło jak u normalnego dziecka, lekarze w szoku. Teraz też gdy widzą Wojtusia są zaskoczeni bo przecież miał być dzieckiem leżącym. Pewnie nie wszyscy wierzą w takie rzeczy, ale mnie trochę to przekonało, mimo iż mam wyższe wykształcenie i zawsze byłam osobą która wierzyła nauce a nie zjawiskom paranormalnym.

Ostatnia edycja:
Franiu, ciocia dopiero dotarła i może usiąść do komputera więc w pierwszej kolejności spóźnione ale szczere życzenia

Marzeń, o które warto walczyć;
Radości, którymi warto sie dzielić;
Przyjació
ł, z którymi warto być;
Nadziei, bez której nie da się zyć;
Si
ły, która przenosi góry!

życzą ciocia Dorota z Paulinką

udało mi się poczytać, nie odniosę się teraz bo przepakowuję się na mazury ale jak wrócę do Częstochowy to będę na spokojnie mogła coś napisać.
Aga, ja swojego bloga muszę reaktywować bo już daaawno nie pisałam ;-) ale to wszystko po powrocie, powodzenia w tworzeniu i pisaniu :-)

reklama
Oj, rozbijacie się , dziewczynki:)
Fajnie, odpoczywajcie sobie:)
Napisz w wolnej chwili, Dorota, jak tam nasza mała wojowniczka:)

Dzis mieliśmy spotkanie z naszą panią rehabilitantką. Powiedziała mi, że Franiu ma problem z równowaga, że to teraz jeden z podstawowych problemów. Ze sa dni, w których jest w miare ok, ale sa i takie, ze nie jest fatalnie. Ja to tez widze w domu.. Czasem maluch obija się o wszystko, przewraca się w siadzie.. nIe wiem o co chodzi.. nasza rehab pytała, czy neurolog planuje tomografię. Mówię, że nie.. Kurcze, może cos z oczami się zaczęło też?? Terminy do prof Prosta na za 4 mies:( Próbuję sie dostac jakoś..może ktos zrezygnuje.. No i moze badanie słuchu, błędnika cos wyjaśni..

Zaczęłam pisac bloga.
Wrzuciłam linki kilku osobom, żeby oceniły koncepcję.
Oceny sa pozytywne:)
Dobrnęłam dopiero do końca sierpnia 2009,...ale juz zapraszam:)

dzielny Franek

Franus się obudził, musze lecieć

Do góry