reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik 9-25 czy 9-36, jaki model??? Pomocy

Witam. Moja córcia niedługo skończy 9 miesięcy, jest szczuplutka i długa :) waży ok 9 kg, w foteliku 0-13 kg pasy są już za krótkie. Zatem jaki fotelik wybrać 9-25 czy 9-36 ? Jaki model polecacie? Przeczytałam już setki opinii, artykułów i wybór nie jest prosty. Oczywiście, jak każdej mamie, zależy mi na bezpieczeństwie mojego maluszka. Przedział cenowy do 500 zł bądź do 700 zł - gdyby model był znacznie porównywalny od tych tańszych.

reklama
Witaj, firmy to może nie polecę,ale właśnie wymieniliśmy synkowi fotelik na 9-36(głównie dla tego,źe syn nie nawidził jeździć samochodem i tak jak myślałam jadąc przodem do kierunku jazdy znosi podróż lepiej) ,który mieliśmy po średnim synu i zastanawiam się jednak nad kupnem fotelika 9-18 lub 9-25 ,a to ze względu na regulację pochylenia, ponieważ takie maluchy jeszcze w autach śpią, a w foteliku 9-36 jest to trudne,ponieważ dziecko siedzi pionowo :tak:
Także radzę wybrać 9-25 :happy:

To chyba wszystko zależy od firmy ale jak my szukaliśmy dla córki fotelika (może z mniejszym budżetem) to większość tych fotelików 9-36 mało dało się odchylić do pozycji leżącej (a to jednak jest ważne, przynajmniej u nas jak jedziemy gdzieś dalej z małą a ona zaśnie), więc u nas wybór padł na fotelik 9-25 a potem młodej kupimy już tylko podkładkę.

Moja sis natomiast ma fotelik 9-36 i jej córa jak jechała z nią nad morze to jak zasnęła to głowa jej zwisała i niebezpiecznie "latała"... Takich większych i starczających na długo fotelików nie da się daleko odchylić i dziecko nadal siedzi w nim a nie leży...

Właśnie sis moja ma fotelik z KinderKraft i nie jest z niego zadowolona, nie da się go dobrze odchylić do pozycji leżącej...
My mamy 4baby Weelmo i mała jak zaśnie to sobie śpi normalnie jak w tych mniejszych fotelikach dla maluszków.

reklama
Mój fotelik 9-36 kg ma pod spodem taką wajchę, którą trzeba przełożyć i kąt nachylenia ulega zmianie o 5 stopni. Dziecko śpi wygodnie, ale jak ktoś chce mieć jeszcze większy kąt musi wziąć fotelik z mniejszego przedziału np 9-18.

reklama
Jeśli już to bym wybrała fotelik 9-36 kg np. babysafe husky, bo wolałabym nie wozić dziecka na samej podstawce gdy będzie ważyło więcej jak 25kg

Do góry