reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
chodziło mi o to, że nas z mężem rozliczy biuro rachunkowe, bo on ma swoją działalność i tam robią mu "porządki" w papierach (wypełniają pity mi.in.) :tak:

Ostatnia edycja:
Odświeżam wątek bo przy okazji wyjazdów wakacyjnych myć może pojawią się wyjazdy za granicę. Trzeba wówczas pamiętać o odpowiednich dokumentach dla dziecka.

wydaje mi się ze w UE wystarczy dowód osobisty lub paszport dziecku. Czy orientujecie się jak to jest z tymi dowodami? Ja czytałam ze mają ważność 5 lat i koszt 30 zł a paszport 1 rok i 30 zł. Czyli wychodziłoby ze opłaca się wyrobić dowód. Co myślicie w tym temacie?

O dobrze wiedzieć, bo ja planowałam wyrobić paszport Oliwii, bo będę potrzebowała, a teraz to może faktycznie tylko dowód zrobię :-)

Tylko ze dowód to tylko w UE raczej a paszport na cały świat. Ale raczej na wycieczki po całym świecie się nie będę wybierała :)

reklama
Ja na razie tez nie, bo jak dla mnie Oliwia za malutka by ją ciągać po świecie :-)
Jeszcze pogadam z moim i zobaczę

Do góry