reklama
Piwonia to takie niesprawiedliwe:-(
trzeba miec odpowiednią kwote podatku by można było odliczyc ulge na dzieci
dokładnie
a niestety my jej nie mamy
i to jest bardzo niesprawiedliwe,ale co zrobic
przykro Piwonia
no niestety tak to jest że to jest zwrot i można dostać tylko tyle ile się tego podatku dało...wiem że któregoś roku też mi ulgi przysługiwały wieksze niz miałam zapłaconego podatku...
ja sie jeszcze nie rozliczałam bo dopiero pity podostawałam - mam na siebie 6 pitów taką mam pracę, do tego różnego typu umowy...i aż się odechciewa za rozliczenie zabierać ale ten zwrot za dzieci jednak motywuje
no niestety tak to jest że to jest zwrot i można dostać tylko tyle ile się tego podatku dało...wiem że któregoś roku też mi ulgi przysługiwały wieksze niz miałam zapłaconego podatku...
ja sie jeszcze nie rozliczałam bo dopiero pity podostawałam - mam na siebie 6 pitów taką mam pracę, do tego różnego typu umowy...i aż się odechciewa za rozliczenie zabierać ale ten zwrot za dzieci jednak motywuje
Ostatnia edycja:
tak Piwonia to jest swinstwo. Uwazam ze ulgi na dzieci powinny byc przyznawane bez wzgledu na dochody.
zgadzam sie,ale nie w naszym kraju
Wogóle ten nasz kraj jest jakiś poroniony!! Gdy byłam na macierzyńskim tzw drugie becikowe nam się nie należało (za wysokie dochody). Teraz ponieważ na wychowawczym mój dochód jest utracony, mąż na papierku ma niskie zarobki, a do roku można się ubiegać o becikowe, nagle nam się ono należy. Komedia!!
Nie powiem, żebym się nie cieszyła, bo 1000 zł to dla nas ogromny zastrzyk finansowy, ale gdy ja się ciesze z becikowego, Piwonia smuci się z braku możliwości ulgi na dzieci...
Nie powiem, żebym się nie cieszyła, bo 1000 zł to dla nas ogromny zastrzyk finansowy, ale gdy ja się ciesze z becikowego, Piwonia smuci się z braku możliwości ulgi na dzieci...
Ostatnia edycja:
_karincia_
Fanka BB :)
..Ale Dziewczyny to w końcu można to sobie odliczyć czy nie??
reklama
izabela...
Fanka BB :)
jasne, że można, tylko piwonia ma inną sytuację jak rozumiem :-)