reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

Piwonia to takie niesprawiedliwe:-(
trzeba miec odpowiednią kwote podatku by można było odliczyc ulge na dzieci

reklama
przykro Piwonia:(
no niestety tak to jest że to jest zwrot i można dostać tylko tyle ile się tego podatku dało...wiem że któregoś roku też mi ulgi przysługiwały wieksze niz miałam zapłaconego podatku...
ja sie jeszcze nie rozliczałam bo dopiero pity podostawałam - mam na siebie 6 pitów :( taką mam pracę, do tego różnego typu umowy...i aż się odechciewa za rozliczenie zabierać ale ten zwrot za dzieci jednak motywuje:)

Ostatnia edycja:
Wogóle ten nasz kraj jest jakiś poroniony!! Gdy byłam na macierzyńskim tzw drugie becikowe nam się nie należało (za wysokie dochody). Teraz ponieważ na wychowawczym mój dochód jest utracony, mąż na papierku ma niskie zarobki, a do roku można się ubiegać o becikowe, nagle nam się ono należy. Komedia!!
Nie powiem, żebym się nie cieszyła, bo 1000 zł to dla nas ogromny zastrzyk finansowy, ale gdy ja się ciesze z becikowego, Piwonia smuci się z braku możliwości ulgi na dzieci...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry