hmm, skórę to ja mam ładną na brzuchu już dawno, problem jest z dziurką po kolczyku wygląda to to obrzydliwie, jest pomarszczone, lekko jeszcze brązowe (pozostałośc po linii na brzuchu) i ogólnie paskudztwo. I co ja mam z tym zrobić ? Pomijam fakt, ze jeszcze bym chciała mieć tam kolczyk, ale w ogóle teraz to się nie nadaje do pokazania ludziom. Któraś ma/miała podobny kłopot?
reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Moj brzuszek ladnie opada i obecnie - ponad trzy tygodnie po porodzie [przez cc] - zostalo mi jeszcze niecale 10 cm do moich przedciążowych 60 w talii. Wiec chyba nie jest zle.
Zauwazylam, ze gdy nie wciągam brzucha, to tak zaczyna zwisac. No i pomyslalam, ze koniecznie trzeba wciagac brzuch, bo po pierwsze miesnie wtedy cwicza, po drugie skora sie ladniej uklada. Jeszcze troszke z cwiczeniami musze poczekac, ale gdy lekarz juz mi pozwoli - tak jak monciapl bede cwiczyc i podejrzewam ze wroce do formy. Zastanawia mnie tylko kiedy zniknie brazowa kreska. Mam ja w pionie i wokol pepka - to ostatnie wyglada szczegolnie zle. No i tak jak Martyna mam klopot z dziurka po kolczyku - wszystko sie powyciągalo. Ale teraz po prostu zaluje ze sie skusilam kiedys na kolczyk.
I jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore są kilka miesiecy po porodzie - czy skora na brzuchu pozniej napina sie? Bo teraz mam wrazenie jakby bylo jej wiecej. Niby brzuch prawie plaski, ale sa takie marszczenia - szczegolnie to widac gdy siedze i sie zginam. Brzydkie takie... co robic???
Zauwazylam, ze gdy nie wciągam brzucha, to tak zaczyna zwisac. No i pomyslalam, ze koniecznie trzeba wciagac brzuch, bo po pierwsze miesnie wtedy cwicza, po drugie skora sie ladniej uklada. Jeszcze troszke z cwiczeniami musze poczekac, ale gdy lekarz juz mi pozwoli - tak jak monciapl bede cwiczyc i podejrzewam ze wroce do formy. Zastanawia mnie tylko kiedy zniknie brazowa kreska. Mam ja w pionie i wokol pepka - to ostatnie wyglada szczegolnie zle. No i tak jak Martyna mam klopot z dziurka po kolczyku - wszystko sie powyciągalo. Ale teraz po prostu zaluje ze sie skusilam kiedys na kolczyk.
I jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore są kilka miesiecy po porodzie - czy skora na brzuchu pozniej napina sie? Bo teraz mam wrazenie jakby bylo jej wiecej. Niby brzuch prawie plaski, ale sa takie marszczenia - szczegolnie to widac gdy siedze i sie zginam. Brzydkie takie... co robic???
Ja skóry nadal mam trochę za dużo, ale jest gładka, trochę brzuszków i będzie ok a poza tym musi mi się wga ustabilizować - bardzo dużo przytyłam w ciąży i już sporo zrzuciłam, skóa ma prawo nie nadążać z obkurczaniem. Jeszcze mam resztki tej brązowej krechy, głównie nad pępkiem i na tym flaczku gdzie jest dziurka, to na pewno zniknie zupełnie, ale cały czas szukam sposobu, żeby poprawić wygląd tej dziury
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Martyna, a co z pepkiem? moj byl sukcesywnie uciagany przez malego w brzuchu, odkad odkryl on w jakims 7mym miesiacu ze skora przy pepku jest bardziej uciagliwa
no i teraz pepek przybral wyglad tragiczny... do tego jeszcze blizna kolczykowa i ciemne kolko wokol.... Moze jakies kremy wybielajace sa na to???
no i teraz pepek przybral wyglad tragiczny... do tego jeszcze blizna kolczykowa i ciemne kolko wokol.... Moze jakies kremy wybielajace sa na to???
A
Agnexx
Gość
A mi się zawsze marzył kolczyk w pępku... : Niestety kształt brzucha na to nie pozwalał... : Za dużo fałdek... :
Teraz się możesz Agnexx za to cieszyć, bo nie masz jakiegoś obrzydlistwa nad pępkiem . A ja mam. I nie wiem co z tym zrobić.
Ale za to, o dziwo, nic się nie stało z tatuażem, który miał być na biodrze a wyszedł w zasadzie na brzuchu. Chociaż to dobre
Ale za to, o dziwo, nic się nie stało z tatuażem, który miał być na biodrze a wyszedł w zasadzie na brzuchu. Chociaż to dobre
A
Agnexx
Gość
No widzisz Martyna, nie jest tak źle, mogło byc gorzej...
Mnie się wydaje, że tak po roku od porodu skóra na brzuchu jest już inna, więc może dziurka też dojdzie do siebie.
Mnie się wydaje, że tak po roku od porodu skóra na brzuchu jest już inna, więc może dziurka też dojdzie do siebie.
reklama
A
Agnexx
Gość
U mnie widać już duże efekty diety. Brzuch nie jest zły, ale do ideału mu daleko. Musiałabym się przyłożyc, to może będę mogła założyć sobie kolczyk ;D
Podziel się: