reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fala zwrotna w przewodzie zylnym

reklama
Jestem już po usg i Amnio fala się cofnęła :) żadnych nieprawidłowości nie widać. Za 3 tygodnie wyniki Amnio i echo serduszka
Zapytam jeszcze lekarza czy spotkał się z choroba dziecka (aberracje chromosomowe ,wady serca i itp) tylko w przypadku stwierdzenia fali wstecznej w DV (wszystkie inne parametry w normie )na usg w 11-14 tyg. Powiedział ze nie a to naprawdę specjalista bardzo dobrej sławy :)

Malutka - super wiesci!! Trzymam kciuki za wyniki!!
Wczoraj byłam na usg sprawdzającym po Amniopunkcji, nie było mojego lekarza ale był inny specjalista Syn rośnie i ma się dobrze :) serduszko wydaje się być prawidłowe,wszystkie inne parametry w normie Po fali wstecznej nie na śladu.Podpytalam jeszcze o o ta fale mówił ze absolutnie nie ma się co przejmować, bardzo często się zdarza ze występuje w 11-14 tyg a później się normalizuje. Także już 3 lekarzy potwierdziło ze jeżeli wszystkie inne parametry są w normie to nie ma powodu to niepokoju. Cyntia a jak u Ciebie? Czekam jeszcze z 8 dni na wynik Amniopunkcji

Malutka - super wiesci :)

U mnie 18 tydz 1 dz wczoraj mialam echo. Wszystko dobrze :) Nie ma juz fali wstecznej :) Ufffffff, kamien z serca. Moge spac spokojnie :)
Ja mysle, ze to bylo od tej infekcji... Najważniejsze, ze jest ok.

A kiedy masz miec wyniki amnio?

Cieszę się uff jak bardzo ;) u mnie obecnie 17+4. Dziś będę próbować dzwonić może już będą wyniki... bardzo się denerwuje choć Twój wpis dodał mi skrzydeł :)

reklama
kariotyp prawidłowy:) wynik po amniopunkcji.Jestem kolejnym przypadkiem gdzie nieprawidłowy przepływ w DV ( gdzie wszystkie inne parametry w normie ) pokazuja ze dziecko jest zdrowe.Pozdrawiam Wszystkim mamom życzę spokojnych ciąż

Do góry