reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwne cos :/

19AnulA94

Aktywna w BB
Witam wszystkich mam pytanie proszę o pomoc, ale zacza od początku.

Pod koniec maja byłam u ginekologa po tabletki na wywolanie miesiaczki oraz wyrównanie okresu i dostałam Luteine oraz Duphaston który miałam zażywać przez 3 miesiące. Tabletki mialam zaczac zarzywac jak wrovilmy z urlopu od rodzicow czyli 9.04 lecz bylo juz pozno jak wrocilismy i stwierdzilam ze zaczne je brac z rana jak wstane. Jednak nie musialam ich brac poniewaz 10 kwietnia dostałam miesiaczki (raczej plamienia ponieważ nie była obfita ale trwała tyle co zawsze czyli 5 dni). Wedlug kalendarzyka czas owulacji przypadal na takie dni 1.05-6.05, z mojej obserwacji również przypominało to owulacjie. Z mezem wspolzylam bez zabezpieczenia dzień przed głównym dniem cyklu. Zazwyczaj okres dostawałam po 34 dniach lecz tym razem było inaczej gdyż spóźnił się 3 dni ( tak wiem tak się zdarza). Dziś 19.05 z rana dostałam dość obfitego krwawienia któremu towarzyszył ból placów, brzucha, piersi oraz czułam się bardzo zmęczona. Podczas kąpieli zauważyłam że wypadło mi z stamtąd takie dziwne coś tak jakby skrzep tylko że bez krwi, sama tkanka ktora była bardzo zylasta. Nawet kolor krwi był inny niż zwykle bo bardzo ciemny oraz krew wydawała sie być gestrza niż zwykle. Po tym incydencie tak jak by troszkę się uspokoiło krwawienie i ustal troszkę ból. Nigdy czegos takiego nie mialam, nie ukrywam ale troszke sie przerazilam :(
Czy miała może któraś z Was coś takiego? Czy to mogło byc poronienie samoistne, jeśli tak to raczej test już nie wykryje ciąży? Bardzo proszę o pomoc.

Na koniec jeszcze dodam że nie chorowalam na żadne ginekologiczne sprawy, gdy byłam na wizycie lekarz dokładnie mnie przebadal ponieważ szukał przyczyn braku miesiaczki ;)

reklama
Okres spóźnił Ci się 3 dni, czyli to byłby 5-6 tydzień ciąży.
Zarodek w tym okresie mierzy około 3mm, więc to, co widziałaś, to na pewno nie był płód.
Skrzepy w trakcie miesiączki są normalne, może nigdy po prostu nie zwracałaś na nie uwagi.
Mogło to być poronienie samoistne, ale tego niestety żadna z nas Ci nie powie, test może jeszcze pokazać kreskę, bo hormon będzie jeszcze w organizmie, ale chyba bez sensu się dobijać, umów się do lekarza, opowiedz mu o swoich obawach i zobaczysz, co on Ci powie :)

Jak najbardziej mogło być to poronienie. @Nulini ja poroniłam w 6 tc i to co ze mnie wypadło było wielkości watróbki, więc jak najbardziej jest to możliwe. Test moim zdaniem nic już nie wykaże. Ewentualnie beta. U mnie na drugi dzień hcg było już prawie zerowe.

Jak najbardziej mogło być to poronienie. @Nulini ja poroniłam w 6 tc i to co ze mnie wypadło było wielkości watróbki, więc jak najbardziej jest to możliwe. Test moim zdaniem nic już nie wykaże. Ewentualnie beta. U mnie na drugi dzień hcg było już prawie zerowe.
ja również poroniłam w 6 tygodniu i skrzepy sa naprawdę duże. Nie wylatuje sam zarodek ale również i fragmenty tkanek więc niestety jest tego trochę :(

Ja takie skrzepy tez miewałam i to wcale nie rzadko w obfitym okresie. Wydaje mi się, ze nie powinnaś tego brać do głowy, bo to nic nie zmieni. Miesiąc temu miałaś słabszy okres, więc może po prostu endometrium teraz było grubsze i musiało się złuszczyć. Nie wiem. Nie znam się. Ale jednak lepiej myśleć, że to był po prostu obfity okres.

Mi się takie okresy zdarzały. Takie galaretki mimo regularnych @ a w tedy nie staraliśmy się o dzidzie. Do tego taki bol brzucha i pleców u mnie zawsze w @ był .

reklama
Hej dziewczyny właśnie okazało się się że to było poronienie samoistne :( zgłosiła się do lekarza poniewaz dalej wystepuje krwawienie i doszły znowu ogromne bóle brzucha.
Pozdrawiam

reklama
Do góry