reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

W ogóle staraczki bez tabu. Dawno nie było tu rymu. To ja tak na dobranoc wam napisze, że dzisiaj leciała w radiu piosenka Ewy Farnej. Ona tam śpiewa o ewakuacji schodami w dół.

I co ja usłyszałam?

Ejakulacja ze spodniami w dół :)

No to teraz dobranoc i słodkich snów wam życzę ;*
Przepiękna trawestacja :-)
Dzień dobry w poniedziałek!
A propos snów - dziś śniło mi się, że byłam zmuszana do udziału w konkursie recytatorskim (co zresztą było autentyczne w czasach mojego szkolnego życia...:-((), i sama nie wiem, kim była osoba, która to robiła - z jednej strony była to moja "szefowa" z obecnej pracy, z drugiej myślałam, że to moja mama. Obraziłam się na zmuszanie i na konkurs nie poszłam :p
A recytować miałam wiersz, który rzeczywiście kiedyś mówiłam na konkursie :-D I nawet go pamiętam.

I pasuje do starań...

"Jeżeli wyruszasz do Itaki, proś, aby twoja podróż była długa, obfita w przygody i nauki (...) dopóki lotną masz myśl, dopóki rzadkie wzruszenia przenikać zdolne są twojego ducha i ciało.

(...) Itakę zawsze masz nosić w pamięci. Przybycie tam to twoje przeznaczenie. Ale bynajmniej nie spiesz się w wędrówce. Lepiej, jeżeli potrwa długie lata (...) Itaka dała ci wspaniałą podróż. Bez niej nigdy nie ruszyłbyś na morza. Nic innego nie mogłaby dać. Jeżeli zobaczysz, że jest uboga, nie zawiodła ciebie Itaka. Tak mądry się stałeś, tak bardzo doświadczony, że już zrozumieć potrafisz, co Itaki znaczą".

Przy poniedziałku życzę Wam wszystkim dotarcia do Waszych Itak ;-)

reklama
A ten Twój lekarz, do którego uderzasz z NFZ, to jakiś dobry specjalista chociaż? W sensie na bieżąco z wiedzą i otwartym umysłem?
to mój stary ginekolog z mojego rodzinnego miasta (w wieku wcale nie taki stary), w moim mieście nawet nie mam do kogo uderzyć na NFZ, bo jak byłam u swojej (uwaga: gdy zaczynaliśmy starania to zapisałam się do Niej w maju, a wizytę miałam dopiero na 20.09), to kazała przyjść jeśli przez rok się nie uda. Potem zaszłam w drugiego biochema i po dwóch prawidłowych przyrostach zadzwoniłam, żeby umówić wizytę na potwierdzenie ciąży. W międzyczasie poroniłam, ale wizyty nie odwołałam, bo stwierdziłam, że pokażę jej co mam (2 poronienia na koncie) i akurat minął rok. Wizytę miałam na poniedziałek lub wtorek, a w piątek zadzwoniła do mnie babeczka z rejestracji informując, że Pani doktor mnie nie przyjmie, bo ma limity na NFZ i proszę sobie szukać innego lekarza (kolejna uwaga: na tą wizytę czekałam miesiąc). Zależy mi, żeby lekarz do którego będę chodziła w ramach NFZ pracował w Naszym szpitalu, ale jak widać to nie takie proste…

Hej dziewczyny wiem że się rzadko odzywam ale mam do was pytanie. czy któraś z was miała torbiele jajnika? Od soboty dostałam plamien pomimo, że to 13 DC wczoraj zaczął boleć brzuch, dzisiaj jeszcze bardziej. Byłam u ginekolozki do której najszybciej było się dostać z dobrymi opiniami. Po USG i badaniu stwierdziła że to przez torbiel na lewym jajniku o rozmiarach 4x3 cm
Dala mi luteinę żebym brała przez następne 10 dni. Ale brzuch mnie boli coraz bardziej ciężko się wyprostować i wogole... Uprzedziła mnie że jeśli będzie bardzo ostry ból to jechać na sor bo może się torbiel skręcić. Ale ten ból nie jest chyba aż tak bardzo ostry, jest porównywalny do moich miesiączek. Wzięłam już paracetamol, no spe max i nic nie pomaga... Czy któraś z was miała aż takie dolegliwości bólowe przy torbielach ?

Hej dziewczyny wiem że się rzadko odzywam ale mam do was pytanie. czy któraś z was miała torbiele jajnika? Od soboty dostałam plamien pomimo, że to 13 DC wczoraj zaczął boleć brzuch, dzisiaj jeszcze bardziej. Byłam u ginekolozki do której najszybciej było się dostać z dobrymi opiniami. Po USG i badaniu stwierdziła że to przez torbiel na lewym jajniku o rozmiarach 4x3 cm
Dala mi luteinę żebym brała przez następne 10 dni. Ale brzuch mnie boli coraz bardziej ciężko się wyprostować i wogole... Uprzedziła mnie że jeśli będzie bardzo ostry ból to jechać na sor bo może się torbiel skręcić. Ale ten ból nie jest chyba aż tak bardzo ostry, jest porównywalny do moich miesiączek. Wzięłam już paracetamol, no spe max i nic nie pomaga... Czy któraś z was miała aż takie dolegliwości bólowe przy torbielach ?
A jaka to torbiel?
Ja mam obecnie małe stadko torbieli krwotocznych i nie czuję żadnego bólu. Na początku czułam trochę klucie w niektórych pozycjach ale to nie był w żadnym wypadku ciągły ból.

Lekarka powiedziała że to niepęknięty pęcherzyk Graffa
Czyli czynnościowa. Ja bym mimo wszystko podjechała na IP skoro to jest taki ból, że nie możesz się wyprostować. Moje koleżanki miały dużo większe torbiele i wcale nic je nie bolało w taki sposób. Może lepiej niech ktoś na to zerknie. Tym bardziej w kontekście starań, żeby jakiś potem powikłań nie było.

Miałam torbiel czynnościowa podobnych rozmiarów, nie dawała oznak bólowych. Pojechalabym na Twoim miejscu na IP tak jak pisze @lady_in_blue, tym bardziej, ze nie pomagają Ci leki przeciwbólowe.

reklama
Do góry