Madame JS
Fanka BB :)
Przepiękna trawestacja :-)W ogóle staraczki bez tabu. Dawno nie było tu rymu. To ja tak na dobranoc wam napisze, że dzisiaj leciała w radiu piosenka Ewy Farnej. Ona tam śpiewa o ewakuacji schodami w dół.
I co ja usłyszałam?
Ejakulacja ze spodniami w dół
No to teraz dobranoc i słodkich snów wam życzę ;*
Dzień dobry w poniedziałek!
A propos snów - dziś śniło mi się, że byłam zmuszana do udziału w konkursie recytatorskim (co zresztą było autentyczne w czasach mojego szkolnego życia...:-((), i sama nie wiem, kim była osoba, która to robiła - z jednej strony była to moja "szefowa" z obecnej pracy, z drugiej myślałam, że to moja mama. Obraziłam się na zmuszanie i na konkurs nie poszłam
A recytować miałam wiersz, który rzeczywiście kiedyś mówiłam na konkursie I nawet go pamiętam.
I pasuje do starań...
"Jeżeli wyruszasz do Itaki, proś, aby twoja podróż była długa, obfita w przygody i nauki (...) dopóki lotną masz myśl, dopóki rzadkie wzruszenia przenikać zdolne są twojego ducha i ciało.
(...) Itakę zawsze masz nosić w pamięci. Przybycie tam to twoje przeznaczenie. Ale bynajmniej nie spiesz się w wędrówce. Lepiej, jeżeli potrwa długie lata (...) Itaka dała ci wspaniałą podróż. Bez niej nigdy nie ruszyłbyś na morza. Nic innego nie mogłaby dać. Jeżeli zobaczysz, że jest uboga, nie zawiodła ciebie Itaka. Tak mądry się stałeś, tak bardzo doświadczony, że już zrozumieć potrafisz, co Itaki znaczą".
Przy poniedziałku życzę Wam wszystkim dotarcia do Waszych Itak ;-)