reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Tak, dlatego edytowałam swój wpis że wg mnie masz hiperinsulinemię a nie IO :)
Ja przeliczałam sobie wskaźnik na kalkulatorze że strony fundacji poświęconej IO i wyszło, że nie mam. Lekarz powiedział że mam, a nie wspominał nic o hiperinsulinemi No to już sama nie wiem... glukoza 84-124- 83, insulina 8.85-79.22-68.81

Ostatnia edycja:
reklama
Girls, powracam do Was z tematem medycznym.
Wybieram się do PL i zamierzam wrócić z zapasami.
Doradźcie, proszę, w sprawie supli.
Mój cel: już nie wiara w cuda naturalnego poczęcia tylko optymalne przygotowanie do IVF. Czym sobie pomogę przygotowując się do procedury, jak zadbać o jajeczka, itp, itd.

Oto, co sobie zanotowałam z różnych naszych rozmów. I teraz rzeknijcie mi, co jest lepsze niż dobre, czego lepiej nie spożywać. Co Wam doradzili lekarze na przykład, i rację mieli? Na pewno muszę kwas foliowy - badań nie robiłam, więc może lepiej żeby był metylowany albo pół na pół?
Co mogę do tej listy dodać?

Pueria Uno
Prenatal Uno
Omegamed Optima (z DHA)

Te akurat mam i biorę jakoś okresowo naprzemiennie:
Prenatal Caps (multi 1 + DHA)
Pregna Start

Inofolic Combi
Myositogyn
Naturell Folian Forte

L-karnityna
Q10
Melatonina

Bromelaina

Ja przeliczałam sobie wskaźnik na kalkulatorze że strony fundacji poświęconej IO i wyszło, że nie mam. Lekarz powiedział że mam, a nie wspominał nic o hiperinsulinemi No to już sama nie wiem... glukoza 84-124- 83, insulina 8.85-79.22-68.81
Myślę, że lekarze mówią ogólnie IO na zaburzenia gospodarki insulinowej jako skrót myślowy 🤷‍♀️ dopiero ci co zajmują się tylko tym tematem są bardziej precyzyjni.
Ja wam tu pisze to co wiem z fb z fundacji IO i resztę doczytałam w necie.
Twój wskaźnik homa faktycznie nie wskazuje na IO, ale insulina po 1 h i po 2h jest zawyżona więc wg mnie hiperinsulinemia.
Może lekarzom nie chce się tłumaczyć różnicy między IO a hiperinsulinemią, w końcu sposób leczenia jest taki sam - dieta z niskim ig, ruch i metformina :)

Mój cel: już nie wiara w cuda naturalnego poczęcia tylko optymalne przygotowanie do IVF. Czym sobie pomogę przygotowując się do procedury, jak zadbać o jajeczka, itp, itd.

Oto, co sobie zanotowałam z różnych naszych rozmów. I teraz rzeknijcie mi, co jest lepsze niż dobre, czego lepiej nie spożywać. Co Wam doradzili lekarze na przykład, i rację mieli? Na pewno muszę kwas foliowy - badań nie robiłam, więc może lepiej żeby był metylowany albo pół na pół?

Pueria Uno
Prenatal Uno
Omegamed Optima (z DHA)

Pregna Start

Inofolic Combi
Myositogyn
Naturell Folian Forte

L-karnityna
Q10
Melatonina

Bromelaina
Czy w którymś z tych leków jest inozytol? Jak nie to mysle ze warto dodać 😊

Ten kiedyś był tu polecany 😁
Screenshot_20220713-205843_Allegro.jpg

Pueria Uno
Prenatal Uno
Omegamed Optima (z DHA)

Pregna Start

Inofolic Combi
Myositogyn
Naturell Folian Forte

L-karnityna
Q10
Melatonina

Bromelaina
Rozważ Ovulomed max. Skład:
mio-inozytol – 2000mg, betaina – 250mg, D-chiro-inozytol – 30mg, cynk – 7,5mg (75% RWS), witamina B6 – 1,05mg (75% RWS), witamina B12 – 1,875mcg (75% RWS), witamina D3 – 5mcg (100% RWS), kwas foliowy – 400mcg (200% RWS).

reklama
Do góry