reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

każdy mówi jak uważa :D ja bym nie wytrzymała na bank

No jak zaszlam, to mu powiedzialam jak tylko pozakala sie 2ga kreska, a on tak sie ucieszyl, ze powiedzial wszystkim znajomym i rodzinie. I pozniej wszyscy sie odzywali do mnie, ze im przykro itd. A ja chcialam tylko siedziec w ciszy i z nikim nie rozmawiac

reklama
mój syn też, od urodzenia. @olka11135 własne mleko jest wegańskie, nie? :D Jak miał 3 lata to zaczepiał ludzi w sklepach z nabiałem w koszykach z tekstem "pseplasam, ale mleko krówków jest dla malych krówków, nie dla ludziów. Dziękuję!" :D
A melduję, że w wegańskiej ciąży (dobra, dwa razy zjadłam ser na pizzy...) mam idealne wyniki łącznie z hemoglobiną ponad 12!
ja w sumie mogłabym być co najmniej wegetarianką, ale nie wyobrażam sobie robić wóch obiadów dla mnie i dla Starego. Wiadomo, ze czasem robię, ale jednak nie mam na to czasu i siły.

No jak zaszlam, to mu powiedzialam jak tylko pozakala sie 2ga kreska, a on tak sie ucieszyl, ze powiedzial wszystkim znajomym i rodzinie. I pozniej wszyscy sie odzywali do mnie, ze im przykro itd. A ja chcialam tylko siedziec w ciszy i z nikim nie rozmawiac
no, dlatego jak mi się łaskawie w końcu uda, to raczej powiem tylko Tomkowi i może najbliższej rodzinie: rodzicom i braciom. A jeśli chodzi o przyjaciół i dalej to to wydaje mi się, że bym czekała do prenatalnych

To obgadajcie to wspólnie. Myślę że już też jest nauczony doswiadczeniem i wie, że może być różnie 😊
My przy moim drugim poronieniu powiedzieliśmy tylko jednym przyjaciołom i to dlatego, że mieliśmy spędzić wspólnie weekend a ja właśnie roniłam.

mój syn też, od urodzenia. @olka11135 własne mleko jest wegańskie, nie? :D Jak miał 3 lata to zaczepiał ludzi w sklepach z nabiałem w koszykach z tekstem "pseplasam, ale mleko krówków jest dla malych krówków, nie dla ludziów. Dziękuję!" :D
A melduję, że w wegańskiej ciąży (dobra, dwa razy zjadłam ser na pizzy...) mam idealne wyniki łącznie z hemoglobiną ponad 12!

Tak. Własne mleko wege także ja nie mam wyboru. Muszę KP 🤣

Moj maz bardzo przezyl gdy poronilam i do tego ma problemy z sercem. Nie chce mu mowic do 3go miesiaca, bo juz raz poronilam, a w moim wieku to 50/50 i nie chce go stresowac, jesli kolejna ciaza pojdzie w kanal.
Ja bym tak nie potrafiła, jednak jestescie w tym razem i uważam ze nie powinnas tego przed nim zatajac, mimo ze mialoby to byc dla jego dobra. Z resztą ciaza, (czego nie zycze) tez moze przyniesc troche nerwow czy niespodziewanych stresujacych sytuacji. Oboje musicie byc na to gotowi 🙂

reklama
Akurat na wyprzedaże 😁
niee, ja to w ogóle nie jestem zakupowa, zanim coś kupię do ubrania to się 50 razy zastanaowie czy mi jest potrzebne, czy to tylko kaprys :D
ogólnie też staram się bardzo mocno nie gromadzić zbyt wielu rzeczy.
W przeciwieństwie do Starego, który wszystkie śmieci zostawia bo może się przydać :D

Do góry