reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Ja jak zbadałam pierwszy raz witaminę D po suplementacji prawie rocznej w tych witaminach ciążowych i zobaczyłam marne 19 to zrobiło mi się smutno - ile w takim razie mogłam mieć rok wcześniej 😂
ja miałam chyba jakoś 28, wtedy zaczęłam brać 4000j w zimiie a teraz 2000. Zbadałbym sobie ale szkoda mi hajsu

Moja ginekolog mi kazała, podobno to ważne…. Jak się starasz 😂 nie wnikalam dlaczego, powiedziała że dużo ludzi ma niedobory i trZeba ustalić ile jej mam i jaką dawkę dzienną przyjmować.
Ja tez tak słyszałam i nawet trafiłam na artykuł naukowy który tłumaczył jak ważne jest prawdidlowe (a nie minimalne) stężenie witaminy D.

Powiem szczerze że nigdy nie badałam witamin biorę na ślepo codziennie suplementujac🤣
Ja badałam bo kiedyś przez długi czas miałam anemię i kontrolnie musiałam się badać. Moja gin oprócz wszystkich możliwych hormonów kazała również zbadać żelazo magnez i witaminę d wiec zrobiłam - a że d nie wiadomo jaki wynik to dziś badam ją po raz 3 i wtedy powie mi jak się suplementowac bo może soe okazać że mam na tyle mało, że dawka która przyjmuje jest stanowczo za mała.

W ogóle dziś wjechalam w ulice, jadę i po chwili myśle kurlaaa to jednokierunkowa, wiec chce zawrócić, ale chłop podjechał busem i zaczął kurwami rzucać. Po czym spuszczam szybke uśmiecham się ładnie a on mówi to jest jednokierunkowa- ja odpowiadam wiem zauważyłam dlatego chce zawrócić. Było cholernie wąsko. Nagle przestał kurwami rzucać, nawet wyszedł żeby mi słupek przestawić żebym mogła wyjechać. No i co sobie myślę wystarczyło się uśmiechnąć i dziad zmiękł. Ale wkurzają mnie tacy ludzie wiecznie wkurzeni. Mnie też robota wkurza, dużo rzeczy mnie wkurza ale zawsze staram się być uprzejma i uśmiechnięta 😂

reklama
Do góry