reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

hej!

żyjecie??

klementyna - rodzisz czy sie obraziłaś za te szczepionki?

Asia i Kasia -jak tam brzuchy??

U nas torba spakowana i w sumie wszystko gotowe czekamy

odezwijcie się :wściekła/y:

reklama
cześć

a czemu miałam się obrażać?? jasno wyraziłam swoje zdanie i tyle.

zaraz jadę na wizytę do mojej lekarki, mam nadzieję że usłyszę jakieś optymistyczne wieści co do terminu porodu i wystawi mi jeszcze L4 żebym nie musiała jutro biegać do internisty.

od przyszłego tygodnia łapię się za mycie okien bo mam już ufajdane a nie ukrywam, że mam juz dość chodzenia w ciąży i chcę już moje dzieciątko mieć w domku wiec przydałoby sie urodzić...moze coś przyspieszę tymi oknami :eek:

Cześć Dziewczyny! Ale jest cudnie na L4, wreszcie się wysypiam i odpoczywam :) No i obiadki gotuję ku uciesze mojego Mężulka, hahaha:) Olek zaczął mnie kopać, uczucie nie do opisania :) Już nie mogę sie doczekać kolejnego USG. Wybieramy się na wakacje w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że ZUS nie zechce mnie skontrolować w tym czasie :( Ale coż, zaryzykuję dla tych ostatnich chwil we dwoje gdzieś w Hiszpanii :) Jejku jescze chwilkę i będziecie miały swoje Maluszki w domciu. A dla mnie zbliża się czas kompletowania wyprawki i urządzania pokoiku, także od października zaczynamy wprowadzać nowy ład w nasze życie :) Pozdrawiam Was i trzymajcie się zdrowo i czekam na jakieś informacje o szcześliwych rozwiązaniach :)

Ostatnia edycja:
cześć Asia

Zusem się nie martw, jeśli na L4 miałaś kod B a na pewno miałaś jeśli jesteś w ciąży to Zus nie kontroluje i nie podważa takich zwolnień, przynajmniej nie nasz dzierżoniowski. Raczej nie masz na L4 wpisu, że masz leżeć więc tym bardziej może nie być Cię w domu, nie musisz także przybywać w miejscu zameldowania - możesz np. być u rodziców bo tam masz lepszą opiekę......w sumie Zusem się nie martw. Skonsultuj tylko wyjazd z lekarzem bo mnie moja lekarka nad morze "nie puściła" :no: a Wy wybieracie się dość daleko wiec lepiej zapytaj jak lekarz zapatruje się na taki wyjazd. Co do ruchów dzieciątka - faktycznie uczucie jest super :-) gorzej pod koniec ciąży jak łupnie w żebra :-)
Wyprawkę kompletuj już powoli bo potem można się zdziwić wydając kasę "na raz"...niby nic a suma uzbiera się spora. Nie szalej za dużo z ciuszkami bo może sie zdarzyć, że nie ubierzesz połowy, kupuj też rzeczy w większości na 62 jeśli oboje z mężem jesteście raczej wysocy - duże prawdopodobieństwo, że Olek będzie "długi" :-D:tak:. Ja sporo rzeczy kupowałam na Allegro /używane po 1 dziecku/ w super cenach i super stanie....zresztą jak Alan wyrośnie będę robiła zestawy i wystawiała dalej na aukcje na Allegro - ciuszki po takim maluszku są nie zniszczone bo przecież ono głównie leży. A za to co sprzedam kupię większe ciuszki. Nie odkładam już ciuszków "na potem" bo więcej dzieci nie planuję....przynajmniej ja bo mój mąż planuje :szok::baffled: bo on córkę musi mieć i koniec :errr::errr::errr::errr::errr:

Ja mam już przesuniętą wizytę o godzinę - moja lekarka jeszcze nie przyjechała do gabinetu więc posiedzę troszkę na necie i poczytam. Adka ze szkoły odbiera dzisiaj babcia więc mam luzik :tak:

marcynda - na kiedy masz CC?? bo jakoś chyba niedługo idziesz do szpitala?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
co do zus to się nie zgodzę z klementyną. Od bodajże tamtego miesiąca w zusie mają centralny system, który zawiera wszystkie osoby na l4 w tym te w ciąży. Losują wybraną liczbę osób (nie wiem ile) i je kontrolują. Ja jestem aktywną forumowiczką na wątku październikowym i tam w sierpniu wiele osób zostało skontrolowanych. Przychodzą na kontrole i jak cię nie zastaną to musisz to wyjaśnić, po przedstawieniu pisemnego wyjaśnienia termin przelania wynagrodzenia przesuwa się o 30 dni od dostarczenia tego wyjaśnienia. Jeśli masz l4 to masz obowiązek brzebywać w miejscu zamieszkania, jeśli tymczasowo przebywasz pod innym adresem bo masz tam np lepszą opiekę to musisz powiadomić o tym zus. A co do rodzaju zwolnienia to lekarze różnie je wypisują i ja np mam leżące:) i tak na prawdę to większość czasu leżę, chyba że na zakupki wyskoczyć muszę :)

a u mnie dzisiaj nic ciekawego nie ma, wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i sympatycznie spędziliśmy ten dzień.
A dzisiaj wybieram się na badania na paciorkowca:)

no to chyba, że coś się zmieniło w przeciągu miesiąca - ja z miesiąc temu rozmawiałam o tym z babką z Zusu dzierżoniowskiego i powiedziała że ciężarnych nie kontrolują. L4 wystawiane jest leżące jeśli były jakieś kłopoty z ciążą i leżało się na patologii w trakcie ciąży - tak mi to dzisiaj wytłumaczyła moja gin. Reszta pacjentek powinna mieć L4 normalne "chodzące" bo np. ciśnienie lub cukrzyca ciążowa nie jest jeszcze podstawą do leżenia plackiem ale jest podstawą do L4 a z domu wychodzić można. Ja mam L4 od 16 tygodnia i nigdy nie miałam leżącego. Mówiła też, że nie spotkała się z kontrolą ciężarnych z naszego Zusu, przynajmniej nic jej nie wiadomo o takich przypadkach. Może coś się zmieniło teraz??? Najlepiej zadzwoń od Zus i zapytaj a jeśli faktycznie kontrolują to zgłoś wyjazd np. do rodziny i już - masz takie prawo. A co osobami, które są na L4 a np. mieszkają w wynajmowanym mieszkaniu pod zupełnie innym adresem niż są zameldowane? Można podać taki adres jako do korespondencji ale nie ma takiego wymogu. Co wtedy? Zus zjawi sie na kontrolę pod adresem zameldowania i wiadomym jest, że nie zastanie chorego w domu. To znaczy ze chory z L4 nie jest chory bo go nie ma? Zostawiają chociaż jakieś zawiadomienie, że byli na kontroli?

A co do moich wieści to jeśli nie urodzę do 21 września to 22 września mam się zameldować w Latawcu - będę już zaanonsowana :tak: przez moją lekarkę bo w tym dniu ma dyżur znajomy mojej gin i już mnie zostawią na rodzenie. Jednak tego wolałabym uniknąć bo wtedy poród będzie indukowany a tego nie chcę ...może się coś rozkręci w przyszłym tygodniu. Dzidziuś już jest gotowy do porodu - bardzo nisko ułożony i dobrze rozwinięty więc śmiało może już wyłazić :biggrin2:

Ostatnia edycja:
zostawiają ponoć info że byli na kontroli i nikogo nie zastali. Ja mam l4 leżące i z tego co mówiła położna u gina to u niego tylko leżące wystawiają:), ale poza tym leżałam na patologii to może i dla tego mam takie l4.
my dzisiaj byliśmy u pediatry porozmawiać sobie o szczepieniach, żeby trochę więcej się o nich dowiedzieć:) i zdecydowaliśmy gdzie do pediatry będziemy z Tosią chodzić:)
a tak poza tym to się cieszę powrotem seriali, bo mam co oglądać:)

Ja mam już pediatrę ale przyjmuje tylko prywatnie wiec nie zapisuję Alana do żadnej przychodni - kartę szczepień i wszelką dokumentację medyczną odbieram razem z wypisem ze szpitala :-) :tak:

i troszkę nowych faktów dla zainteresowanych rodziców:

Wpisał: Prof. Dorota Majewska 14.06.2011.
...producenci szczepionek otwarcie przyznają...
Dorota Majewska
Nareszcie producenci szczepionek otwarcie przyznają i piszą w swoich ulotkach, że szczepionki DTP czy DtaP mogą powodować śmierć łożeczkową i autyzm. Ten typ szczepionek jest odpowiedzialny za największa liczbę zgonów niemowląt ( w niemieckim i amerykańskim badaniu zmarło jedno uprzednio zdrowe dziecko na 1150 zaszczepionych!). Pod względem liczby spowodowanych zgonów za DTP idą szczepionki Hib, WzwB, pneumo, IPV.
Dlatego zmuszanie przez Sanepid rodziców do szczepienia ich dzieci należy uznać za zbrodnie ludobójstwa. Podobnym jest nieinformowanie rodziców o możliwości śmierci lub okaleczenia dzieci przez szczepionki.
http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/ucm101580.pdf

PackPackage Insert From FDA
Diphtheria Toxoids and Pertussis Vaccine Tripedia®

Page 11

‘Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence and apnea. Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting.’

http://therefusers.com/category/refusers-newsroom/

VAERS rejestruje w USA 1529 zgonów po tych szczepionkach, co znaczy ze realnie mogło ich być od ok 15 tysiecy do 150 tysiecy w ciagu 20 lat. Najczęściej opisywane symptomy i przyczyny zgonów po tej szczepionce to: SIDS, apnea, goraczka, zawały serca, obrzeki płuc i mózgu, niedotlenienie, drgawki , stupor, zapalenie płuc , sepsa, krwotoki.
Druga informacja dotyczy szczepionek Hib (Haemophilus influenzae typu b).WHO i GAVI forsują na calym swiecie te szczepionki, które są całkowicie nieskuteczne, natomiast wiadomo z VAERS, ze sa bardzo toksyczne i zabójcze. W USA zarejestrowano ponad 1400 zgonów po tej szczepionce, co znaczy ze realnie mogło ich byc od ok. 14 000 do 140 000.
Pozdrawiam

DM

------------------

Wygrane procesy dotyczące bezmyślnych szczepień
(Sanepid przegrał) JJ

1. II OSK 32/11 – Wyrok NSA z 2011-04-06
2. IV SA/Po 999/10 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2011-05-12
3. II SA/Bk 79/11 – Wyrok WSA w Białymstoku z 2011-05-05
4. IV SA/Po 1009/10 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2011-03-16
5. II SA/Po 803/10 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2011-02-04
6. II SA/Bk 723/10 – Wyrok WSA w Białymstoku z 2011-02-01
7. II SA/Bd 373/10 – Wyrok WSA w Bydgoszczy z 2010-09-22
8. IV SA/Po 232/10 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2010-09-01
9. II SA/Go 355/10 – Wyrok WSA w Gorzowie Wlkp. z 2010-06-24
10. IV SA/Po 425/07 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2008-04-24
11 IV SA/Po 588/07 – Wyrok WSA w Poznaniu z 2007-12-12
2007-06-28 III SA/Lu 76/07 – Wyrok WSA w Lublinie z 2007-06-28

Ostatnia edycja:
reklama
proponuję przestać tu już dyskutować na temat szczepień i wklejać kolejne linki (bo tak można w nieskończoność). Każdy kto jest zainteresowany tymm tematem może sobie sam poszukać informacji w necie lub porozmawiać na ten temat z zaufanym lekarzem. Każdy ma prawo do własnego zdania, a jak zaczniemy wklejać tu kolejne informacje i się straszyć to pewnie nie długo ten wątek zginie śmiercią naturalną, bo nie będzie chętnych żeby tu zaglądać. Bo ciąża jest okresem z którego powinniśmy się cieszyć a nie straszyć na wzajem statystykami ile osób zmarło po szczepieniu a ile po zachorowaniu na pneumokoki. I tak już rzadko dziewczyny tu zaglądają.

Ostatnia edycja:
Do góry