reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
heloł

ja dzisiaj od 3.30 nie śpię, już myślałam że będziemy jechać do szpitala bo miałam skurcze jakieś dziwne ale przeszły :szok: trochę mnie jeszcze brzuszek boli czasami i ciśnie mnie dołem ale już jest o niebo lepiej niż w nocy :eek: jeszcze tydzień i może się taka akcja powtórzyć ale niech się skończy inaczej :tak: Maluch już będzie donoszony więc mógłby wyskoczyć troszkę szybciej i oszczędzić już matkę ;-).

Ostatnia edycja:
Oj to wymęczysz sie na tym weselu w taki upał! Współczuje!
ponoć na sali ma być klima więc może tragedii nie będzie, najgorzej to do kościoła się doczłapać w moich szpilach, ale na szczęście kościół mam blisko:)
wesele jest w Jugowicach więc może tam temperatura odczuwalna będzie niższa.
jutro ma być 20st więc poprawiny chyba przetrwam :)

klementyna to wytrzymaj jeszcze trochę może zacznij się oszczędzać i dużo leżeć, z zaciśniętymi nogami;-) :)

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj miałam co jakiś czas wieczorem kłucia w krzyżu jakby mi ktoś szpilkę wbijał i dwa dni brzuch tak delikatnie pobolewał jak na okres,także chyba cuś się zbliża powolutku albo tak mam poprostu.
Klementyna jeszcze troszkę trzeba wytrzymać,może to przejdzie.
A Tobie Kasiu życzę udanej zabawy!!!
Ja mam internet do końca miesiąca,jeszcze tam nie założyliśmy także od września może mnie troszkę nie być na forum

:-)Cześć! Jestem, jestem i już opowiadam:-) Lekarz stwierdził, że z Dzidzią wszystko dobrze, prawidłowo się rozwija i tam gdzie mnie boli brzuch to z pewnością nie są bole związane z ciążą. Powiedział, że najprawdopodobniej są to dolegliwości układu pokarmowego, zrobił usg wątroby, woreczka, nerek i nie znalazł nic niepokojącego. Zmienił mi witaminy (wcześniej brałam to co Wy Matuelle czy jakoś tak), a teraz dał mi inne, które pomogą na dolegliwości związane z brzuchem. L4 dostałam do czasu kolejnej wiztyty, ale ii tak w przyszyłym tygodniu muszę pojechać jeszcze do pracy ogarnąć koniec miesiąca a później daję już sobie spokój i odpoczywam. Chcę jeszcze iść do innego lekarza, żeby potwierdził, że to nic niepokojącego tylko nie wiem do którego, ponoć jest dobry w Bielawie na O, tylko nie pamiętam co dalej, rozejrzę się za innym i pojadę jeszcze w tygodniu. No i się Wam pochwalę, że będę miała Synusia:-)

dostałam jeszcze listę badań na kolejną wizytę (enzymy wątrobowe i kilka innych). Wczoraj podjęłam z lekarzem temat porodu w Dzierżoniowie. Stwierdził, że nie jest w stanie zagwarantować mi , że będzie przy porodzie, bo różnie może się zdarzyć, w Dzierżoniowie nie ma też nieczulenia zewnątrzoponowego, dopiero chcą wprowadzić gaz rozweselający, i do mojego terminu już powinien być dostępny. Chyba jednak utwierdzam się w przekonaniu, że chcę rodzić w Świdnicy, ale bedę bazować na Waszych doświadzczeniach, jeśli się nimi podzielicie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia i oby te upały się skończyły. Olek też Was pozdrawia ;-) (mój Synuś)

cześć Asia

to dobrze, ze wszystko dobrze :-D gratuluję synusia - teraz jakiś wysyp na chłopców chyba ;-)

polecam wizytę kontrolną u dr Orasińskiego w Bielawie, przyjmuje na K. Marksa /koło nowej Astry/ bardzo go chwalą kobiety i w Bielawie ma opinię bardzo dobrego lekarza. Wizyty tylko prywatne ale razem z USG chyba koszt 50 zł więc nie zdziera kasy z pacjentek jak inni.
Co do porodu w DDZ to ja też pierwszą ciążę miałam prowadzoną przez Zielińskiego, przy porodzie nie był choć gdyby zechciał poczekać 2 godziny to by był /w końcu byłam jego pacjentką i zostawiłam w jego gabinecie trochę kasy/ no ale cóż. Dlatego teraz chodzę na NFZ do lekarza /jest tak samo jak prywatnie/ i rodzę w Świdnicy /bo dzierżoniowską porodówkę nawet nie ma co porównywać do Latawca/. Relację z pobytu w Latawcu oczywiście zdam, bo chyba pierwsza będę tam rodziła zaraz po ma-mi, która rodziła w latawcu i bardzo poleca.
No chyba że isabell się zdecydowała jednak na Latawiec?

Asiu jeśli chodzi do lekarza to w pierwszej ciąży chodziłam do Kanu w bielawie, ale po tym jak mnie potraktował (uważam że poronienie to częściowo jego wina bo nie skierował mnie na badania, nie dał witamin - nic tylko kazał przyjść w 12 tc - ale wtedy to już straciłam moją kruszynkę), gdy zaszłam kolejny raz w ciąże to potraktowal mnie tak samo więc zabrałam się od niego.

Teraz chodzę do Wróbla w Świdnicy. Przyjmuje on na Wałbrzyskiej. Na pierwszą wizytę lepiej iść prywatnie bo szybciej można się dostać, a potem to już on wyznacza termin kolejnej wizyty (co 3 tyg) i umówić się już można na nfz. Ja jestem bardzo z niego zadowolona, samo to że na pierwszej wizycie powiedział mi że zrobi wszystko żebym utrzymała tą ciąże sprawiło że się do niego przekonałam:). A i jak się źle czułam to pojechałam do niego bez umawiania i mnie przyjął bez problemu. Minus jest taki że czasami to na wizytę się czeka nawet 3,5h bo ma tak dużo pacjentów i poślizgi się zdarzają.

dobra spadam bo na ślub się spóźnię

miłego weekendu kobietki

reklama
faktycznie Kanu nie ma najlepszej opinii, podobnie jak Sereda więc tych lekarzy raczej omijałabym z daleka. Ale Orasiński jak najbardziej polecam jeśli chcesz skontrolować czy wszystko jest ok.
Ja na NFZ polecałabym dr Zawadzką ale u niej trzeba czekać na wizytę NFZ miesiąc, prywatnie również przyjmuje - chyba 120 albo 150 zł kosztuje wizyta. Super babka, rozmawiasz jak z przyjaciółką i wszystko Ci dokładnie powie i wytłumaczy. Nie limituje czasu dla pacjentek więc czasem trzeba długo czekać na poczekalni - dla mnie to duża zaleta, bo wizyta nie trwa 10 minut i nie wygląda jak "jak się Pani czuje, dobrze? no to dobrze. to do widzenia" Jest badanie, jest USG robione bardzo dokładnie, dostajesz opis z każdego usg. I przede wszystkim możesz z nią porozmawiać o tym co Cię niepokoi i dostaniesz bardzo szczegółową odpowiedź. Jestem z niej bardzo zadowolona.

ale na dworze jest boooosssssko :tak: nareszcie chłodno :-D jadę na zakupy ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry