reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziecko nie chce pić..

G

guest-1725476287

Gość
Witam mój syn ma 11 miesięcy, wyszliśmy wczoraj że szpitala, w ostatniej chwili trafiliśmy z zapaleniem układu moczowego, wykryto bakterie e coli w moczu itd.. wyszliśmy z antybiotykiem który musimy dawać w domu zinnat ( musiałam z nim wyjść wcześniej bo nie mam opieki do starszaka.. ). Wszystko niby jest okej, Pani doktor mówiła żeby dużo pił i w tym problem... Dziecko nie toleruje nic dosłownie nic.. tylko pierś.. czy to z bidonu, czy kubka ze słomka, czy butelki, czy kubeczka .. nie chce pić ani wody, ani soków, ani herbatek no po prostu nic mu się nie da wcisnąć przez co trochę mało robi siku... Muszę mu jakoś próbować dawac wmuszac nawet bo wtedy zacznie lepiej się oczyszczać z bakterii a póki co jest średnio, zamyka buzię i odwraca głowę .. czy mogłaby mi któraś z was dać radę jak mu z czymś przypasować ? Bo już nie wiem o co chodzi próbowałam różnych rodzajów picia i butelek i nic nie wychodzi ... On jest już duży faktycznie tak czy inaczej powinien pić coś więcej niż sama pierś tym bardziej że są upały.. ze starszym nie miałam takiego problemu.. pił wodę jak dawałam czy herbatki a mały nie wiem czemu nie mogę mu nic wmusić i tak jest od początku ... Co tu zrobić..

reklama
Miałam podobny przypadek, nie chciał nic pić z niczego, zaczął pić wodę dopiero jak miał 12 miesięcy.. pocieszałam się, że pił to mleko modyfikowane, jadł dużo owoców, lubił jeść zupki, przybierał, moczył pieluszki, więc cierpliwie czekałam..

Sezon na owoce jest, może próbuj na razie ratować się arbuzem? To, że jest na piersi to dobrze :) nawodni się od Ciebie też. Możesz też dać mu Bboxa do łapki i niech lata z bidonem, może jakoś pójdzie :)

A wstaje synek przy meblach? Przy stole? Jeśli tak, to postaw butelkę z wodą na brzegu stołu, może sam po nią sięgnie i się napije

A czemu nie moze pic z piersi, jeżeli ma pić?

Nie wcisniesz mu wody na siłę. Sam musi do tego dorosnać. Woda w zasiegu wzroku, pytaj czy chce, podawaj na spacerze, no ale więcej nie zrobisz, musi sam zalapać.

Moj syn zaczać pić wodę jak miał 14m. Teraz ma 1,5 roku i dopiero teraz zaczyna sam pokazywać, ze mu się chce pić.

reklama
Przecież pije z piersi.

Ale próbowałaś różnych tych bidonów?
Bo ja np byłam negatywnie nastawiona do bboxa ale jakoś tam pod wpływem emocji kupiłam i syn mając 6 miesięcy baaardzo szybko go załapał. Mimo że jest KP i wiadomo pierś wygrywa ze wszystkim

reklama
Do góry