reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieciom soczek, mamie wódkę, a nastolatkom likierek? Dla mnie cynizm level master

Teraz ludzie na wszystkim chcą zarabiać i nikt na to nic już nie poradzi.
A młodzież jak młodzież, nie w butli to właśnie w saszetce wypije sobie, tylko najpierw ktoś musi im to kupić, bardziej winny będzie ten kto kupi nieletniemu niż producent owej "przekąski". Dla jasności nie nie popieram takiegi pomysłu bo to debilizm jest.

reklama
Jak dla mnie dramat młodzież mogła by sięgać po alkohol i nikt by tego nawet nie zauważył . Są zapewne osoby ,którym to odpowiada szukają rozwiążą. Aby móc inaczej sprzedawać alkohol .

Ktoś mi to ostatnio pokazał i przeżyłam szok 🤯 Też obawiam się pomyłek. Dziadek sobie kupi, a babcia da wnuczkowi "musik". Generalnie bardzo mnie drażni normalizowanie w społeczeństwie używek i jeszcze robienie nienormalnych z innych ludzi, którym to przeszkadza. Brzydzi mnie picie i palenie na każdym kroku. Nie można spokojnie się przejść, bo trafimy na okadzacza dymem, albo smakosza trunku w bramie. Każdy z nich oczywiście zostawi po sobie "pamiątkę", tam gdzie zakończył spożycie. A zwróć takiemu uwagę... 🙄

A mi się wydaje, że wcale nie strzeliła. Bo nieważne jak mówią, byle mówili. A reklama leci w świat...
Obawiam się, że niestety masz rację i jednocześnie mam nadzieję, że jednak ruchy polityków coś zdziałają, ale zobaczymy. Chciałabym bardzo. Pracuję z młodzieżą, która boryka się z dużymi problemami i używki są jednymi z nich. Pracuję tez z rodzicami, którzy szukają pomocy. A te saszetki wyglądają jak coś, co mówi - weź mnie i spróbuj, będzie fajnie.

Jestem mamą nastolatka i przeraża mnie coraz łatwiejszy dostęp do używek począwszy od leków na receptę którą można otrzymać online po alkohol w tubkach. Ktoś powie wszystko jest dla ludzi, ale zawsze znajdzie się ktoś kto zechce zarobić na nieszczęściu innych.
Przeraża mnie, że muszę coraz baczniej przyglądać się wszystkiemu co może kupić moje dziecko. Mało mamy agresywnych młodych ludzi którzy z byle powodu mają ludzkie życie za nic. Nie trzeba dawać im do ręki broni palnej taki "musik" już jest bronią która niejednego odpali do działania 🫤
W trudnych czasach przyszło nam wychowywać dzieci i przekazywać im zasady moralne. To co kiedyś było normalne teraz staje się ewenementem albo powoduje odrzucanie młodego człowieka przez grupę.

Oby tak było

Oby tak było
Najbardziej mi się podoba to tłumaczenie, że to na pewno konkurencyjna firma rozpętała burzę oraz tekst

"Dzieci mogą też omyłkowo wypić szampon, ketchup czy musztardę oraz środki chemiczne pakowane w saszetki" 😅 Tu ewidentnie widać, że kompletnie nie rozumieją swojego błędu.

Najbardziej mi się podoba to tłumaczenie, że to na pewno konkurencyjna firma rozpętała burzę oraz tekst

"Dzieci mogą też omyłkowo wypić szampon, ketchup czy musztardę oraz środki chemiczne pakowane w saszetki" 😅 Tu ewidentnie widać, że kompletnie nie rozumieją swojego błędu.

To brzmi bardzo cynicznie, a pewnie muszą też chronić skórę. Cieszę się, że po pospolitym ruszeniu produkt zniknie z półek sklepowych.

reklama

Tez juz czytalam, ze produkt zniknie z polek tak szybko, jak sie na nich pojawil. I dobrze, jak dla mnie jest to wynik ogolnospolecznego bojkotu, tym samym przywraca mi to wiare w czlowieka. A te tlumaczenia o konkurencji, coz… co mieli powiedziec, „no racja, jestesmy debilami, sory”? Cos trzeba bylo wymyslic na poczekaniu😂 zenada

Do góry