reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

O ja pieprze, ladnie tego duzo :) Trzeba by powoli brac sie za kompletowanie wszystkich tych rzeczy, bo wydatek bedzie na pewno spory...Mysle, ze od konca maja zaczne kupowac najwazniejsze rzeczy...

reklama
No dużo :o
Ale myśle że z tych dwóch list idzie wypośrodkowac i wyeliminowac wiele rzeczy , nadal bedzie dużo ale nie aż tak.
Jak pokazałam mamie swoja liste to bidulka sie chwyciła za głowe skąd ja to wszystko wytrzasłam (ja która jeszce o dzidziach wiem tzw.minimum).
Poza tym ide na szkołe rodzenia więc tam tez napewno powiedzą co jest niezbędne a co zwykłym wymysłem, ide od 1 czerwca więc będe w miare możliwości streszczac zajęcia (dla tych co nie idą). :)

No ja na pewno nie bede kupowac wszystkich tych rzeczy, ktore sa na tych listach. Bardziej na "czuja" :) i w towarzystwie mamy, ktora ma duze doswiadczenie w tych sprawach :) Najwyzej dokupi sie cos w trakcie.

Chyba jednak do szkoly rodzenia nie pojde - szkoda troche kasy. A poza tym ciocia mojej bliskiej kolezanki jest polozna, wiec juz mam uzgodnione, ze po porodzie jak wroce do domu to pokaze mi jak zajmowac sie malenstwem, jak kapac itd. itp.

A Ty Mada ucz sie tam pilnie i przekazuj nam (nieukom ;) ) wszystkie naistotniejsze informacje, ktore wyniesiesz z zajec :)

Pozdrawiam.

No oczywiście , że przekaże jak dużo się da, bo zapewne tylko wy będziecie cciały tego wysłucac ;)a nie koleżanki które nawet jeszcze nie planuja dzieci a jeżeli planuja to też mają ograniczoną cierpliwość do opowiadań ;)
My dużo za szkołę nie pacimy 90zł za 10 spotkań-myśle że to nie dużo.

Rzeczywiscie, 90 zl to nie jest zle. U nas jest to wydatek rzedu 300-400 zl, wiec szkoda kasy - lepiej kupic za to lozeczko dla maluszka :)

Dziwne z tymi cenami, u nas w mieście 3 szpitale i ich ceny- nr.2 90zł(tam my idziemy bo tam chcemy rodzić i chce poznać położne i inne zwyczaje szpitala) nr.3 120zł a nr.1-za darmo (ale nie wiem ile spotkań),jest jeszce stowarzyszenie gdzie tez sz.r. za darmo ale z miejscami problem. Gdzie wy szukacie tych szkół , jakieś prywatne czy co?

No to ja już becikowe wydałam. Pojechaliśmy dzisiaj do sklepu w innym mieście pooglądać co tam mają. No i na oglądaniu się nie skończyło. ;D
Tak sobie patrzyliśmy na łóżeczka, no i spodobała nam się pościel, stwierdziliśmy, że ją weźmiemy. :)
Patrzymy tak po sobie i w sumie jednocześnie stwierdziliśmy, że przecież możemy już kupić łóżeczko. No i zaczęło się wzięliśmy łóżeczko, materacyk, prześcieradło, wyżej wspomnianą pościel, rożek i żeby dopełnić całości to ceratkę pod prześcieradło też. ;D
No i najlepsze - ostatnio jeszcze byłam za zwykła wanną - a pani w sklepie namówiła nas na taką komodę kąpielową (wanna zakrywana przewijakiem i dwie półeczki) no i to też kupiliśmy. Nie jestem jakoś do końca przekonana jak to się sprawdzi, jeżeli nie bardzo to kupimy zwykłą wanienkę, a przewijak tak jak mówiłam zrobię na biurku, komoda zaś zostanie komuś sprezentowana ;)
Jeszcze kupiliśmy fotelik samochodowy, bo wózek w końcu weźmiemy bez (to w sumie ze względu na znaczną różnicę w cenie tych fotelików)
Ale fajnie robić takie zakupy ;D chociaż przebieranie we wzorach i kolorach jakoś tak mnie wymęczyło.
Aaa, i wybraliśmy też przy okazji kolor wózka, już nie mogę sie doczekać kiedy go zamówimy. :)
Ja chce już sierpień. ;D

a ja dziś znów oglądałam pościelki na allegro i wynalazłam jeszcze inne cudeńka, oprócz z tych od mamo-tato (http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3975175)

oto one: http://www.allegro.pl/item103128433_cudna_posciel_6_el_135x100_nowe_wzory_promocja.html
zwłaszcza te 2 podbiły moje serce:
pszczki7qv.jpg
seledyn3db.jpg

i jeszcze jedna aukcja - tutaj pościel podobna do mamo-tato, ale ochraniacz jest na całe łóżeczko a nie tylko na pół
http://www.allegro.pl/item103033455_posciel_6_elem_super_wzory_.html

i teraz będzie: osiołkowi w żłoby dano... i na co się zdecydować??

Leyna, żyrafy i pszczółki rewelacyjne :laugh:
mi będzie baaaardzo trudno sie zdecydować ::)
a mam pytanko-czy kołderka i podusia zawsze są w tyc samych wymiarach? bo tez bym juz kupiła pościel ale nie wiem czy później bedzie dobra bo łóżeczko z wyposarzeniem kupuje mama ale dopiero w lipcu.

reklama
Leyna, zamawiam na allegro dokladnie ta sama posciel w pszczolki i rozek do tego :) - tzn. dodalam narazie do obserwowanych i jezeli nie znajde nic innego to na pewno to zamowie.

K@si@ widze, ze zakupy naleza do udanych! Super. Porob fotki i wklej je, zeby sie pochwalic zdobyczami :)

My narazie jestesmy w trakcie klotni jaki wozek ("lepiej odrazu malucha Jej kupic"), jakie lozeczko("ladniejsze bym wystrugal") itd. :laugh: :laugh: :laugh: Pewnie w przyszlym mies. zaczniemy kompletowac najwazniejsza wyprawke - czyli wozek, lozeczko itd.

Do góry