reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwa dni do terminu porodu

A więc 19.02. o 17:40 urodziłam 💪🏼

Ehhh no wjechało rano oxy szczerze niby coś czułam ale mimo zwiększania dawek nie zaskakiwało jakoś dobrze, nie było większego progresu, więc takie to było niepewne czy to się powiedzie, a jakby się nie powiodło to kolejna próba indukcji pojutrze, a nie na następny dzień 🫣

No i tak dopiero chyba o 14 wjechały takie porządne skurcze, coś zaczęło się dziać, aż ucinałam rozmowę na skurczu, no i tak szło, szło, główka nie chciała się wstawić dobrze więc próbowaliśmy pozycje różne i zaskoczyło jak leżałam na boku i to tak szybko że po dwóch skurczach ona się już dobrze wstawiła na tej pozycji, ale wtedy to się zaczęło tak że mąż już tam dzwonił tym dzwonkiem po położną bo tak nagle to się stało, te skurcze demona u mnie odpaliły 😅🫣 człowiek siebie wtedy nie poznaje. Położna też zaczęła dzwonić po innych i jak już się wstawiła, obróciłam się na kolana i tak po jakiś może 4-5 parciach wyszła cała 🫣 ból wystrzelił mnie w kosmos wtedy. Jak już wyszła cała nagle wróciłam na ziemię, demony odeszły 😅

Uczymy się siebie póki co, zobaczymy jak to będzie.

Super! Gratulacje ❤️❤️❤️

reklama
Gratulacje!! Widzisz, super sobie poradziłaś, jesteś dzielna :) Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka! 🎉🎊

Do góry