reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Duży brzuszek u płodu i jego masa

Hej

Jestem w 32 + 0 tc.
Byłam dzisiaj u ginekologa i mała waży 2006 gramów. Pani doktor powiedziała, że nie widzi żadnej patologii. Ale później wspomniała o tym, że mała ma dość duży brzuszek. Nie dopytałam czy może oznaczać to coś złego.
Czy któraś z Was miała z tym do czynienia? Bo wmawiam sobie już jakieś wady genetyczne. Wiem, że panikuję.
Jaką wagę miały Wasze maluszki?

reklama
Hej

Jestem w 32 + 0 tc.
Byłam dzisiaj u ginekologa i mała waży 2006 gramów. Pani doktor powiedziała, że nie widzi żadnej patologii. Ale później wspomniała o tym, że mała ma dość duży brzuszek. Nie dopytałam czy może oznaczać to coś złego.
Czy któraś z Was miała z tym do czynienia? Bo wmawiam sobie już jakieś wady genetyczne. Wiem, że panikuję.
Ja bym się nie przejmowała tym skoro lekarz mówi, że jest ok. U nas non stop ktoś powtarza, że ma dużą główkę, ale przeplywy sa dobre i wszystkie badania tez. Taka budowa widocznie. Mąż ponoc tez mial duza glowe jak sie urodził. Moja gin nawet o tej główce nie wspomniała. W 34tc ważył 2500. Obecnie mamy 36 tc. Dziecko jest już duże. Myślę, że te pomiary tez już nie są takie dokładne

Hej

Jestem w 32 + 0 tc.

Pewnie się nie wysikało przed badaniem.
Jaki masz dokładny wymiar tego brzucha?

Hej

Jestem w 32 + 0 tc.
Mój syn przez całą ciążę był przy 90 centylu, urodził się w 38tc z wagą 3740 i z obwodem brzuszka o 1cm większym niż główki 😉 jest zdrowy i duży ;)

Hej

Jestem w 32 + 0 tc.
Mój syn miał spory obwód brzuszka i po prostu taka jego uroda. Urodził się duży (powyżej 4300 g) teraz też jest dużym chłopcem, szczupłym ale dobrze zbudowanym i dosyć wysokim jak na swój wiek. Masz wydrukowaną taką tabelkę z USG z cantylami? Po tym można zobaczyć jak wartości pomiarów rozkładają się w centylach

Większy obwód brzuszka o ileś tam może wskazywać na cukrzycę lub problemy z gospodarką cukrową u mamy. Ale podkreślam może i to powinien ocenić lekarz.

Do góry