Witam. Szukam fotelika nastepnego po nosidle, ktory bedzie mozna montowac tylem i przodem, ale najbardziej zalezy mi na tym, aby mozna bylo zapinac go na pas, ale rowniez na baze. Zmieniamy samochod za pol roku, a narazie brak isofixa.
reklama
Rozwiązanie
Jest joie do 18kg obrotowy, ktory ma rozsadna cene i dosc dobre opinie na grupach o fotelikach, wiec moze rzuc na niego okiem, ale ja ogolnie zrazilam sie do marki.
Joie 360 spin.
Mam go i córka jeździła w nim od roczku do dwóch latek (91cm, 15.8kg...)
Ale nie da się go zapiać pasem. Teraz drugie dziecko w nim jeździł. Ja lubie joie, każdy fotelik miałam od nich i uwazam, ze są solidne i stabilne.
Teraz córce kupiłam już fotelik dla dużej dziewczynki i tez od joie.
G
gośc176075
Gość
Ale zobacz czy mają testy, bo jednak żeby to nie był antymandat.
Najlepiej zadzwonić do ASO zapytać, mi Volvo sprowadzało mocowanie do V70 z 2002 roku i działało sprawdza po vin i będzie pewne
Najlepiej zadzwonić do ASO zapytać, mi Volvo sprowadzało mocowanie do V70 z 2002 roku i działało sprawdza po vin i będzie pewne
Chyba bede musiala zapytac.
Widze, ze joie mozna na pasie przodem i tylem
reklama
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Są też basy na pas taka ma np Romet britax.Nie ma bazy, którą montuje się na pas. Jedynie na isofix. Ja mam Coletto Mokka, ale on tylko na bazę. Myślisz, że dziecko nie wytrzyma już w nosidle przez te pół roku?
Ja polecam ISOFIX wygoda wielka
Zobacze czy ma testy, wczesniej tez tylko na to patrzylam, kupilam cybexa aton 5 i teraz chce sie go szybko pozbyc. Kuzynka meza miala wypadek, tyle co kupila wlasnie joie, auto prosto uderzylo w bok dziecka. Cale skasowane, a fotelik nie drgnal, dziecku sie nic nie stalo. Dlatego o nim pomyslalam.Ale zobacz czy mają testy, bo jednak żeby to nie był antymandat.
Romet britax bylam wczoraj ogladac. Jest super, ale cena z baza 2099 okolo.Są też basy na pas taka ma np Romet britax.
Ja polecam ISOFIX wygoda wielka
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Liczba to prawda dużo. Ja nosidło mam tej firmy i bazę, a teraz będzie miał recaro po siostrze
Z doświadczenia po 2 dzieci wiem, że przez internet się niekupuje- jeśli mieszkasz w dużym mieście napewno masz jakiś sklep z fotelikami, jeśli nie to warto do takiego pojechać dalej- pomoc obsługi w takim miejscu jest bezcenna, dobiorą fotelik do waszych potrzeb, pomogą w pierwszym montażu i wszystko wytłumaczą. Nawet jak taki fotelik w sklepie będzie droższy o 100 czy 200 zł niż w internecie, to uwierz, że warto.
Również polecam sklep. My przymierzylismy 5 modeli i biorąc pod uwagę bardzo wiele czynników wybraliśmy Maxi Cosi Pearl na isofix. Przyznam że na krótkie dojazdy np. do żłobka ze mną za kółkiem dziecko jeździ przodem. Ale na wszystkie dłuższe i z osobą obok z tyłu zawsze tyłem do kierunku jazdy.
reklama
Przy pierwszym wyborze bylam w kilku duzych sklepach i w kazdym slyszalam co innego o jednym fotelu. Dlatego najpierw chce sama wiedziec co mnie interesuja i wiedziec cos o tych modelach bez sluchania ich na oslep. Pozniej tylko przymierze, zobacze czy pasuje do auta, a i tak zamowie przez internet.Z doświadczenia po 2 dzieci wiem, że przez internet się niekupuje- jeśli mieszkasz w dużym mieście napewno masz jakiś sklep z fotelikami, jeśli nie to warto do takiego pojechać dalej- pomoc obsługi w takim miejscu jest bezcenna, dobiorą fotelik do waszych potrzeb, pomogą w pierwszym montażu i wszystko wytłumaczą. Nawet jak taki fotelik w sklepie będzie droższy o 100 czy 200 zł niż w internecie, to uwierz, że warto.