reklama
roksanaxyz
Początkująca w BB
Nie, czekam do jutraA zrobiłaś dzisiaj test?
Nie wiem czy nie za wcześnie na betę. Najlepiej zrób jutro test taki płytkowy od 10mIU coś może będzie widać.Ja robiłam 8 dni po terminie miesiączki i od razu była gruba krecha powodzenia
Dlaczego za wczesnie na bete? Jesli test sie wybarwia to tym bardziej beta z krwi wyjdzie pozytywna. Jest bardziej wiarygodna.
agu77
Moderator
Jeszcze zależy co autorko masz na myśli mówiąc „cień cienia”, bo czasem widzę tu wątki typu „mam bladą kreskę/cień kreski” a na zdjęciu piękna kreska, która koło cienia nie stała moje pozytywne testy były cieniami ale nie wybarwialy się z biegiem godzin, zostały blade
roksanaxyz
Początkująca w BB
Wiem o czym mówisz, ale chodzi mi o naprawdę cień cienia niestety dziękuję Ci za odpowiedźJeszcze zależy co autorko masz na myśli mówiąc „cień cienia”, bo czasem widzę tu wątki typu „mam bladą kreskę/cień kreski” a na zdjęciu piękna kreska, która koło cienia nie stała moje pozytywne testy były cieniami ale nie wybarwialy się z biegiem godzin, zostały blade
Jakby mi beta wyszła powiedzmy 14 to nie wiedziałabym czy jestem w ciąży czy nieDlaczego za wczesnie na bete? Jesli test sie wybarwia to tym bardziej beta z krwi wyjdzie pozytywna. Jest bardziej wiarygodna.
angeliskax
Moderator
ale beta 14 oznacza bardzo wczesna ciążę więc ...Jakby mi beta wyszła powiedzmy 14 to nie wiedziałabym czy jestem w ciąży czy nie
Mayolin
Fanka BB :)
Ja miałam taką sytuację w pierwszej ciąży. Zrobiłam test, negatywny. Po pół godziny przypomniało mi się, że zostawiłam go na pralce i poszłam go wyrzucić, a tam delikatna kreska (o wiele jaśniejsza niż Twoja). To było w sobotę, w poniedziałek poszłam na betę i wynosiła 35, więc w sobotę pewnie było tylko kilka jednostek. Od kilku miesięcy staramy się o kolejne dziecko i nigdy żaden test nawet po kilku godzinach się nie wybarwił. Podsumowując - w moim przypadku druga kreska po czasie oznaczała ciążę. Tobie też tego życzęHej. Jestem około 5 dni przed spodziewana miesiączka, mam dosyć długie cykle około 30-32 dni. Zrobiłam rano test, widziałam tam cień cienia, ale tak malutki, że doszłam do wniosku, że pewnie sobie wkręcam. Po południu wyciągnęłam ten test, a na nim druga, bardzo wyraźna, czerwona kreska. Miałyście tak kiedyś? Czy test was oszukał, czy rzeczywiście była to ciąża? Na forach czytam o drugich kreskach, ale z reguły piszą o mało wyraźnych, ta jest natomiast barszo mocna i czerwona.
Wiem, że wcześnie robiłam test, ale jestem z tych niecierpliwych wiem też, że najlepiej iść na betę, ale jakoś boję się, że nic nie wyjdzie i stracę nadzieję. Staramy się już dość długo po poronieniu, same zapewne wiecie jak jest. Chętnie poznam Wasze historie
reklama
Sok z żuka
Fanka BB :)
dla mnie test pozytywny. Powtórz testDzisiaj już troszkę wyblakła, z wczoraj zdjęć nie mam, ale nadal jest wyraźna