reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Druga kreska blada...

Hej dziewczyny, zrobilam dzisiaj test ciążowy.. Czy wynik jest negatywny czy pozytywny? Pomóżcie..

Załączniki

• IMG_20200720_181501.jpg
    IMG_20200720_181501.jpg
    978,1 KB · Wyświetleń: 4 595
reklama
reklama
Hej, ja miałam takie kreski w obu ciazach i teraz mam kilkumiesieczna córeczkę😉 u mnie nazajutrz była ciemniejsza kreska a dwa dni później już taka mocna jak kontrolna, także powtórz test z porannego moczu ;) a nawet tej samej firmy dla porównania. Gratuluję ze swojej strony i obym się nie myliła, powodzenia!😊

Powtórz test, ciaza jest ale zobaczysz jak się potoczy jesli bedzie ciemnieć to gratulacje :) ja mialam 5 dni przed okresem 3 testy ze slabymi kreskami po 2 dniach pusto a dziś dzień przed okresem dostałam go wiec roznie to bywa oby poszło w dobra Strone powodzenia :)

Ja tej kreski nie widzę. Powiększ zdjęcie i sprawdź czy ją widzisz. Mam pisać nieprawdę? Najlepiej zrobić betę a nie wstawiać zdjęcia testów w internecie bo opinie jak widać są różne.
Właśnie po twoim wpisie że tak kreski nie ma powiększyłam zdjęcie tak dla pewności czy nie mam zwidow i ta kreska tam jest.

Dlaczego piszesz ze to negatyw jak ta kreskę widać bez większego wpatrywania się w test?

Ja też kreski nie widzę, to co, mam napisać, że pozytyw?
Jesteś na forum już trochę czasu i chyba zdążyłaś zauważyć, że mnóstwo kobiet doszukuje się objawów ciążowych i kresek na teście na siłę - robią zdjęcia pod światło, rozkręcają testy, robią negatywy zdjęć, a później jak się okazuje, że nic z tego nie wyszło, to rozpacz, no bo jak to, przecież na forum widziały kreskę...

Autorko, najlepszym wyjściem byłoby badanie beta HCG, bo nie byłoby wątpliwości co do wyniku :)

Ja też kreski nie widzę, to co, mam napisać, że pozytyw?
Jesteś na forum już trochę czasu i chyba zdążyłaś zauważyć, że mnóstwo kobiet doszukuje się objawów ciążowych i kresek na teście na siłę - robią zdjęcia pod światło, rozkręcają testy, robią negatywy zdjęć, a później jak się okazuje, że nic z tego nie wyszło, to rozpacz, no bo jak to, przecież na forum widziały kreskę...

Autorko, najlepszym wyjściem byłoby badanie beta HCG, bo nie byłoby wątpliwości co do wyniku :)
Ale ja nie widzę żeby ten test był rozebrany czy robiony pod światło. Normalnie trzyma go w dłoni i ta kreska jest widoczna. Nie każda kobieta musi mieć mocne 2 krechy żeby to była ciąża. Wiem sama po sobie. Miałam 3 testy z blada kreską że na zdjęciu nie było prawie widać a ciąża była. Autorka postu ma wyraźniejsza kreskę niż ja miałam. Szkoda że nie mam tych testów bo bym wrzuciła.

PS nie każdy ma możliwość zrobienia bety bo np nie mieszka w Pl. Co do autorki nie wiemy skąd jest. Nie którym dziewczynom pozostają tylko testy i muszą się opierać tylko na tym niestety.

reklama
Ale ja nie widzę żeby ten test był rozebrany czy robiony pod światło. Normalnie trzyma go w dłoni i ta kreska jest widoczna. Nie każda kobieta musi mieć mocne 2 krechy żeby to była ciąża. Wiem sama po sobie. Miałam 3 testy z blada kreską że na zdjęciu nie było prawie widać a ciąża była. Autorka postu ma wyraźniejsza kreskę niż ja miałam. Szkoda że nie mam tych testów bo bym wrzuciła.

PS nie każdy ma możliwość zrobienia bety bo np nie mieszka w Pl. Co do autorki nie wiemy skąd jest. Nie którym dziewczynom pozostają tylko testy i muszą się opierać tylko na tym niestety.
Ale dlaczego nie mogę wyrazić swojego zdania w kulturalny sposób i od razu się z tego naśmiewasz? Ten test jest negatywny w mojej opinii, i odpowiedziałam autorce. Nie oznacza to, ze nie jest w ciąży, bo za 2-3 dni następny test może być pozytywny. Dla mnie i kilku tutaj osób ten konkretny test jest negatywny i uszanuj nasze zdanie i się nie naśmiewaj.

Do góry