reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drożność jajowodów-badanie

Po jakim czasie od badania drożności jajowodów zaszlyscie w ciążę?

• W pierwszym cyklu po

Głosów: 2 22,2%
  • 2 cykl

Głosów: 1 11,1%
  • 3 cykl

Głosów: 2 22,2%
  • 4 cykl

Głosów: 3 33,3%
  • 5 cykl

Głosów: 0 0,0%
  • 6 cykl

• 7-9 cykl

• 10 cykl-rok

• Rok-polttorej roku

Głosów: 1 11,1%
  • Półtorej roku-2 lata

• Wszystkich głosujących
    9

porzeczka97

Fanka BB :)
Cześć i czołem😁 słuchajcie kobitki, czytałam tu na forum jak kobiety po badaniu drożności jajowodów pisały że zaszły po tym badaniu w ciążę po 3 miesiącach, po pół roku bądź też nawet w pierwszym cyklu po tym😮 ja do tej pory żyłam w przekonaniu że to badanie diagnostyczne w celu oceny dróg rodnych, no bo jak kontrast może pomóc zajść w ciążę? Być może się mylę to wyprowadzcie mnie z błędu, bo sama bym się z tego faktu ucieszyła gdyż będę mieć to badanie😊
Daje ankietę jeśli żyje w błędzie zaznaczajcie 💋

reklama
Miałam robioną drożność jajowodów pod koniec kwietnia a we wrześniu zaszłam w ciążę. U mnie wykryto endometrioze i w trakcie usunięto zrosty, jeden jajowodów niedrożny.

Ja zaszłam w 3 cyklu po i pół roku po badaniu, miałam robione dwukrotnie, kontrast ma na celu wypełnienie jajowodow i ewentualne zrosty jakie się tam pojawiły ten kontrast przepycha tak mi tłumaczył ginekolog, miałam robione w szpitalu bez znieczulenia, wrażenie że masz tak ciasno po bokach, praktycznie bezboleśnie, miałam zatkane za każdym razem jajowody, powodzenia 😊

Ja zaszłam w 4 cyklu po hsg:) A staraliśmy się 2,5 roku. Oba jajowody okazały się drożne, nic mnie nie bolało.

Ja miałam robianą drożność na poczatku marca i póki co cisza😊 a jestem po pierwszej stymulacji

Ja zaszłam po 8miesiacach po laparoskopii ,wcześniej 5 lat starań bezowocnych..czy to jakaś zasługa? Nie wiem [emoji3]
Cześć i czołem[emoji16] słuchajcie kobitki, czytałam tu na forum jak kobiety po badaniu drożności jajowodów pisały że zaszły po tym badaniu w ciążę po 3 miesiącach, po pół roku bądź też nawet w pierwszym cyklu po tym[emoji50] ja do tej pory żyłam w przekonaniu że to badanie diagnostyczne w celu oceny dróg rodnych, no bo jak kontrast może pomóc zajść w ciążę? Być może się mylę to wyprowadzcie mnie z błędu, bo sama bym się z tego faktu ucieszyła gdyż będę mieć to badanie[emoji4]
Daje ankietę jeśli żyje w błędzie zaznaczajcie [emoji182]

Ja zaszłam w 3 cyklu po i pół roku po badaniu, miałam robione dwukrotnie, kontrast ma na celu wypełnienie jajowodow i ewentualne zrosty jakie się tam pojawiły ten kontrast przepycha tak mi tłumaczył ginekolog, miałam robione w szpitalu bez znieczulenia, wrażenie że masz tak ciasno po bokach, praktycznie bezboleśnie, miałam zatkane za każdym razem jajowody, powodzenia 😊
Bardzo dziękuję za odpowiedź💋 gratulacje i cieszę się że się udało! Przy cyklach bezowulacyjnych nie mam co liczyć że się uda po hsg,nie?😑

reklama
Wszystkie odpowiadające osiągnęły cel to chyba jakieś pocieszenie jest😊 gratuluję Wam laseczki z całego serduszka😍! A czy któraś z Was miała bezowulacyjne cykle? Badanie drożności jajowodów nie ma żadnego wpływu na owulację co?😑 Nie sprawia że się pojawi,nie?😑

Do góry