reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dodatni HBS, ryzyko zarażenia

Gabi Gabi

Zaciekawiona BB
Witajcie kobietki. Może to głupie pytanie, ale nie znam się, a wolę dmuchać ma zimne, więc pytam. Jestem w 6. tygodniu ciąży, a moja szwagierka właśnie urodziła. Chciałabym ja odwiedzić, ale jej w ciąży wyszedł dodatni HBS, czyli jeśli dobrze się orientuję ma to związek z zapaleniem wątroby typu B. Miała w szpitalu leżeć w izolatce. I zastanawiam się, czy dla mnie i mojego maleństwa nie ma jakiegoś niebezpieczeństwa gdybym się wybrała do niej w odwiedziny do szpitala. Będę wdzięczna za rady.

reklama
Hej, nie wiem jak to może być z zarażeniem wirusem, ale może poczekaj z odwiedzinkami aż szwagierka wyjdzie z maleństwem ze szpitala. Jesteś w ciąży, a szpital, to jakby nie było wylęgarnia bakterii. Lepiej dmuchać na zimne i jeśli nie ma takiej ogromnej potrzeby to ja bym unikała szpitali, przychodni itp. Pozdrawiam gorąco i życzę spokojnych 9 miesięcy:-*

Hej, nie wiem jak to może być z zarażeniem wirusem, ale może poczekaj z odwiedzinkami aż szwagierka wyjdzie z maleństwem ze szpitala. Jesteś w ciąży, a szpital, to jakby nie było wylęgarnia bakterii. Lepiej dmuchać na zimne i jeśli nie ma takiej ogromnej potrzeby to ja bym unikała szpitali, przychodni itp. Pozdrawiam gorąco i życzę spokojnych 9 miesięcy:-*
No tak, na to już nie wpadłam, dziękuję Narazie nie mówimy z mężem o mojej ciąży, więc trochę się boję co o mnie pomyślą.. Ale niedługo się wytłumaczę ;)

Do góry