reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Długie krwawienie, rosnąca beta

Beta wzrosła do 110. Jutro mam iść jeszcze do gabinetu i w czwartek mam się polozyc do szpitala.
Co to znaczy skacząca beta? Też takie małe przyrosty na tym etapie ciąży?

U mnie takie skoki były przy cp. Raz przyrost ponad 100%, raz kilkanaście, później spadła do 100 i wzrosła do chyba 350. Finalnie trwało to długo, ale u mnie na szczęście ciąża oczyściła się sama i już powyżej tych niecałych 400 nie urosla

reklama
Jeju :(
W jaki sposób miałaś usuwana tą ciążę ?
Jestem strasznie zestresowana. W moim przypadku są po prostu małe przyrosty. Jest szansa żeby przy takiej becie cokolwiek było widać na USG?

Nie będzie nic widać dopóki beta nie osiągnie wartości w okolicy 1000. Na ultra dobrym sprzęcie czasem przy jakichś 600-800 cos widać.

Bardzo współczuję :( Jest sens w takim razie w ogóle położyć się do szpitala skoro i tak nic nie zobaczą ?

Dla mnie na tym etapie nie ma sensu, ale najważniejsze jest to czego Ty potrzebujesz. Ja wiedziałam, że jestem pod bardzo dobra opieka swojej ginekolozki i czułam się bezpieczna w domu.
Robiłam często bete, co kilka dni usg i wiedziałam, że nic mi nie zagraża więc nie chciałam leżeć w szpitalu

Ja tak miałam przy cp , przy 1000 zauważył lekarz w prawym jajowodzie jajo.
Szybko miałam laparoskopię , ewakuacje jaja płodowego bez resekcji. Po miałam już 2 prawidłowe ciążę

reklama
Dziewczyny zrobiłam wczoraj betę. Wyszła 176. Dziś zaczęłam znów krwawić żywa krwią. Teraz doszedł ból brzucha :( czuję jakby delikatne skurcze? Sama nie potrafię tego opisać. Kłujący ból bardzo nisko brzucha? Czy to poronienie? :( Powinnam jechać do szpitala czy przeczekać to w domu? :(

Do góry