reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Dzień doberek:-):-):-)!!
ja dziś chwilowo-bo meżuś ma wolne;-),teraz poszedł do garażu a jak wróci mamy kawkę wypić-więc wybaczcie nieobecność;-):-D;-)!!

reklama
moja corcia zaczela chodzic do przedszkola jak miala trzy i pol roku.
skaldalam podanie juz rok wczesniej ale niestety nie przyjeli jej

atfk twoja nieobecnosc jest usprawiedliwiona:))

Witam i ja :-):-)
Całe szczęście ze już jutro piątek i ostatni dzień porannego wstawania :tak::tak:
Atfk jak mąż w domu to jesteś usprawiedliwiona :-D:-D;-);-)
$sierpień moja poszła do przedszkola w wieku 3lat i 8m-cy z racji urodzenia się w styczniu :tak::tak:
A co do żłobka to jeśli zamierzasz wrócić do pracy to raczej wyjścia nie masz ale musisz się liczyć z tym że szkrab będzie ci często chorował w takim miejscu gdzie jest skupisko dzieci :sorry::sorry: tak więc coś za coś wybór należy do ciebie :baffled::baffled:

ja kiedys myslalam o zlobku... ale mam dosc daleko, dotego cena wysoka i dotego waidomo jak iw przedszkolu dziecko by tam chorowalo...

ja tez sie ciesze ze piatek... chociaz u mnie czas porannych pobudek jest przez 7 dniw tyg... dzis mala wstala o 5:) jak ja to lubie....

Anaconda ona lubi takie pobudki, max to u niej jest 7 badz po 7...
w dzien dziadka wstala po 4 i chciala isc go budzic... z tym ze ona chodzi spac przed wieczorynka:)
poki co jej nie przestawiam, bo zacznie mi na nowo spac w dzien...a w zime to sobie moze chodizc wczesnie spac, wkoncu do przedszkola trzeba wstawc:)
ona ogolnie dopiero miw pazdzierniku przestala w ciagu tyg spac w dzien, w weekendy lubi sie jeszcze przespac

wlasnie mam wybor, bo pomaga mi tesciowa i znajoma. teraz (juz w styczniu wlasnie) wrocilam do pracy, ale zastanawialam sie, czy np taki zlobek raz w tygodniu nie bylby dla malego dobry. uczylby sie bawic z innymi dziecmi, tez byloby to dla niego jakas odmiana. no i nie chce, zeby na samoluba wyrosl. poki co, zawsze ma wszystkich tylko dla siebie...uwazam, ze dziecku nalezy sie 10% uwagi, ale np raz w tygodniu, taki zlobek...sama nie wiem juz

jezeli chcesz zaczynac stopniowo to ja uwazam ze to dobry pomysl:) maly bedzie sie spokojnie przyzwyczajal do zlobka:) i pozniej latwiej poradzi sobie w przedszkolu

reklama
wlasnie mam wybor, bo pomaga mi tesciowa i znajoma. teraz (juz w styczniu wlasnie) wrocilam do pracy, ale zastanawialam sie, czy np taki zlobek raz w tygodniu nie bylby dla malego dobry. uczylby sie bawic z innymi dziecmi, tez byloby to dla niego jakas odmiana. no i nie chce, zeby na samoluba wyrosl. poki co, zawsze ma wszystkich tylko dla siebie...uwazam, ze dziecku nalezy sie 10% uwagi, ale np raz w tygodniu, taki zlobek...sama nie wiem juz
tylko pytanie czy przyjma ci dziecko do zlobka,aby chodzilo raz w tygodniu???moze bardziej do prywatnego niz panstwowego to trudno sie dostac,sa listy rezerwowych i trudno z dostaniem na rodzic co pracuje i dziecko ma chodzic caly tydzien
a zlobek to tez choroby,wiec bym sie zastanowila,jak mam z kim zostawic 6 miesiaczne dziecko,bo aby dziecko sie nauczylo bawic z innymi to bardziej jest kontaktowy jak ma poltora roku ni pol roku

a tak witam,mloda chora,na antybiotyku
a ja sie odezwe pozniej musze wrzucic pranie i ogarnoc,bo mloda balagani,a tata przychodzi za godz,bo ja musze wyjsc na gdzies 3 godz

Do góry