reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Wielu ludzi twierdzi,że są tolerancyjni a zmieniają nagle zdanie,gdy coś dotyczy ich bliskich.Ale faktycznie,co komu meczet przeszkadza.Każdy ma prawo wierzyć,w co chce i jakoś przeciw budowaniu kościołów nikt nie protestuje.
My po placu zabaw i czekamy z obiadkiem na mężowego :-)

reklama
hej,a my juz w domu,taka ladna pogoda wiec posiedzieliismy troche na plac zabaw,ja poplotkowalam z kolezanka,mala sie pobawila z dzieciakami
bylam tez na placu,jakie fajne rzeczy swiateczne,kupilam niedyzu stroik do domu i pracy

:-DTo se cos napisze.
Co do stylu ubierania to ja taka jestem ze zawsze wszystko musi pasowac. Kolor styl czas... Dzis mialam problem bo biale trampki nalozylam a niemialam nic bialego co sie w moj brzuch miesci! Nalozylam szara bluzke ale jakos zle sie czulam przchodzilam kolo sklepu i szybko biale okulary kupilam i od razu bylo lepiej!
Co do stylu muzyki to ja jestem taka basowa babka. Wszystko co ma swietny bas jest okey. Uwielbiam muzyke glosno cicho sluchac nielubie. Arti i Filip tacy sami. Ale niegardze Jazzem czy prwdziwa muzyka klasyczna. Jedyne czego nieznosze to Disco Polo!!!!!!!!:szok::baffled:Te okropne teksty wszystkie na jedno kopyto brzmienie tanich organow i ich okropne fryzury i koszule niemodne od 15 lat! Ach uwielbiam do tej pory calkiem stare polskie piosenki moich czasow kiedy to jeszcze niebylo DP.Calkiem stare przeboje Budki Suflera np "Jolka Jolka pamietasz" czy nawet Kult , Lady Pank lub pierwsze piosenki Piaska albo Stachurskiego.
Co do Meczetu to powiem tyle ze ludzie od pocztku zle poznali Islam. Koajrzy im sie z terroryzmem , wydawania kobiet za maz bez ich wiedzy , traktowaniem zle kobiet iczy noszeniem hust i dlugich plaszczy czy sie chce czy nie. No i teraz chca meczety stawiac. Niby w kosciele bija czesta dzwony ale w takim meczecie facet na gurze drze sie co chwila i ludziom to tez moze przeszkadzac. Wiem bo nidaleko buduja meczet i tez byla niezla draka bo bedzie za glosno. Poszli na kompromis i postawili go w miejscu gdie malo ludzi mieszka. Ja osobiscie nic do islamu niemam ale za nic w swiecie niewyszlaby za maz za prwdziwego islamiste bo bylabym przegraa. Niestety ale tutaj jest B. duzo islamistow i wieeeeeeele z nich to zagorzali ludzi wierzaca w swoja religie i rozumiejacy ja inaczej. To okropne co tu sie czasem wyprawia ale to ich reigia wiec mysla ze moga. Pozatym jagby na to inaczej spojrzec to nawet w takiej modernej Turcji niemozna budowac kosciolu katolickiego...
U nas dzisiaj super pogoda i caly dzien prawie na podworku! Chce was tez laski przeprosic ze zadko kiedy wpadam ale przez to ze pracuje niemam sily na nic. Za nic niemoge sie zmusic by usiasc do kompa... Ale mysle o was!!! Buzka!!:-)

cóż, najkrwawsze wojny zawsze były w imię religii i Boga. straszne to. na temat islamu mamy bardzo małą wiedzę zwykle. powiem tylko tyle, że prowadzę ze studentami cykl zajęć dotyczący religii. i od paru lat zawsze zastanawia mnie jedno - kiedy po ostatnich zajęciach luźno dyskutujemy o tym, co poznali zawsze tak się składa, że ponad połowa grupy deklaruje, ze gdyby mieli możliwość wcześniej to wszystko poznać prawdopodobnie wybrali by islam. kryzys chrześcijaństwa jest ogromny, i to nie ze względu na indoktrynację innych wyznań. to raczej wewnętrzne problemy kościoła go osłabiają. ale w tematy religijne chyba nie chcę jednak wchodzić zbyt głęboko w tym miejscu.

Muminka
, bez urazy dla nikogo, ale disco polo nawet nie brałam pod uwagę, bo dla mnie to nie jest muzyka:sorry2: podpisuje się pod twoja opinią, choć jak się komuś podoba - nic mi do tego;-) ale muzykę lat `80 uwielbiam!! od Dezertera, Tomka Lipińskiego, Armii, Sztywny Pal Azji, stary Kult, Republika, Voo Voo.. oj, długo by wyliczać.. mistrzostwo świata i nikt im już nie dorówna, bo to, co teraz się dzieje w polskim światku muzycznym to dla mnie kicha straszna.

myśmy dziś popołudnie spędzili na dworze, aż o 18.00 zmarzłam na tyle że pogoniłam młodego do domu. spotkałam koleżankę z dziećmi i zamieniłyśmy dwa słowa.. i z dwóch słów zrobiły się godziny:-D na szczęście chłopcy bawili się świetnie, wiec myśmy mogły pogadać. a potem jeszcze zadzwonił do mnie facet, którego nie słyszałam 6 lat i jestem jakaś podbudowana i optymistycznie nastawiona do ludzi:-D

To ja też dodam swoje 5 groszy o islamistach, mam trochę rozeznanie bo moja siostra z jednym się spotykała więc troszkę to środowisko poznałam, fakt są głębokiej wiary ale chrześcijanin takich prawdziwych i oddanych też się spotyka, pomagają sobie bardzo i trzymają ze sobą i za wszelką cenę chcą przekonać że ich wiara jest lepsza - takie jest moje zdanie, więcej nie będę się rozpisywać bo to nie miejsce ani czas. Dodam tylko że chrześcijanie jakich ja osobiście znam obok islamistów marnie wychodzą ale może ja w złych środowiskach się obracam i stąd te moje spostrzeżenia :confused::confused:
Ale to co mi się strasznie nie podoba to to jak ktoś się związuje z rozwodnikiem i wtedy kościół mimo zapewnień że wszystkich przygarnia itp to jednak odpycha go od siebie zakazując mu przystępowania do sakramentów. A ktoś kto samotnie wychowuje dziecko jest w porządku lub ktoś kto się rozstaje ale nadal udaje ze jest małżeństwem. Trochę namieszałam ale mam nadzieję że mnie zrozumiałyście. Kościół robi się obłudny a wiara zaczyna iść osobnym torem.

oj, ta obłuda chyba najbardziej razi.. anaconda, masz rację - wszystko jest 'dobrze', gdy ludzie żyją obok siebie, ale utrzymują fikcję że są małżeństwem. nie rozumiem tego. i jeszcze te sprawy o unieważnienie małżeństwa.. ale to na zamkniętym napiszę.

mniejsza z tym, temat na zamknięty raczej. jutro przede mna trudny dzień, trzymajcie wiec kciuki, a ja zajrzę koło południa pewnie. dobrej nocki.

Witam z rana :-):-):-)
Ja tylko na chwilkę bo zaraz trzeba włosy myć i szykować się na spotkanie lubelanek bb :tak::tak: Oczywiście Maja obudziła się o godz.6.30 z pytaniem czy to dzisiaj jedziemy na te piłeczki :-D:-D:-D
Miłego dnia wam życzę i oczywiście w miarę możliwości potem opiszę wrażenia :tak::tak:
Naja kciuki zaciśnięte ;-);-):tak::tak:

ja też sie witam!!!

ANACONDA szczerze zazdroszczę tego spotkania!!!:-):-):-) miłe zabawy!!

NAJU-kciuki zaciśnięte...tylko jak ja teraz Kajce śniadanie zrobie???hahah

wracam za jakies pół godzinki!!ide umyć głowe i cos zjeść!!!

Hej:-)ja tylko przywitac sie chcialam...nawet poczytac teraz czasu nie mam:-(
...biegne na silownie..:tak:

milego dnia:-)

reklama
Do góry