reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

A od kiedy spia na takim łożku pietrowym, Ja to sie boje ze spadnie Vanesska .Ale żawsze chciała mieć:tak: A zabku pisałaś,moja sie pyta ciagle kiedy jej wypadnie:-D

moja śpi od tamtgeo roku czyli 4,5 roku miała
ale wrazie co sa takie balustrady

moja to sie wypytywałą tez ciągle kiedy jej wypadnie bo w przedszkolu prawie każemu wypadły hehheheh
ale sepleni teraz neiziemsko a w poniedziałek do logopedy idziemy hehehheh

mebelki w d pokoju wypucowałąm placki ziemniaczane upieczone i jeszcze w kuchni w szafkach posprzatane szalejeeee

reklama
Jenki pol dnia mnie niebylo a wy sie tk rozpisalyscie!!!
Iwonk szkoda ze i u Ciebie jedna kreska. Tzn super ze jedna ale dla mnie to szkoda bo bede sama. He he. Co do wyrka pietrowego to takie samo ma moja siostra. Pati i Mati zaczeli na nim spac jak P mial 4 latka a M jak mial 3. Niebylo wogole problemu by Pati spadl czy zeby sie bal. Moj Filip ma tez pietrowe luszko juz od ponad roku i tez sie niebal nigdy. Jak widzisz to luszko ma z boku balustrady wiec o spadnieciu niema mowy. Co do baldachimu to niestety odradzam. Jak kupilam wyrko Filipowi to kupilam tez ten baldachim w ikei i ... okazalo sie oze on pasuje tylko na to luszko IKEA | Kinderbetten | Kinderbetten | KURA | Umbaufähiges Bett Wkuzona bylam bo juz rozlozony mialam i niemoglam go oddac. Codzi oto ze on ma takie specjane uchwyty kwadratowe i one niepasuja jesi balustrady sa np okragle czy plaskie. Zrobie fotke to ci pokaze. Teraz juz od roku lezy w szafie i sie kuzy. Jak ktoras chce to chetnie oddam. Na poczatku przywiazalam mu te raczki od baldachima sznurkami ale co chwila spadaly i takie tam! Porazka!
he he niezle dziewczyny urzadzilyscie biedna Iwonke. Zastanawiam sie czy przez ten stres co jej narobilyscie to sie jej te ssiuski zagotowaly czy cos i testzle wyszedl :-p:-p:-p a ha ha

No a co u Gina. Ciaza potwierdzona. Na ultraszalu widac tylko czarna kropeczke zbyt mala by ja zmiezyc. Termin mam za dwa tygodnie. Wtedy bedzie juz cos widac konkretnego! Jejku jak to fajnie znowu siedziec w poczekalni wchodzic do gabinetu i przezywac... badania dopochwowe :-):-):-)

Co do podatku to niestety ja nnic takiego nierobie bo u nas tego niema. Ale bym robila gdyby bylo. Wiem tylko ze moja siostra z polski to robi ale zanosui do jakiejs babki i ona jej to za 10 zl robi.
A Iwonka chcialm sie zapytac dlaczego ty tego testa za darmo dostalas. To pewnie te piekne oczy :tak: Albo wpadlas z placzem do apteki i zaczelas blgac o ten test czy cos :-D Napisz koniecznie bo mnie to jakos ciekawi!
TZaraz zrobie fotki dla tego baldachimu to se kukniecie i zobaczycie ze to cholerstwo niepraktyczne i tylko na jedno wyrko paasuje!

Dobra fotki mam. Wiec juz wstawiam.

Załączniki

• DSC01351.jpg
    DSC01351.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC01352.jpg
    DSC01352.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 32
A dodam jeszcze ze moj Filipo madra glowa wpada do kochni bo jedzonko robilam i mowi ze zbodowal zamek. Ja sie pytam z czego a on na to ze z piasku ja na to ze piasku niema a on na to ze wie o tym ale jest snieg na balkonie.:szok: No to wpadam do niego do pokoju a on cholera robil babki ze sniegu. Wkladal snieg do wiaderka i przynosil co chwila do pokoju!!!!! No tak dorosly niema takiej fantazji :-D:-D:-D:-D

Muminka wiem o tym baldachimie ze tylko na jeden model pasuje,ale pomyslalam ze pojade do ikea i sobie pomysle jak je przerobic ;-)
A z tym testem to było tak,ze weszłam .Zapytałam ile kosztuje najtanszy test ciążowy a babka poszła ,przyniosła,odbiła czytnikiem,spojrzała w monitor i mówi: "Jak dla mnie to nic,daję go pani za darmo"A ja do niej "Naprawdę? Dziekuję! "I tyle.Ale pogrzebałam teraz w smietniku i sprawdziłam date i jest do marca,pewnie dlatego dała mi za darmo;-)
A te okno to na parterze ,piętrze? Sam sobie tak otworzył?,żeby nie wypadł.......
I nie smutaj,trudno.Bedziemy cI kibicować! :-) A bardziej ciąze bedziesz przezywać z pazdziernikowymi mamami,bo chyba na pażdziernik masz termin czy wrzesień? Ja tak miałam 5 lat temu ,ostatnia @ była na początku stycznia i termin na pażdziernik :-)życzę spokojnej ciaży :-)

A nie możesz wstawić pomiędzy ta deseczke a ten uchwyt od baldachimu deseczke ?

Ostatnia edycja:
hej,ja kiedys widzialam,jak bylo pokazane jak wypelnic pit na 1%,ale musze poszukac

zuskus wyslalas mi ta plytke,bo nic nie mam jeszcze??

muminka gratulacje dzidziusia

iwonka2006 moj Artur kombinowal juz co nieco. Ogolnie to chcial te boki odpilowac i przywiercic je srubami ale jakos sie to niestalo. Powisial troche i spakowalam do szafy! Jak chcesz to ci go przesle. Chyba jk obkrece go w reklamowke czy papier to powinien pojsc jako paczka. Jak chcesz to przeslij adres na PW Mi sie napewno nieprzyda a lezy juz tyle czasu!
No wlasnie zajrzalam na pazdziernikowe mamy i jest nas trzy. ;-) Nawt niemoglysmy wlasnego watku zrobic bo sie urywa na mamach wrzesniowych :-( No to se osobny gdzies tam zrobilysmy. Ale o was niezapomne oczywiscie!
Mieszkmy na drugim pietrze ale balkon mamy obudowany murkiem. Filip juz od samego poczatku (zamieszkalismy tam jak Filip mial 9 msc) byl uczony ze niemozn sie wspinac itd. i niemielismy z tym nigdy problemu. Czasem jak inne dzieci wleza na balkon to Filip je upomina a jak sie niesluchaja to wola doroslych.
Mozi dziekuje :-)

Dobra zmienię,czekałam kiedy ktoś zareaguję,a ciężarnej nie można stresować :-p:tak:
A przesyłać od Ciebie nie ma sensu bo ile taka przesyłka będzie kosztować:sorry2: .Nie ma co. Dziękuje. :-):tak:

reklama
Co ty przesylka moze ze 4 eu wyjdzie. Napewno mniej niz nowy. Dla mnie to rzaden problem! Za 50 zl kup lepiej jakos fajna zabawke czy kupe slodyczy. ;)

Ostatnia edycja:
Do góry