reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

No widzisz jakie to forum małe:-D:-D:-D:-D:-D A swoją drogą to śliczna z Zuzi dziewczynka:tak:

a te foto z jej strony rewelka taka cudna dziewczynka
rechabilitacja osttanio bardzo pomaga i sa efekty :))

ja postanowiłam w tym roku przekazać ten 1% dla Szymonka też forumowy skrzat z wadą serduszka!na pewno wiecie o kim pisze:-):-):-)!
a pytałam tak z ciekawości!
noo biore sie za obiadek1

i prawie kazda dziołcha z forum odda choć ten 1% podatku i jak możemy pomóc maluszkom

a która z was zna sie dobrze na pitach tzn na tym zwrocie dla dzieci bo nam teściowa robiła w tamtym roku ale robiła to sporo czasu a mi teraz na czasie zależy
bo zwykle sami robimy płyta z kompa i samo wstawia co i jak tylko przepisywanie potem ale nei ma wskazuwek jak robić tą ulgę chyba ze w nowej wersji płyty jest była w tym tyg mus po kioskach popytac czy gdzies trafie

reklama
ja co prawda w księgowości siedzę ale nie mam za wiele wspólnego z pitami więc nie pomogę:sorry2:nam też bardzo zależy w tym roku na czasie i modlimy się,żeby z UM dali szybko rozliczenie stypendiów sportowych

Witam Bebaby!!!
Czytam i czytam od 10 minut takzescie sie rozpisaly i to o czym:-D
Gosiu i Iwonko dobrze ze testy wyszly po waszej mysli.
Choc wiecie ja w listopadzie tak mialam ze okres sie spoznial...niby chcemy dziecko ale nie teraz, jeszcze M dostal wypowiedzenie z pracy, ja mam niepewna...kredyty itd...no nie nie teraz. Ale potem zaczelam sie przyzwyczajac bo przeciez przez 9 miesiecy M znajdzie prace moze lepsza bo blizej domu, ja sie dogadam z pracodawca zeby przedluzyl umowe bo w koncu i tak mi ZUS placi a nie on...no i mozliwy termin zaplodnienia to 3-4 dni przed jajeczkowamiem wiec 90% dziewczynka...i jak sie zaczelismy cieszycto...dostalam @ i czulam sie zawiedziona bo mi zal bylo

U mnie dzieciaki zdrowe, ostatnie dni ferii i od poniedzialku cisza:-D przynajmniej przez 5 godzin dziennie;-)

Aniu Ty tez w ksiegowosci. Ja tez ale odliczenia dla dzieci weszly juz jak ja bylam na macierzynskim i tez nie znam dobrze tematu

Pozdrawiam:-)

Ja też nie pomogę z pitami.Dziś dostałam płyte z programem z darmo bo na ulicy do gazety Metro dawali,ale nie wiem co tam jest i czy są dokładne objaśnienia.

Jak gotowałam na święta bigos to cześć odrazu zamroziłam na potem, i dziś właśnie się nim zajadam:-pMatko jednyna ile ja już zjadłam.:zawstydzona/y:Na śniadanie dwie kajzerki i puszke makreli,potem zaraz kawusia i drożdżówka z serem,teraz bigos i nie czuję się najedzona:sorry2:za dwie godzinki obiad ,jak wstanie Klaudia i R przyjedzie.
Zuzkus,najważniejsze że dzieci zdrowe,a ferie teraz u nas się zaczynają ;-)

ja z doskoku, latam, dzwonię, nie lubię spraw urzędowych:sorry2: na pitach się nie znam kompletnie, nic nie pomogę, ale dzięki, że mi przypomniałyście - nawet nie wiem, czy mam z poprzedniej pracy. pewnie nie? jestem zielona pod tym względem i nie wiem nawet, czy takie rzeczy dostaje się z początkiem roku kalendarzowego, czy mogłam to dostać we wrześniu:baffled:

1% to jeszcze nie wiem. znajomi rodziców mają chore dziecko, pewnie i w tym roku oddamy na nie pieniądze. wiele tego nie ma, ale zawsze coś.. co roku bardzo cała moja rodzina pilnuje, by ten 1% do kogoś potrzebującego trafił.

idę coś zjeść i lecę poprawić papiery i na pocztę, wysyłam dziś. niech się dzieje wola nieba.

a ja sie wziełam za segregacje tych pierdół z szafek męza jakieś stare pierdołki nażedzia itp
sporo tego
maluchy dziś coś dokuczaja co prosze by się bawiły u siebie bym mogła coś zrobić to nei muszą tu i to z cała eskapada nieraz mam nerwa bo sprzatanie nie ma nicc efektuuuuu
a tu jeszcze idę na weekend do pracy i jak zwykle zastanę meiszkanie w opłąkanym stanie i już na samą myśl chyba mam nerwa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiem jestem przed @ i te nerwy są większe

my od kąt jest ta mozliwośc tez oddajemy ten % podatku

pity zwykle się daje jak masz ciag pracy na początku tak zwykle bywa a jak kończysz to na odchodnę lub przysyłają
mi na odchodnę dała poprzednia szefowa a zwykle w pracy dawali w styczniu bądź lutym góra

PIT-11 ktory daje pracodawca, powinnismy dostac max do ostatniego lutego kolejnego roku. Jesli umowa o prace skonczyla sie w ciagu roku firma moze przeslac pit wczesniej lub tak jak pisalam w lutym.
Odliczenia na dzieci wypelnia sie dodatkowo PIT/O wpisujac imiona dzieci i ich pesele oraz miesiace w ktorych go wychowywales. Ale dotyczy to dzieci urodzonych w 2009 lub tych ktore sa czesc u matki a czesc u ojca. My zaznaczamy pelne.
Sprobujcie z tym programem Pobierz darmowy program do wypełniania PIT-ów za 2009 rok "PITy 2009" - Najczęstsze problemy - PITy - Wieszjak.pl

Dostałam w spadku łożko pietrowe, prawie nie używane ,bo dopiero co kupione do tego mieszkania co zmarl kilka dni temu ten chlopak co pisałam a on wynajmowal je od niedawna i je własnie co urzadzał......Nie wiem kiedy moje dziewczynki beda w nim spać.Głównie chodzi mi o spanie na górze.
a łozko takie IKEA | Łóżka dla gości i antresole | Łóżka piętrowe | TROMSÖ | Rama łóżka piętrowego
do tego bym kupila to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...e/10374/10426/ __________________

Dostałam w spadku łożko pietrowe, prawie nie używane ,bo dopiero co kupione do tego mieszkania co zmarl kilka dni temu ten chlopak co pisałam a on wynajmowal je od niedawna i je własnie co urzadzał......Nie wiem kiedy moje dziewczynki beda w nim spać.Głównie chodzi mi o spanie na górze.
a łozko takie IKEA | Łóżka dla gości i antresole | Łóżka piętrowe | TROMSÖ | Rama łóżka piętrowego
do tego bym kupila to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...e/10374/10426/ __________________

o kurcze ale spadek :szok::szok::szok:
a ja kurde tego badachimu szukałammmmmmm dla mojej do piętrowego dzięki za info gdzie go widziałam hehehheheh

moja ostatnio nie za bardzo za spaneim na górze jest Maks za to chce spać na górze i potem w nocy je zamieniamy
ale wczoraj jak się dowiedziała ze żeby przyszła wróżka zębuszka musiii spać u siebie bo nei wiem czy pisałam wyleciał w końcu jej ząbek

reklama
A od kiedy spia na takim łożku pietrowym, Ja to sie boje ze spadnie Vanesska .Ale żawsze chciała mieć:tak: A zabku pisałaś,moja sie pyta ciagle kiedy jej wypadnie:-D

Do góry