reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dicopeg a bóle brzuszka

SmerfnaAga30

Początkująca w BB
Drogie mamy, mam problem z 9 mc córka. Od dawna borykamy się z zaparciami i lekarz zalecił xenne junior. W aptece dostałam zamiennik, dicopeg. Trzy razy podałam córce i mam wrażenie że trzy razy bardzo źle reagowala na niego. Po pierwszym razie miała biegunkę, po drugim przez tydzień budziła się z płaczem, miała gorączkę i bolał ja brzuszek i za trzecim jest tak samo jak za drugim. Czy to możliwe że są to skutki uboczne dicopegu? Czy któraś mama miała podobna sytuację?

reklama
Moja córka to brała (była co prawda starsza) i bardzo nam to pomogło. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Nie sądzę, aby lek wywoływał gorączkę, może taki przypadek

Dicopegu jest makrogolem, to znaczy, że ściąga wodę do jelit by rozluźnić masy kałowe. Dlatego podając go dziecku trzeba pilnować, by odpowiednio dużo pilo. Nigdy nam się nie zdarzyła po nim biegunka. Choć moja córka brała makrogol o nazwie forlax. Oczywiście ten lek podaje się wg wskazań lekarza. Dawka jest dobierana do masy ciała dziecka

Do góry