Jasne, to oczywiście też ważne, nie dodałam tego pytania, ale już poprawiam
Program został wdrażany już w 2018 ale to był etap konkursowy, zakładam, że w momencie publikacji informacji na stronie gov.pl czyli 5.03.2019 to powinno już funkcjonować poprawnie, więc jeśli po tej dacie ktokolwiek miał problemy lub wymagał pomocy a jej nie otrzymał, albo nawet nie wiedział, że program jakiś istnieje i można się zgłosić to już nie wygląda to dobrze. Wiem też, że program jest realizowany jedynie w niektórych województwach. Chciałam też znaleźć osobę, która faktycznie z takiego programu miała okazję skorzystać.
+ też byłam ciekawa jak to wyglądało wcześniej, a jak pisałam temat według mnie mało zaopiekowany, i mimo, że sama nie byłam w ciąży, to patrząc na inne koleżanki nie jest to temat, o którym się mówi zbyt często. Oczywiście dobrze, że ktoś w ogóle się zreflektował i taki program powstał, ale myślę, że sporo jeszcze powinno się zmienić na lepsze bo jesteśmy kilka lat do tyłu, porównując z innymi krajami (przykład UK chociażby z kilku komentarzy wyżej.
I sam wątek też traktuję jako miejsce, żeby móc opowiedzieć o swojej sytuacji, czasem wygadanie się jest pomocne, szczególnie jeśli nikt wcześniej o to nie pytał