reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Depilacja w ciąży...

MalMal93

Fanka BB :)
Miasto
Łódź
Witam, przychodzę z dość nietypowym pytaniem do tych które jakoś sobie poradziły z tym "wyczynem".
Zaczęłam 29 tc (III wyczekiwany trymestr od początku 🥰). Jak wiadomo, brzuszek już urósł i muszę przyznać że golenie miejsc intymnych sprawia mi teraz już nielada wyzwanie...
Używałam do tej pory maszynki i olejku do golenia, teraz myślę o kremach do depilacji jednak za swojej kadencji życiowej, jeszcze przed ciążą, było wiele marek które mnie uczulały :(
Macie może jakiś pomysł lub podpowiedź które produkty na pewno nie uczulą?

reklama
Sama się chętnie dowiem, zazwyczaj robiłam sobie tylko 'strzyżenie' ale zastanawiam się czy nie zacząć używać maszynki, tyle że zawsze jak próbowałam to dostawałam totalny wysyp czerwonych krostek, niektóre aż przypominały pryszcze. I nie wiem może używać coś innego niż pianka do golenia?

Ja wciazy zawsze robiłam akcja depilacja w wannie :laugh2: na czują poprostu, wymoczone zmiękczone włoski bardzo łatwo się depiluje maszynką bez użycia specjalnych kremów czy pianek, wystarczy sam płyn do higieny intymnej.

Ja w zaawansowanej ciąży goliłam się pod prysznicem "na czuja" :D
Najpierw się wymoczyłam, napieniłam łono płynem do higieny intymnej i maszynka szła w ruch - nie zacięłam sie nigdy i nie miałam/nie mam krostek przez wrastające włoski.

reklama
reklama
Do góry