reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

reklama
Ja rodze SN w wodzie i mam nadzieje, ze to chociaz troche zredukuje stres dziecka i moje bole. Oby dwie metody maja plusy i minusy, moja kolezanka chwali sobie CC, bo tak bardzo bala sie porodu SN, tym bardziej ze dzidzius byl duzy a ona niska i drobna.
A tak odbiegajac od tematu wczoraj w nocy mialam jakies takie dziwne bole w podbrzuszu jak menstruacyjne, calkiem bolesne, ale nieregularne i zastanawiam sie czy to byly skurcze....:baffled:

hej laski;-)

ja mam takie pytanko do was, bo dowiedziałam się od położnej że w związku z tym iż kiedyś miałam wypalaną nadżerke mogę mieć problemy z rozwarciem:confused2:
wiem że nadżerke powinno się ruszać po porodzie, ale byłam młodziutka i nic nie wiedziałam a że jakis konował mnie leczył to tak to się skończyło.

No więc dowiedziłam się że zazwyczaj wtedy są problemy z rozwarciem , ale jak juz puści to ponoć odrazu jest duże i jest ok, no ale żeby do tego doszło to ponoć na poczatku jest masakra....:baffled:

Rozmawiałam na ten temat z siostrą, która tez kiedys przed ciążami miała wypalaną i przypomniało jej sie że faktycznie nie miała rozwarcia, urodziła po terminie , po pszczółkach które nic nie dały dopiero podwójna dawka oksytocyny podziałała a rozwarcie szło strasznie wolno....:baffled:

Odkąd się o tym dowiedziałam to zaczęłam się poważnie stresowac.... teraz naprawdę się boje że się będę męczyć....:-:)-(

Czy któraś coś wie na ten temat??

U mnie póki co nie ma nadżerki więc zabiegów nie miałam. Ale jak rodziłam F. to w pokoju byłam z laską, co rodziła 2 dziecko i po pierwszym miała wypalankę.....I pamiętam, że mówiła wówczas, że to cholerstwo tak przedłużyło jej poród a do tego miała wywoływany już w maksymalnym terminie, co ponoć u wieloródek rzadko się zdarza :szok:

Marzenixx, ja po wypalance urodziłam SN ponad czterokilowe dziecko, nie bylo problemow z rozwarciem i w sumie to pierwszy raz o tym słysze. natomiast slyszalam, ze wlasnie usuwanie nadzerki moze powodowac wczesniejsze rozwieranie, gdyz najzwyczajniej w swiecie szyjka jest juz "ruszona" i zablizniona.
Szuszu, wielorodka jest kobieta, ktora rodzi wiecej niz jeden raz. A jak wiemy CC to tez porod :-) wiec jak najbardziej.

Marzenixx - ja mam nadżerkę i nic z nią nie robię,bo gino powiedziała,że po porodzie może już jej nie być :-) niestety nic nie słyszałam o tym co piszesz...

reklama
bishopka jeny pocieszyłaś mnie, tego się będę trzymać :)))
taycia no ja po wypalance nie mam jej wogole , mam 29 lat a wypalanke mialam jak mialam 19 albo 20.... takze co ja wtedy wiedzialam.... tak to bym sie w zyciu nie zgodzila, ale coz.....
akutan to zapytaj koniecznie i daj znac :)

dzieki dziewczyny :)

Do góry