reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy zamykamy watek glowny??

Czy zamykamy watek glowny Grudzien 2009

• Wszystkich głosujących
    41
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A WIEC MALO NAS JEST NA ZAMKNIECIE BUUU ;P
TRUDNO no ale zauwazylam ze osoby nagle te co zadko sie pojawiaja prosze nagle sa:rofl2: tov taki moje przemyslenia ;p i nawet inny "obcy" maja cos do powiedzienia w tym temacie ...
Wika, nie pogniewaj się, ale w tym poście widzę podział. Podkreślam, to forum nie jest naszą własnością i wydaje mi się, że nie powinnyśmy decydować o jego zamknięciu lub nie. Tak jak nikt mnie nie może zmusić do pisania tu, tak nikt mi tego też nie może zabronić.
emwu bez otwarcia tego forum i bez tego co napisalysmy nie bylo by tej przyjani ... kto wie kogo jeszcze los nam tu podrzuci ??!!
Ja dołączyłam do forum dzieci w Stasia wieku gdy on miał jakieś 8 m-cy, zostałam przyjęta do grona tamtych mamusiek i nigdy nie odczuwałam by ktoś traktował mnie obco. Przestałam pisać bo czas mi na to nie pozwalał, a teraz czuję się już tylko grudniówką. Pisałam też na staraczkach, tam się poznałam z Maggie i z sentymentu czasami zerknę co u nich, czy niektórym się udało, wiem też, że Maggie jest tam bardziej stałą bywalczynią i chyba nawet modem. I by ktoś nie odebrał tego jako zarzut, chwała jej za to, bo mamy wolność słowa, wyrażania swoich poglądów i może wybrać jedną grupę do której przynależymy, ale może też wybrać ich kilka i żadnej nie faworyzować. To zależy od człowieka.

reklama
Nessi - to nie jest tak ,ze juz sie nie podoba.
Do tej pory pisalam na otwartym i bylo ok. Pokazalm tam swoja twarz i dzieci i bylo ok.
Dostalysmy jednak wybor na zamknac lub zostawic otwarty.
Skoro jest wybor to wybralam na TAK .
Gdyby nie bylo wyboru to zostalby otwarty i juz.
Poproszono nas o argumenty wiec argumentuje swoj wybor.

1) Sytuacja Anaoli rozpoczela cale zamieszanie.
I teraz podarzajac za Argumentami dziewczyn NIE Anaola powinna wziasc odpowiedzialnosc za to co pisze i nie pisac na forum o swoich problemach. Hmmm- a przeciez bylysmy jej potrzebne.
Mogla napisac na zamknietym?
Ale tam nikogo nie ma.
Mogla napisac - wejdzcie na zamkniety ale jej posty byly pisane pod wplywem emocji a nie racjonalnie podjetej decyzji z przewidzeniem takich konsekwencji ktore nastapily i zaskoczyly nas wszystkie.

2) Chcialam pochwalic sie Wam moimi cycolkami , weszlam na zamkniety i dupa - zdjecia nie dalo sie tam wstawic. Wstawilam na otwartym z pelna swiadomoscia. Zamkniety po raz drugi nie zadzialal.

3) W zeszlym tygodniu odkrylam ,ze szczere wypowiedzi wzbudzaja zainetresowanie osob trzecich nszymi personaliami co nie mialo miejsca wczesniej lub tego nie wiedzialam.

Generalnie - Jak dla mnie moze pozostac tak jak jest . Watek otwarty ale zamkniety powinien byc w lepszej formie tak aby mozna bylo wstawiac fotki i aby wiecej z nas bywalo tam z przyjemnoscia. tym ,ze nowe mamy beda sie czuly wyobcowane i musza miec tego swiadomosc.
Mysle ze problem prywatnych zdjec (jak np moje cyce :) ) juz rozwiazalysmy zamykajac album . Uwazam to za sukces.
Problem zwierzen - w tak ekstremalnych sytuacjach jak sytuacja Anaoli czy opisywanie naszych tesciowych, pracodawcow trzymajmy sie watku zamknietego.

Obawiam sie tylko ,ze bedzie tak :
- a gdzie emwu pracuje twoj M?
moge odpowiedziec , napisac -gowno Cie to obchodzi albo wejdz na zamkniety...
Szkoda ,ze bedziemy musialy tak skakac z otwartego na zamkniety albo pilnowac swoich wypowiedzi.

Jeszcze raz zaznaczam - generalnie to mi to dynda bo nie mam sekretow.
Jak bede miala to bede sie martwila.

Coz...zycie

Napisałam mea inni "obcy" chodziło mi z BB ale nie z naszej grupy... bo BB to jedno forum... Grudniówki 2009... - to Grupa ... to My .... i wiadomo ze bez nas by tej grupy tego forum nie bylo wiec nie rozumiem dlaczego ktors dziewczyna napisala juz nie pamietam jaka ze "nie mamy prawa sie zamykac ..." przed innymi grudniowkami... no walsnie ale jak nie mamy prawa skoro to MY JESTESMY TA GRUPA MY PISZEMY I MY JA CODZIENNIE TWORZYMY....

(notabene = ta dyskusja tez dotyczy tego tworzenia bo wlasnie w tym momencie tez dyskutujemy jakby bylo lepiej dla nas )...

Nessi - to nie jest tak ,ze juz sie nie podoba.
Do tej pory pisalam na otwartym i bylo ok. Pokazalm tam swoja twarz i dzieci i bylo ok.
Dostalysmy jednak wybor na zamknac lub zostawic otwarty.
Skoro jest wybor to wybralam na TAK .
Gdyby nie bylo wyboru to zostalby otwarty i juz.
Poproszono nas o argumenty wiec argumentuje swoj wybor.

1) Sytuacja Anaoli rozpoczela cale zamieszanie.
I teraz podarzajac za Argumentami dziewczyn NIE Anaola powinna wziasc odpowiedzialnosc za to co pisze i nie pisac na forum o swoich problemach. Hmmm- a przeciez bylysmy jej potrzebne.
Mogla napisac na zamknietym?
Ale tam nikogo nie ma.
Mogla napisac - wejdzcie na zamkniety ale jej posty byly pisane pod wplywem emocji a nie racjonalnie podjetej decyzji z przewidzeniem takich konsekwencji ktore nastapily i zaskoczyly nas wszystkie.

2) Chcialam pochwalic sie Wam moimi cycolkami , weszlam na zamkniety i dupa - zdjecia nie dalo sie tam wstawic. Wstawilam na otwartym z pelna swiadomoscia. Zamkniety po raz drugi nie zadzialal.

3) W zeszlym tygodniu odkrylam ,ze szczere wypowiedzi wzbudzaja zainetresowanie osob trzecich nszymi personaliami co nie mialo miejsca wczesniej lub tego nie wiedzialam.

Generalnie - Jak dla mnie moze pozostac tak jak jest . Watek otwarty ale zamkniety powinien byc w lepszej formie tak aby mozna bylo wstawiac fotki i aby wiecej z nas bywalo tam z przyjemnoscia. tym ,ze nowe mamy beda sie czuly wyobcowane i musza miec tego swiadomosc.
Mysle ze problem prywatnych zdjec (jak np moje cyce :) ) juz rozwiazalysmy zamykajac album . Uwazam to za sukces.
Problem zwierzen - w tak ekstremalnych sytuacjach jak sytuacja Anaoli czy opisywanie naszych tesciowych, pracodawcow trzymajmy sie watku zamknietego.

Obawiam sie tylko ,ze bedzie tak :
- a gdzie emwu pracuje twoj M?
moge odpowiedziec , napisac -gowno Cie to obchodzi albo wejdz na zamkniety...
Szkoda ,ze bedziemy musialy tak skakac z otwartego na zamkniety albo pilnowac swoich wypowiedzi.

Jeszcze raz zaznaczam - generalnie to mi to dynda bo nie mam sekretow.
Jak bede miala to bede sie martwila.

Coz...zycie

Dzięki za odpowiedź :)

Ja również podtrzymuję swoje zdanie :)
wyraziłam je i z mojej strony od tego tematu trzymam się z daleka :))

mamastacha no wlasnie ten cudzysłow "....." mial byc wlasnie do tego zeby nie bylo to odebrane jako podzial ... w sensie "obcy" ze nie ja nie Ty tylko jakis nowy nick .... z BB ... chodzilo mi akurat o dziewczyne moderatorke ... ktora osttanio cos tu napisala zuza czy jakos tajoks

Mysle ,ze cala dyskusja i argumentacja odrobinke przerosla problem.

ale jszcze dodam :)

To troszke tak jak sie idzie do fryzjera i sie dyskutuje o wszytkim siedzac na krzesle i majac dookola pelno bab z osiedla. Gada sie , plotkuje, ploty sie roznosza. Wiadomo - idzie sie do osiedlowego fryzjera to trzeba uwazac co sie gdzie mowi. I nagle pobil mnie maz i mam ochote powiedziec to fryzjerce bo zapalalam zaufaniem. Jednak pelno bab dookola to prosze ja o przejscie na zaplecze co by te baby nie slyszaly . Potem wracam na krzeslo i dalej o dupie maryny. Po tych zwierzeniach jestesmy sobie blizsze i nastepnym razem ona wola mnie na strone i mowi ze sie z chlopem poklocila. Wracamy i dalej pierdzielimy o kolorach farb do wlosow. Do dyskusji wlacza sie reszta bab bo to w koncu fryzjer :)
Po kilku miesiacach stwierdzam ze ta fryzjerka to fajna babka i lubie z nia gadac nie tylko o farbach i wlosach. Wtedy podejmujemy decyzje ,ze moze zaczniemy sie spotykac u mnie w domu na kawke i gadac jak kolezanki. Oczywiscie wlosy bede nadal robila u niej w zakladzie. I wtedy , slyszac to - wszystkie babki w kolejce - zaczynaja mowic - o nie , nie . Nie mozecie spotykac sie w domu. Tu jest wasze miejsce spotkac. My chcemy was sluchac. A jak macie problem to macie isc na zaplecze. A moze nawet uda nam sie podsluchac co tam na tym zapleczu gadacie. Na co ja mowie. Ty ruda tez jestes fajna i czesto u tego fryzjera bywasz to tez chodz do mnie na kawke . A blondyna w krzyk. Ja z wami nie gadalam ale zawsze was podsluchiwalam. Miedzy plotkami osiedlowymi doradzalyscie mi jakie odzywki uzywac. Macie tu zostac i juz. To jest fryzjer i moglyscie sie spodziewac ,ze wszyscy wiedza wszytko.

To tak dla rozbawienia ...:)
Jak juz napisalam - ja tam nie mam sekretow i o swoich dzieciach i mezu moge gadac nie wychodzac na zaplecze.

Ja mysle mea ze raczej to jest wymiana zdan a jak kazda ma swoje tego sie trzyma... jakos nie widze tu kutni .. ;) ale moze sie myle w kazym badz razie do mnie nie trzeba pisac mamo stacha nie pogniewaj sie bo przeciez to jest wymiana zdan jak mozna sie kucic lub gniewac? ja tego nie rozumiem ...
dystans dystans dystans to podstawa w zyciu nie tylko na forum ;)

reklama
Emwu dobrze napisałaś, odnoszę wrażenie, że Dziewczyny nie odróżniają zamknięcia wątku grudniówki 2009, czyli zwykłych pogaduszek, od zamknięcia całego forum dla wszystkich!
Ja się absolutnie na nikogo nie zamykam, wręcz przeciwnie:tak: Ale skoro jesteśmy kumpelami, które z dnia na dzien stają się sobie coraz bliższe sądzę, że swobodniej na zamkniętym wątku rozmawiać.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry