reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to plamienie implantacyjne?

Wygląda na zalany. Powtórz jutro z porannego moczu.

Popołudniu mogły nie wyjść bo inna czułość i/lub rozcieńczony mocz.
Właśnie postępowałam zgodnie z instrukcja 3 trzy kropelki testu nie robię pierwszy raz z tym ze właśnie zastanawiam się czy to ze był robiony około 3 godziny później może mieć wpływ na wynik mimo ze test był tej samej czułości

reklama
Właśnie postępowałam zgodnie z instrukcja 3 trzy kropelki testu nie robię pierwszy raz z tym ze właśnie zastanawiam się czy to ze był robiony około 3 godziny później może mieć wpływ na wynik mimo ze test był tej samej czułości
Wiesz co, dla mnie ten ze zdjęcia ma jakaś taka dziwna plamę dookoła kreski (być może to tylko na zdjęciu). I tak jak mówię mocz mógł być rozwodniony za bardzo. Zrób jutro jeszcze jeden, może innej firmy o czułości 10.

Nie chcę ci dawać złudnej nadziei. Ogólnie przyjęte jest, że beta osiąga odpowiedni poziom po ok 48h po implantacji.

Jednej strony ostatnia miesiączka była dawno. Cykle masz nieregularne i długie. A to nie jest czynnik sprzyjający. Z drugiej jednak nie wiesz nawet kiedy był czas płodny, o owulacji nie wspomnę. A ta zawsze może się przesunąć.

Plamienie mogło być spowodowane różnymi czynnikami np. otarciem w czasie stosunku, albo jakimiś zawirowaniami hormonalnymi. Ale jeżeli założyć, że było to plamienie implantacyjne, to mogło być na badanie za wcześnie. Myślę, że gdybym była na twoim miejscu powtórzyła bym betę dla świętego spokoju za 2-3 dni.
Dziękuję za odpowiedź :)
A czy warto, abym np. jutro rano powtórzyła test ciążowy?

Nie chcę ci dawać złudnej nadziei. Ogólnie przyjęte jest, że beta osiąga odpowiedni poziom po ok 48h po implantacji.

Jednej strony ostatnia miesiączka była dawno. Cykle masz nieregularne i długie. A to nie jest czynnik sprzyjający. Z drugiej jednak nie wiesz nawet kiedy był czas płodny, o owulacji nie wspomnę. A ta zawsze może się przesunąć.

Plamienie mogło być spowodowane różnymi czynnikami np. otarciem w czasie stosunku, albo jakimiś zawirowaniami hormonalnymi. Ale jeżeli założyć, że było to plamienie implantacyjne, to mogło być na badanie za wcześnie. Myślę, że gdybym była na twoim miejscu powtórzyła bym betę dla świętego spokoju za 2-3 dni.
Cześć dziewczyny, miesiączki jak nie było, tak nie ma dalej.
Więcej testów po becie już nie robiłam.
Wczoraj wieczorem bolał mnie lewy jajnik, w nocy również się przebudziłam i czułam że boli. Innych dolegliwości przy tym nie mam. Może niedługo przyjdzie miesiączka?

Cześć dziewczyny, miesiączki jak nie było, tak nie ma dalej.
Więcej testów po becie już nie robiłam.
Wczoraj wieczorem bolał mnie lewy jajnik, w nocy również się przebudziłam i czułam że boli. Innych dolegliwości przy tym nie mam. Może niedługo przyjdzie miesiączka?
No nie jest to wykluczone.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry