reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to plamienie implantacyjne?

Nie chcę Ciebie załamywać ale te testy mają taką kreskę fabryczną. Niestety robiłam je już i prawie każdy pokazuje tą kreskę [emoji849]potrafi się Ona pojawić w przeciągu kilku sekund. Wyrzuć te testy do kosza i kup normalny nie wiem w rossmanie bądź aptece. Te stesty potrafią oszukać w jedną jak i w drugą stronę

reklama
Nie chcę Ciebie załamywać ale te testy mają taką kreskę fabryczną. Niestety robiłam je już i prawie każdy pokazuje tą kreskę [emoji849]potrafi się Ona pojawić w przeciągu kilku sekund. Wyrzuć te testy do kosza i kup normalny nie wiem w rossmanie bądź aptece. Te stesty potrafią oszukać w jedną jak i w drugą stronę
Rozumiem, tylko sprawdzałam poprzednie testy - te same, na tamtych nie mam takiej kreseczki.

Bo nie na każdym wychodzą te kreski. Na 10 Ci nie wyjdą, a na 1 tak i na odwrót [emoji6]
Naprawdę lepiej kupić trochę droższe co nie oznacza, że też nie oszukają. Jak masz możliwość to najlepiej idź na bete [emoji6][emoji6][emoji6]
Rozumiem, tylko sprawdzałam poprzednie testy - te same, na tamtych nie mam takiej kreseczki.

Jeżeli plamienie miałaś wczoraj, to na test z moczu trochę za wcześnie. Beta po implantacji poziom wykrywany we krwi osiąga po ok 48h, w moczu trochę później. Powtórz test za kilka dni jeżeli@ nie przyjdzie. A najlepiej idź na betę.

Co to znaczy nieregularne cykle? Ile dni trwają? Wiesz kiedy były dni płodne? Ile jesteś po terminie miesiączki? Bo bez takich informacji ciężko cokolwiek powiedzieć. Ogólnie od 2 lutego minęło bardzo dużo czasu. Oczywiście owulacja mogła się przesunąć. Ale jeżeli test za kilka dni wyjdzie negatywny, ja bym się skonsultowała z ginekologiem.
Ostatnią miesiączkę miałam 4 lutego i do tej pory się nie pojawiła. Co do cykli - bywało, że miałam miesiączkę co 30 dni, a nieraz np. 40 dni ..

reklama
Ostatnią miesiączkę miałam 4 lutego i do tej pory się nie pojawiła. Co do cykli - bywało, że miałam miesiączkę co 30 dni, a nieraz np. 40 dni ..
Czyli kiedy był czas płodny nie wiesz? W takim razie, zrobiłabym test za kilka dni lub poszła na betę. Bo nie wiadomo ile dpo jesteś. A jeżeli mimo wszystko okaże się, że w ciąży nie jesteś (oczywiście, życzę dwóch kresek) to z tymi cyklami powinnaś udać się do lekarza. Nieregularne i długie cykle mogą być spowodowane np. policystycznymi jajnikami, a to utrudnia zajście w ciążę.

Do góry