taka_matka
Fanka BB :)
My tak funkcjonujemy już prawie 7 miesięcy niestety. Najgorsze jest jak się obudzi w środku nocy albo nad ranem i nie chce dalej spać tylko stanie w łóżeczku i się drze. Przez zęby mamy już kompletnie rytm dnia rozbity, bo potrafi w nocy nie spać ze dwie godziny albo budzić się co pół godziny. Zasypia po 22 i czasem koło 1 już nie chce spać. Czasem wstaje o 8, a czasem jak w nocy budzi się co chwilę śpi do 10. W ciągu dnia też drzemki różnie. Nie ma stałej pory spania. Za miesiąc idzie do żłobka, a ja wracam do pracy i nie wiem jak to będzie z tym jej spaniem. U nas zęby też szły jedne po drugich. Przy jedynkach i dwójkach w ciągu 6 tygodni wyszło nam 6 zębów. Czytałam gdzieś, że jak zęby idą ciężko to dzieci tak właśnie źle sypiają. I u jednych to mija jak wszystkie zęby wyjdą, u innych nawyk budzenia się w nocy zostaje i trzeba od nowa pracować nad prawidłowym snem. Ja się tylko tym pocieszam, że mojej córce zęby idą w miarę szybko, bo na 15 miesięcy ma 12 zębów i 4 w drodze. Górne 3 liczę, że do Świąt wyjdą, a dolne po Nowym Roku. Zostaną tylko 5, czyli niedługo po 2 urodzinach powinna mieć już wszystkie zęby. Życzę dużo cierpliwości, bo tylko to nam teraz pozostało i szybkiego zakończenia procesu ząbkowania.właśnie mój mały na ogół jest nerwowy i idzie mu ząb po zębie...dwa miesiące już praktycznie mamy problem ze spaniem wyszły dwójki tydzień był spokoj i potem od nowa nerwy , płacze , nie śpi w nocy się budzi ciągle, też wszystko gryzie w tym mnie , masakra jakaś po prostu