reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to może być plamienie implatacyjne?

alaml

Aktywna w BB
Dzisiaj byłby 6 dzień opóźnionej miesiączki, ale nie wiem czy dostałam okresu czy może być to plamienie implatacyje. Barwa jest zbliżona do brązu, a konsystencja rozwodniona.
Okres mam regularny już od paru ładnych lat. 2 miesiące temu poroniłam biochemicznie i mimo to okresy miałam o czasie.

reklama
Dzisiaj byłby 6 dzień opóźnionej miesiączki, ale nie wiem czy dostałam okresu czy może być to plamienie implatacyje. Barwa jest zbliżona do brązu, a konsystencja rozwodniona.
Okres mam regularny już od paru ładnych lat. 2 miesiące temu poroniłam biochemicznie i mimo to okresy miałam o czasie.
Może po prostu okres Ci się rozkręca.
W moim przypadku plamienie implantacyjne trwało równo 24, było brązowo czerwone. Po dwóch dniach zrobiłam test i był wyraźnie pozytywny.

Czekaj na rozwój sytuacji :)
Ja co miesiąc plamiłam ( na brązowo, albo jasno brązowo ) przed miesiączką po poronieniu :/
Wiecznie miałam nadzieję że to plamienie implantacyjne ale niestety nie....
Jak zaszłam w ciążę plamiłam tak samo w dniu planowanej miesiaczki na brązowo z tym że po dwóch dniach całkowicie ustało :)
Wtedy zrobiłam test i wyszedł pozytywny.
Powodzenia dla Ciebie ! :)

Może po prostu okres Ci się rozkręca.
W moim przypadku plamienie implantacyjne trwało równo 24, było brązowo czerwone. Po dwóch dniach zrobiłam test i był wyraźnie pozytywny.
O 6:00 się zaczęło. Do tej pory leci tego mało lub na papierze nic nie ma....
Moje okresy przeważnie zaczynały się dosyć mocno

O 6:00 się zaczęło. Do tej pory leci tego mało lub na papierze nic nie ma....
Moje okresy przeważnie zaczynały się dosyć mocno
Ogólnie to nie sugerowałabym się tym jak twoje miesiączki wyglądały wcześniej. Co miesiąc może być inaczej a ma na to wpływ mnóstwo rzeczy: stres, dieta, podróże, leki czy suplementy, które stosujesz a tez poronienie, którego doświadczyłaś.
Podejdź do tego na chłodno bo jeśli to ciąża to w niej będziesz :) życzę powodzenia
A jeśli chodzi o moje plamienie to tez w ciągu tych 24h nie zawsze widziałam na papierze plus czułam kłucie w okolicach jajnika z którego miałam owulacje :) i w moim przypadku zauważyłam różnice plamienia implantacyjnego a takiego, które jest przed okresem - ale pamiętaj, to tylko moj przypadek, który nie jest wyznacznikiem

reklama
Jeśli chodzi o lekarza to nie byłam...
To owulacja mogła się przesunąć.

Jednak równie dobrze może się z tego rozkręcić miesiączka. W przypadku cyklu nie ma czegoś takiego jak zawsze... Chyba, że "zawsze cos się może zmienić". Czekaj. Jak okres nie przyjdzie to zrób za dwa trzy dni test. Jeżeli to implantacja to po takim czasie wyjdzie pozytywnie

Do góry