reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to może być ciąża?

Witam was, sytuacja wygląda następująco.
Okres spóźnia mi się już 20 dzień. Nigdy nie miałam aż takiego opóźnienia... Ostatnia miesiączka była 27 grudnia i trwała tylko 3 dni. Wraz z narzeczonym nie stosujemy żadnych środków antykoncepcji. Robiłam 2 testy, ostatni 2 dni temu. Wyszły negatywne. Zauważyłam też wczoraj zabrazowiony śluz, myślałam że może miesiączka lecz dziś nadal nic...
Obecnie przebywamy za granicą więc zwyczajne udanie się do lekarza i zrobienie testów z krwi nie było dla mnie takie oczywiste. Przed wyjazdem 15 grudnia byłam u ginekologa na badanich kontrolnych i wszystko było w porządku.
Dodam, że od tygodnia sutki są bardziej tkliwe.
Mylą mnie natomiast te negatywne testy.
Co sądzicie o tej sytuacji? Bo ja już sama nie wiem co myśleć :(

reklama
Okres spóźnia mi się już 20 dzień. Nigdy nie miałam aż takiego opóźnienia... Ostatnia miesiączka była 27 grudnia i trwała tylko 3 dni. Wraz z narzeczonym nie stosujemy żadnych środków antykoncepcji. Robiłam 2 testy, ostatni 2 dni temu. Wyszły negatywne. Zauważyłam też wczoraj zabrazowiony śluz, myślałam że może miesiączka lecz dziś nadal nic...
Obecnie przebywamy za granicą więc zwyczajne udanie się do lekarza i zrobienie testów z krwi nie było dla mnie takie oczywiste. Przed wyjazdem 15 grudnia byłam u ginekologa na badanich kontrolnych i wszystko było w porządku.
Jeżeli ból sutków byłby spowodowany ciążą, to testy byłyby pozytywne. Objawy ciąży pojawiają się po zagnieżdżeniu i rozpoczęciu produkcji hormonów ciążowych. Tak długi brak miesiączki może mieć wiele przyczyn, więc mimo wszystko skonsultuj się z lekarzem. To , że w grudniu było wszystko ok, nie znaczy, że sytuacja nie uległa przez te dwa miesiące zmianie.

Według mnie to nie ciaza , po tylu dniach juz testy by się nie myliły, musisz jakos umówić się do lekarza ,tylko on Ci powie co jest powodem zatrYmanaia @

Idź do lekarza. Jesli nie możesz, to przynajmniej zrób badanie beta HCG z krwi (nawet za granicą to drobny wydatek). Wtedy bedziesz mieć pewność, czy jesteśw ciąży czy nie.

Do góry