reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża?

Słabe ale potwierdzające ciążę. Oceniłam ponieważ wykonałam 3 testy i sądzę, że trzy nie mogłyby się „pomylić” a zrobiłam to po spóźnieniu ponieważ od 2 lat nie zachodziłam w ciążę a spóźnienia do 4 dni pojawiały się. W dniu dzisiejszym już mocna… proszę zdjęcie 🙂

Załączniki

• IMG_2745.jpeg
    IMG_2745.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 135
reklama
jak oceniłaś, że kreski są za słabe? Nie da się po nasyceniu kreski ocenić zaawansowania ciąży. To nie testy ilościowe (jak betahcg), a jakościowe, czyli tylko wykrywają hormon. Wystarczy, że mocz jest bardziej rozrzedzony i kreski będą jaśniejsze 🤷 są też kobiety, u których w moczu stężenie betahcg jest relatywnie niskie. Po co bez sensu stresujesz autorkę?
Dokładnie. Tyle razy się tu na forum też pisze, żeby po wybarwieniu kresek nie oceniać, czy ciąża rozwija się prawidłowo.

Słabe ale potwierdzające ciążę. Oceniłam ponieważ wykonałam 3 testy i sądzę, że trzy nie mogłyby się „pomylić” a zrobiłam to po spóźnieniu ponieważ od 2 lat nie zachodziłam w ciążę a spóźnienia do 4 dni pojawiały się. W dniu dzisiejszym już mocna… proszę zdjęcie 🙂
Dodam tylko, że wykonałam 7 testów i z różnych firm. 5 pokazało słabą kreseczkę a dwa z porannego moczu dziś taka jak na załączonym obrazku. 🥰🥰🥰

Dlatego pytałam czy wiesz kiedy miałaś owulację? Bo jak na tydzień spóźnienia to te pierwsze kreski były słabe. Ale jeżeli owu była póżniej niż normalnie powinna być to i kreski mogły być słabsze.

Zadaje Ci pytanie a Ty nawet nie potrafisz na nie odpowiedzieć. No cóż, powodzenia.
Gratuluję kultury i zwracania się w ten sposób do osoby w początkach ciąży. Nie muszę odpowiadać na Twoje pytanie ale skoro Ci tak zależy to TAK wiem kiedy miałam owulację posiadam zegarek garmin, który monitoruje to i zapisuje już od ponad roku. Czy teraz Ci lepiej? Również powodzenia :)

reklama
Do góry