reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża? Pomocy!!!

u mnie 2 dni po planowanej miesiączce beta z krwi była ujemna, po 2 tyg dalej brak krwawienia, test z moczu ujemny, po 3 tyg z moczu ujemny, po 3,5 tyg opóźnienia okresu, wyszła lekka kreska, na następny dzień znowu lekka kreska, później brak, poszłam na bete, już było 360, a dopiero po 4 dniach od bety ciemna kreska z moczu. cykle miałam 35 dni, wg miesiączki termin wypada na 20.10, a wg usg robionego 3 tyg temu byłam wtedy w 7. tygodniu ciąży. u mnie okresy zawsze były regularne, owu musiałam mieć tydzień przed miesiączką, w dniu w którym robiłam pierwsza betę, ujemna, musiało dojść do implantacji, a z moczu nie wychodziło długi czas, mimo, że kupowałam te testy od 10... i też chodziłam wkurzona, bo walić to, że nie zaszłam, tylko czemu okresu nie ma i diagnostyka wszystkich hormonów to tak długo i będzie problem, bo przecież hormony powinno się robić w danym dniu cyklu, chociaż ja po 2 tyg od planowanej miesiączki czułam już mdlosci, senność, wzdęcia, zaparcia itd. a testy dalej ujemne. po temperaturze mówiłam swojemu, że muszę być w ciąży, bo jak zawsze miałam 36,3, tak wtedy już miałam 36,7-36,9. i się okazało, że się nie myliłam! także daj sobie czas jeszcze, za kilka dni zrób bete, może będzie jak u mnie!

reklama
6 dni spóźnienia to kreska powinna być już gruba. Jeżeli każdy test wygląda tak samo to nie wiem czy to idzie w dobrym kierunku. Jeżeli odwolalas wizytę to zrób w między czasie betę. Ona rozwieje wszelkie wątpliwości.
no niekoniecznie. dałam niżej post jak było u mnie. dopiero po 3 tyg ponad zaczęły wychodzić z moczu

i się martwiłam, że skoro beta jest dodatnia, a testy ledwo ledwo wychodzą, to pewnie pozamaciczna itd, że coś jest nie tak z fasolą. a się okazało, że beta pięknie przyrasta i jak zrobiłam z moczu wieczornego po kilku dniach od pierwszego ledwo dodatniego testu z moczu, już na wieczornym była piękna krecha

tak. Najlepiej zrób tak, żeby jednego dnia zrobić badania z krwi i potem jak beta będzie pozytywna po 48h znowu zrobić badania z krwi. Wtedy sprawdzisz czy przyrost jest prawidłowy
Nie wytrzymałam i zrobiłam kolejny test. Dzisiejsze zdjęcie. Według testu wykrywa stężenie hormonu od 25.

Załączniki

• IMG_20230420_194838.jpg
    IMG_20230420_194838.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 176
reklama
Do góry