Hope99
Fanka BB :)
Przy tak delikatnych kreskach- tak.A czy to możliwe żeby 5 testów się myliło?
Ale równie dobrze może to być ciąża.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przy tak delikatnych kreskach- tak.A czy to możliwe żeby 5 testów się myliło?
nie ma co się sugerować opóźnieniem okresu, jeżeli okresy są nieregularne. Autorka napisała, że cykle ma ponad 30 dni. Najbardziej miarodajna jest owulacja, która mogła się opóźnić i jeżeli nie jest monitorowana to równie dobrze autorka może być jeszcze spokojnie kilka dni przed okresem. Sama mam nieregularne cykle i mi bardzo blada kreska wyszła jakoś w 33dc.. jeszcze bledsza niż u autorki. Zgodzę się co do jednego. Beta HCG z krwi jest najbardziej miarodajna i warto ja zbadać, jak również przyrost po 48 h.6 dni spóźnienia to kreska powinna być już gruba. Jeżeli każdy test wygląda tak samo to nie wiem czy to idzie w dobrym kierunku. Jeżeli odwolalas wizytę to zrób w między czasie betę. Ona rozwieje wszelkie wątpliwości.
Ale autorka nie napisała,że są nieregularne. "Zazwyczaj" brzmi tutaj jak regularnie. Oczywiście,że owulacja mogła się opóźnić. Ale zastanawiające jest to,że każdy z tych 5 testów ma taką samą kreskę a robione są w odstępie kilku dni i o różnym czasie.nie ma co się sugerować opóźnieniem okresu, jeżeli okresy są nieregularne. Autorka napisała, że cykle ma ponad 30 dni. Najbardziej miarodajna jest owulacja, która mogła się opóźnić i jeżeli nie jest monitorowana to równie dobrze autorka może być jeszcze spokojnie kilka dni przed okresem. Sama mam nieregularne cykle i mi bardzo blada kreska wyszła jakoś w 33dc.. jeszcze bledsza niż u autorki. Zgodzę się co do jednego. Beta HCG z krwi jest najbardziej miarodajna i warto ja zbadać, jak również przyrost po 48 h.
testy są robione dzień po dniu. Autorka dodała zdjęcie tylko jednego testu i nie wiemy jak wyglądał pierwszy test. U mnie różnice między rannym testem a wieczornym były prawie znikome. Pozatym wyprawienie testu nie sugeruje poziomu beta HCG w krwi. Każdy test wyprawia się inaczej.Ale autorka nie napisała,że są nieregularne. "Zazwyczaj" brzmi tutaj jak regularnie. Oczywiście,że owulacja mogła się opóźnić. Ale zastanawiające jest to,że każdy z tych 5 testów ma taką samą kreskę a robione są w odstępie kilku dni i o różnym czasie.
Wybarwia chyba. Tak, zgodzę się z tym. Jednak moim zdaniem trzeba też brać pod uwagę ten negatywny scenariusz a nie tylko głaskać po głowie.testy są robione dzień po dniu. Autorka dodała zdjęcie tylko jednego testu i nie wiemy jak wyglądał pierwszy test. U mnie różnice między rannym testem a wieczornym były prawie znikome. Pozatym wyprawienie testu nie sugeruje poziomu beta HCG w krwi. Każdy test wyprawia się inaczej.
tak miało być wybarwia. Trzeba brać pod uwagę każdy scenariusz, dlatego pierwsze co zasugerowałyśmy to wykonanie badań z krwi, bez tego ciężko potwierdzić bardzo wczesną ciąże. Odradziliśmy również wizytę u lekarza, bo to teraz strata czasu i pieniędzy. Ja tez mogę powiedzieć, że zazwyczaj mam cykle powyżej 30 dni i to nie sugeruje regularności, bo raz mogę mieć okres w 32, a raz w 36-37 i to już jest prawie 5 dni różnicy.Wybarwia chyba. Tak, zgodzę się z tym. Jednak moim zdaniem trzeba też brać pod uwagę ten negatywny scenariusz a nie tylko głaskać po głowie.
Czyli nadal regularne. Ja mogę mieć nieregularne cykle bo raz trwa 45 dni a kolejny np 62. Ale to już jest temat do innej dyskusji.tak miało być wybarwia. Trzeba brać pod uwagę każdy scenariusz, dlatego pierwsze co zasugerowałyśmy to wykonanie badań z krwi, bez tego ciężko potwierdzić bardzo wczesną ciąże. Odradziliśmy również wizytę u lekarza, bo to teraz strata czasu i pieniędzy. Ja tez mogę powiedzieć, że zazwyczaj mam cykle powyżej 30 dni i to nie sugeruje regularności, bo raz mogę mieć okres w 32, a raz w 36-37 i to już jest prawie 5 dni różnicy.