reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża? Pomocy!!!

reklama
Różne firmy. Płytkowe i strumieniowe. Różne stężenia. Wyglądają bardzo podobnie. Coś widać, lecz jest to słaba kreska.
w takim razie beta jest na bardzo niskim poziomie. Tak jak wyżej owulacja mogła się przesunąć i tak się zdążą w nieregularnych cyklach. Na spokojnie powtórz sobie test jutro rano z porannego moczu. Co do wizyty u lekarza i tak pewnie dostaniesz skierowanie na badanie z krwi. Jeżeli nie płacisz za wizytę to idź. Jak wizyta prywatnie to nie ma sensu tak wcześnie, bo lekarz nie potwierdzi ciazy bez wyniku z krwi, a na usg nic nie zobaczy.

Najbardziej wiarygodna będzie beta. Ja zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i był negatywny, a tydzień później dwie grube krechy i beta 1500 bodajże 😅 Zrób test rano, ale odczekaj z trzy dwa -trzy dni, jak podpowiadają dziewczyny :)

U mnie na usg było coś widać dopiero 2 tyg od pierwszego takiego bladziocha.. wiec czasami lepiej iść trochę później niż pójść za wcześnie i się stresować, że nic nie było na usg.

reklama
Do góry