reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

może tak byc, owulacja nie zawsze wypada równo w połowie cyklu, jak pojawi się później to termin @ też się przesunie, czyli test może jeszcze nie wyjść. na jednym forum dziewczyna pisała, że zaszła w ciąże 4 dni przed planowaną @ i test wyszedł pozytywny dopiero dwa tygodnie później. A ile minęło dni od terminu @?
już doczytałam, to możesz śmiało jutro zrobić z samego rana test albo jak masz dużo cierpliwości to poczekać jeszcze parę dni na ewentualną @

Ostatnia edycja:
reklama
poczekam tak mysle do czwartku, wtedy będzie równo tydzien jak powinnam dostac @;-) W sumie od moze pol roku mam w miare regularne cykle i wiem, że mogło mi się to wszystko poprzesuwać. dziękuje za pomoc:-)

hej:)jestem tu nowa i mam nadzieję, że do grona chętnie mnie przyjmiecie.
Co do objawów to pierwsze co brak miesiączki,pozytywny test <2testy>,tkliwe i nabrzmiałe piersi. Zaczyna mi się koniec 5 początek 6 tyg. U ginekologa byłam w 4 tyg i jeszcze nic nie było widać na USG.Dziś w nocy poraz pierwszy miałam takie wymioty, że myślałam, że schodzę ze świata to bardzo męczące:no:ehhh ile jeszcze przede mną..

Moje objawy zanim dowiedziałam się o ciąży:
-bóle brzucha jak na @
-zawroty głowy
-nabrzmiałe i bolesne piersi
-brak @
Okres spóźniał mi się ponad tydzień więc zrobiłam test i po chwili pojawiła się druga, nieco bledsza kreseczka :-D
Objawy obecne (5t3d):
-nadal bolesne piersi
-swędzące brodawki
-zawroty głowy
-wrażliwość na zapachy
-od kilku dni mega mdłości

Ogólnie w tej chwili czuję się źle :-( Oby długo mnie nie trzymało

My wczoraj byliśmy u lekarza na kontroli i pierwszy raz widziałam naszą dzidzię już jako dzidzię a nie masę z serduszkiem:tak:
Już bylo widać dokładnie główkę, kręgosłupik, rączki i nóżki:-D
o mało się nie poryczałam ze szczęścia!!!;-)
Wspaniałe uczucie! Trzymam kciuki za wszystkich, którzy się starają!

A co do dalszych objawów, to mogę stwierdzić, że mam spokój:-)
Mdłości nie mam praktycznie wcale, czasami tylko leciutko coś odczuwam pod wieczór, piersi przestały mnie boleć, za to ból przeniósł się na sutki:szok:okropnie bolą i to jedyne co tak daje popalić;-) aaa no i oczywiście spanie! ciągle bym spała! wczoraj już o 20.30 mnie nie było;-)

Pozdrawiam Was moje Drogie!

Jestem w 6tc i najwcześniejszymi objawami ciąży były bolesne, tkliwe piersi, ból w podbrzuszu porównywalny do tego przed okresem ale jednak o troszkę innym nasileniu oraz takie ogólne rozbicie jakby przed grypą;-)

Teraz doszły poranne mdłości i ogólna niechęć do jedzenia, mam ochotę tylko na lekkie i beztłuszczowe dania. Czuję również większe zmęczenie niż zazwyczaj.

Ale mam gdzieś te objawy, bo jestem bardzo szczęsliwa, 7stycznia jadę na kolejne USG- będzie już znacznie więcej widać, nie mogę się doczekać...

Ostatnia edycja:
Ja dowiedziałam się że będę miała dzidziusia w pierwszy dzień świąt. Teraz już się oswajam z tą myślą, gdybym wiedziała wcześniej to ile rzeczy by się nie zrobiło przez ten miesiąc, a dodam że jestem w 4 tyg i 6 dniu ciąży:tak: Byłam u ginekologa i widziałam już bijące serduszko, co podobno w tak wczesnej ciąży rzadko widać:-) Ogólnie jeśli chodzi o ból brzucha to cały czas od około 3 tygodni czuję się jakbym miała okres, bóle piersi, bóle brzucha (ale wiem, że to rozciąganie się macicy), do tego myślałam, że dostałam zapalenia stawów kolan i barków, ale na wynikach krwi wyszło, że nie ma żadnego zapalenia. Wszystko zniosę ale ten ból stawów tak koszmarny jest, że już brak mi sił. Dziś byłam u reumatologa i dosłownie zaczęła się śmiać "że ja w takim stanie przez lekarza rodzinnego zostałam tu skierowana":baffled::confused: Dała mi naproxen do smarowania i taki płyn, którym podobno nawet niemowlaczki można smarować, więc jestem już troszkę spokojniejsza. Poza tym mam 26 lat, a jestem zdziwiona jak małe dziecko, że mogę mieć dzidzię:sorry2: Poza tym zastanawiałam się momentami czy aby nie jestem bezpłodna, bo było tyle możliwości ciąży, a tu taki bęc:sorry2:

ja do tej pory tez myslalam ze jestem w ciazy, mialam wiele objawow o tym swiadczacych ale od 3 dni kompletnie nic! boli mnie tylko kość łonowa, mialyscie tak kiedys? dzis robilam test, negatywny.... a to 35dc, cykle mam regularne co 30 dni i nie wiem czemu sie spoznia, mysle ze test juz by wykazal ciaze gdybym w niej byla.... jak sadzicie?

reklama
ja do tej pory tez myslalam ze jestem w ciazy, mialam wiele objawow o tym swiadczacych ale od 3 dni kompletnie nic! boli mnie tylko kość łonowa, mialyscie tak kiedys? dzis robilam test, negatywny.... a to 35dc, cykle mam regularne co 30 dni i nie wiem czemu sie spoznia, mysle ze test juz by wykazal ciaze gdybym w niej byla.... jak sadzicie?
myśle, że test powinien już coś pokazac ale u mnie druga bardzo wyraźna kreska była dopiero po tygodniu od terminu @. Dla pewnosci jeśli nie przyjdzie @ to powtórz test za dwa dni ( hormon ciązowy wzrasta w ciągu 48 godzin o 66%)

U mnie pierwsze objawy pojawiły się dopiero po pozytywnym teście, wczęsniej dawala mi do myslenia temperatura 37,4 który utrzymuje się do dzisiaj :-)
a objawy po teście to: nabrzmiałe piersi, rozdrażnienie i problemy z zasypianiem.

Najsmieszniejsze jest to, że we wcześniejszych cyklach jak zbliżał się termin@ to ja juz miałam wszystkie objawy ciąży :rofl: ( co ta psychika potrafi ) a teraz jak już się naprawdę udało to nic :szok:

Do góry