reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
hej:) pierwszy raz pisze na takim forum, zastanawiam się czy mogę być w ciąży, miałam okres wprawdzie w zeszlym tygodniu ale od dnia przed okresem boli mnie głowa, jestem zmeczona mam nabrzmiałe piersi i wyszły mi żyłki na piersiach. Jednak miałam ten okres i niechce poraz kolejny się zawieść.
Okres taki, jak zwykle wyklucza ciążę.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,

Szanowne Forumowiczki, mam pytanie może niepotrzebnie się zamartwiam a może moje obawy są na miejscu. Staram się z mężem o dziecko. Ostatnia menstruacja: 26.12.17r. Okresu planowanego 22.01 nie dostałam. Moje cykle są zazwyczaj równe, po 28 dni. Wczoraj zrobiłam 3 testy, na każdym z nich bardzo blada druga kreseczka. Dziś zrobiłam betaHCG i mój wynik to 1114,63 mlU/ml. Mam wrażenie, że to za mało. Proszę o pomoc.

M.

Witam,

Szanowne Forumowiczki, mam pytanie może niepotrzebnie się zamartwiam a może moje obawy są na miejscu. Staram się z mężem o dziecko. Ostatnia menstruacja: 26.12.17r. Okresu planowanego 22.01 nie dostałam. Moje cykle są zazwyczaj równe, po 28 dni. Wczoraj zrobiłam 3 testy, na każdym z nich bardzo blada druga kreseczka. Dziś zrobiłam betaHCG i mój wynik to 1114,63 mlU/ml. Mam wrażenie, że to za mało. Proszę o pomoc.

M.
Jak za malo ? Właśnie duuuuzo jak na 4 dni po planowanej dopiero !!!
Przy takiej becie widac pęcherzyk już!
Moj wynik w 4 tyg to 358 potem po 5 dniach zrobiłam następna bete wynik 1008 i po 5 następna ponad 11 tys i wtedy po ostatnim wyniku kilka dni i zobaczyłam zarodek z serduszkiem:)
Gratuluje!!:)

Jak za malo ? Właśnie duuuuzo jak na 4 dni po planowanej dopiero !!!
Przy takiej becie widac pęcherzyk już!
Moj wynik w 4 tyg to 358 potem po 5 dniach zrobiłam następna bete wynik 1008 i po 5 następna ponad 11 tys i wtedy po ostatnim wyniku kilka dni i zobaczyłam zarodek z serduszkiem:)
Gratuluje!!:)

Dziękuje Olcia, to nasza pierwsza udana próba i dlatego już sama nie wiedziałam co myśleć. Dzięki za podtrzymanie na duchu. Po prostu te normy są tak dziwne, że już się pogubiłam. W poniedziałek pójdę zrobić jeszcze raz :)

Witam,

M.
To jest przedzial w 5tyg. Czyli ok. Moze owulacja mogla byc pozniej i stad nizszy wynik.

Dziękuje Olcia, to nasza pierwsza udana próba i dlatego już sama nie wiedziałam co myśleć. Dzięki za podtrzymanie na duchu. Po prostu te normy są tak dziwne, że już się pogubiłam. W poniedziałek pójdę zrobić jeszcze raz :)
Tak idzie sie pogubić ja sie takze gubilam hehe
Pozniej to ogarnelam :p ale beta bardzo ladna jak na 4 tydzien bo gdzies tak wypada.

Hej jak wcześnie robiliście betę? Okres spóźnia mi się kilka dni akurat wypadała mi wizyta u ginekologa jednak uznał że nie będzie mnie badał bo i tak narazie jest za wcześnie żeby coś zobaczył. Kazał odczekać kilka dni i zrobic test ciążowy o wtedy dopiero się pojawić jednak spróbowałabym zrobić test z krwi żeby mieć pewność, po terminie miesiączki raczej już chyba powinien być wiarygodny?

reklama
Hej jak wcześnie robiliście betę? Okres spóźnia mi się kilka dni akurat wypadała mi wizyta u ginekologa jednak uznał że nie będzie mnie badał bo i tak narazie jest za wcześnie żeby coś zobaczył. Kazał odczekać kilka dni i zrobic test ciążowy o wtedy dopiero się pojawić jednak spróbowałabym zrobić test z krwi żeby mieć pewność, po terminie miesiączki raczej już chyba powinien być wiarygodny?
Mozesz juz teraz zrobic bete. Okresli w ktorym tyg ciazy jestes. Wazne sa przyrosty bety co 48godz.

Do góry